DDW 2015: knikkerbaan Sissy-Boy

DDW 2015 knikkerbaan Sissy-Boy

Mus houdt enorm van knikkers (hij valt zelfs elke avond in slaap met in elke hand twee knikkers geklemd) dus toen ik hoorde dat er bij Sissy-Boy in Eindhoven een mega-knikkerbaan was geïnstalleerd in het kader van de Dutch Design Week, besloten we te gaan kijken. We hadden hem niet blijer kunnen maken: een geweldige knikkerbaan én een roltrap.

Mus loves marbles, he even falls asleep with two marbles in each hand every night, so when we heard about an enormous marble track at Sissy-Boy Eindhoven (as a part of the Dutch Design Week) we decided to check it out.

DDW 2015 Sissy-Boy knikkerbaan

Helemaal bovenin de ‘blob’ was een trapje waar je op moest klimmen om de knikker in de baan te leggen, die daarna begon aan een duizelingwekkende tocht naar beneden, dwars door de winkel heen, langs allerlei obstakels. Mus rende op en neer, volgde de knikker helemaal tot beneden en wilde dan weer naar boven, nóg een keer. Ik had ruim de tijd om op m’n gemak rond te kijken en zag dat ons boek in de winkel helemaal uitverkocht is, yes! (hopelijk komen er snel weer nieuwe.)

The marble track started in the very top of the ‘blob’, the building in which Sissy-Boy is located. Mus and Casper had to go up a ladder to place the marble in the track. Mus had the time of his life tracing the marble trough the store, going up and down on the escalator. He didn’t even want to sit down for cake. Happy new week! 

DDW 2015 Sissy-Boy knikkerbaan

We dronken wat bij Coffeelovers, de plek waar vorig jaar het bloggerscafé was, en trakteerden onszelf op een stukje taart. Toen ik Mus net in bed legde, zei hij: ‘Mama, ik wil een huis net zoals die winkel, met zo’n grote knikkerbaan en een roltrap, wil jij dat ook?’ Ik vertelde hem dat ik dat best een goed plan zou vinden. Fijne nieuwe week allemaal!

DDW 2015 Sissy-Boy knikkerbaan

, , ,

10 Responses to DDW 2015: knikkerbaan Sissy-Boy

 1. Esmée 25 oktober 2015 at 19:48 #

  Wat leuk zeg! Heerlijk zo’n dag! Fijne week!

 2. milou 25 oktober 2015 at 19:54 #

  Ahhh, Mus z’n hoofd op de tweede foto zegt alles!! Lief!

 3. D'abord Roze 25 oktober 2015 at 21:33 #

  Geweldig die knikkerbaan!

 4. Carla 25 oktober 2015 at 21:58 #

  Supergaaf die knikkerbaan snap heel goed dat Mus dit leuk vindt. Als kind vond ik knikkeren ook erg leuk. En je hebt weer mooie foto’s tijdens de DDW

 5. Carla 25 oktober 2015 at 21:58 #

  gemaakt

 6. Monique