Kidnap the Sandy Claws

Letterbord, by zilverblauw

Sinds Tokio pieker ik over wat ik nou eigenlijk precies wil met mijn leven. Mijn baan stopt definitief en dat heeft nogal wat gevolgen voor ons gezin en de manier waarop Casper en ik bezig zijn met Zilverblauw. Ik zal jullie er niet teveel mee vermoeien, maar wil het wel noemen omdat het wellicht invloed heeft op hoe vaak en op welke manier ik hier ben, nu en in de toekomst. Het neemt op het moment nogal wat ruimte in in mijn hoofd, omdat ik allerlei vervelende dingen moet uitzoeken terwijl ik die tijd veel liever zou besteden aan leuke, constructieve creatieve dingen. Maar goed, het leven is niet altijd een koek met roze (dat schreef ooit iemand in mijn poesiealbum en hoe waar is dat?) en de dingen komen heus wel weer op z’n pootjes terecht. Of niet, maar een beetje avontuur is nooit weg.

About an old letter board I found on a Dutch auction site and my love for Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas. I combined these two and made myself the perfect decoration for November.  

Letterbord, by zilverblauw

Nu is het zo dat er altijd muziek in mijn hoofd zit. Zinnetjes, refreinen of hele liedjes. In Tokio hoorde ik in een winkel de soundtrack van ‘The Nightmare before Christmas’ en sinds die tijd zit de muziek van die (fantastische, ga het zien als je dat nog niet gedaan hebt) film zo ongeveer 24/7 in mijn hoofd. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Stel je voor dat ik ingewikkelde gesprekken voer met saaie mensen terwijl in mijn hoofd de hele soundtrack van die film speelt. Dat ik ‘s ochtends opsta met Jack Skellington die me toezingt. Dat ik luister naar presentaties van mensen met wie ik het pertinent oneens ben en ik ondertussen ‘Kidnap the Sandy Claws, beat him with a stick, bury him for ninety years, see what makes him tick’ in mijn hoofd hoor. Het toeval wil dat The Nightmare Before Christmas een fantastische soundtrack vormt voor deze fase van mijn leven. Muziek is een bijzonder fenomeen.

Letterbord, by zilverblauw

Toen ik een beetje suf op internet surfte, vond ik op marktplaats dit letterbord. Ik heb er inmiddels een heel stel en kan ze nooit aan me voorbij laten gaan als ik ze ergens tegenkom. Helemaal niet als zo’n bord verkocht blijkt te worden door een een meneer die me ‘Fijn zo, Anki’ mailt als ik laat weten dat het bord in goede orde ontvangen is (hahaha, ‘fijn zo’, zo vriendelijk ouderwets). Er zaten honderden lettertjes bij, sommige vergeeld in een plastic zakje, anderen nog helemaal nieuw in de verpakking. Van dit soort vondsten word ik blij.

Dus ik maakte het bord grondig schoon (de bleek uit Tokio blijkt een paardenmiddel) en gebruikte twee spuitbussen die we nog hadden liggen om het bord en wat lettertjes een Jack Skellington-waardig kleurtje te geven. Een tikje kerst met een vleugje Halloween, ideaal voor november. Zijn jullie ook stiekem al begonnen met wat kerstgerelateerde versiering?

Letterbord, by zilverblauw

, , ,

22 Responses to Kidnap the Sandy Claws

 1. Marlous 9 november 2015 at 10:16 #

  Hahahahaha, ik moet nu aan dit stukje van Ronald Goedemondt denken: https://www.youtube.com/watch?v=JLKUiXzFJuQ
  Voor de rest valt er natuurlijk niet zoveel te lachen, ik hoop dat je je snel weer beter voelt zuster xxx

 2. dingen die fijn zijn 9 november 2015 at 11:36 #

  Succes met je nieuwe pad en geniet van je fijne hoofd-binnenkant!

 3. Afke 9 november 2015 at 13:02 #

  Hoi,
  Stertke met het geregel en alle hoofdzorgen!
  Een avontuur is leuk maar ook erg spannend en stressvol. Maar alle dingen komen weer op z’n plek en achteraf kun je zeggen..het was goed zo. Ik hoop dat dat ook voor jullie geldt!
  Groetjes Afke

 4. Yvonne Glas 9 november 2015 at 13:10 #

  Sterkte Anki en spannend allemaal …ik hou die tekst in mijn hoofd als ik mijn directeur en nog een paar andere managers zie lopen waar ik het totaal mee oneens ben haha ! Het komt vast allemaal weer op zijn pootjes terecht x

 5. Carla 9 november 2015 at 13:22 #

  Spannende tijd, maar het komt sowieso goed! Sterkte

 6. Annelies 9 november 2015 at 16:17 #

  Ik hoop dat het gauw weer rustiger wordt, zodat je tijd hebt voor leuke ddingen!

  En ja, ik heb stiekem ook al wat kerstspul in huis. Gezellig toch?!

 7. Stephanie 9 november 2015 at 18:44 #

  Sterkte Anki! En die mooie kleuren zijn een goed tegenwicht, instant vrolijkheid 🙂

 8. Hanneke 9 november 2015 at 18:55 #

  Dag Anki,

  Ik wens je toe dat de zon er snel voor zorgt dat je je hoofd die kant op kan draaien waar de stralen vandaan komen. Mijn kinderen worden soms stapelgek van mijn ‘de zon straalt altijd ergens’ die ik ze vaak in moeilijke tijden meegeef. Toch helpt dit mij wel om mijn tanden soms op elkaar te zetten en de blik vooruit te houden.
  Ik had ook nog een vraagje: hoe spuit jij zo’n letterbord zo mooi. Ik heb ook nog een oud letterbord liggen met vergeelde (en verkruimelde) letters, maar het lijkt me een behoorlijk klusje om het letterbord zo te krijgen als jij hebt. En die letters lijken met ook al niet makkelijk. Of valt het allemaal best mee en is het een kwestie van gewoon beginnen?

 9. Alexxa 26 9 november 2015 at 19:03 #

  ¿Me lo puedo quedar todo?
  Son unos objetos preciosos 🙂

 10. Carla 9 november 2015 at 19:51 #

  Jammer van je baan maar wie weet wat er binnenkort voor je uit de bus komt,hé!Ik duim voor je dat je snel van je hoofdpijn/zorgen verlost bent.Leuk letterbord dan wel weer,hé!

 11. 100%heppie 10 november 2015 at 07:54 #

  Tja 100%heppie, dat is natuurlijk onmogelijk. Veel sterkte met alle zorgen. Het komt toch vaak anders dan je dacht… Het idee om het letterbord te verven is top ! Ik heb er nog 1 liggen, die door de zon verkleurd is (je ziet wat er gestaan heeft) en daardoor ligt ie maar te liggen. Ik heb weer een to do ! Liefs

 12. Eefje 10 november 2015 at 14:41 #

  Haha, dat lijkt me soms heel geweldig hetgeen wat je beschrijft. Bij mij werkt het in mijn hoofd ook regelmatig zo 🙂 Inhoudelijk niet fijn en onzeker voor jullie, maar hopelijk komen er andere goede en mooie dingen voor in de plaats. Goede moed!

 13. KellyJade 10 november 2015 at 19:18 #

  Oh ja geweldige soundtrack! Ik heb ‘m op mijn iphone staan! Ik herbekijk de film ook elk jaar opnieuw met Kerst, een eigen traditie!
  Ik hoop mee voor jou dat alles terug op z’n pootjes terecht komt, maar ik heb er het volste vertrouwen in!

 14. an laenen 10 november 2015 at 19:42 #

  veel succes met de zoektocht naar iets nieuws, zie het als een kans en volgt je hart want dat klopt
  (en merci voor de tip, … die film is me een beetje ontgaan, maar ik heb er helemaal zin in nu!)

 15. Suzanne 11 november 2015 at 19:24 #

  Prachtig hoe jij ‘iets van hier’ en ‘iets van daar’ samenbrengt en er een originele draai aan geeft.
  Kan me goed voorstellen dat de toekomst je bezighoudt. Ik zou zeggen: blijf ‘hangen’ op het originele ‘level’ waar je nu zit, dan zullen daar vast vroeg of laat Anki-waardige plannen uitrollen.

 16. Ciska 12 november 2015 at 10:13 #

  Heel veel succes met het vinden van een andere baan. Ook al had je het aan zien komen het blijft heftig. Dit inkomen bood toch financiële stabiliteit. Wat prettig is als je een gezin hebt. Hopelijk is er snel weer ruimte in je hoofd voor de leuke dingen!

 17. Nienke 12 november 2015 at 18:52 #

  Je komt weer op de poten terecht. En zult dan weer stevig staan. Echt.
  Maar voor nu is het mooi k*t met peren – zonder roze glacélaagje, en het kan soms verdomd moeilijk zijn (worden) om te blijven geloven dát het goed komt. Maar weet je… als je dat geloof niet meer hebt, krijg je niets meer gedaan. Terwijl er ook zoveel mogelijkheden open komen te liggen, juist nu.
  Houd je hoofd bij elkaar en ga!
  Liefs!

 18. patty 13 november 2015 at 06:39 #

  Haha, ik heb nu een geweldig beeld in mijn hoofd. Geweldige tekst!! Xx

 19. Lemonstale {Janie} 13 november 2015 at 15:39 #

  Wat kan je hoofd vol zijn hè… met onzekerheden als deze? Ik zit in een soort gelijke situatie. Mijn baan stopt ook… en hoewel ik open sta voor een nieuw avontuur vind ik het ook heel eng omdat ik niet precies weet waar ik heen wil. Ik ben erg benieuwd naar de toekomst van Zilverblauw maar heb zo’n gevoel dat daar heel veel moois uit gaat komen… zeker straks wanneer er weer meer ruimte is voor creatieve dingen. Sterkte en succes met de (uit)zoektocht! Liefs Janie

 20. Lizet 13 november 2015 at 23:16 #

  Hè wat balen van je werk! Maar ik geloof er toch echt in dat als de ene deur sluit, er een andere weer open gaat. Wie weet wat voor moois het gaat brengen? Mits je ervoor open staat natuurlijk… Maar volgens mij komt dat bij jullie zeker goed 🙂 Succes met alles, ik hoop dat je snel weer rust hebt!

 21. Maaike 14 november 2015 at 20:44 #

  Pfff, door dit stukje tekst heb ik nu het liedje wakker met een wijsje in mijn hoofd, van kinderen voor kinderen. Maar ik ken het idee, altijd muziek op de achtergrond in mijn hoofd..

 22. Liza 19 november 2015 at 13:39 #

  Heel veel succes!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.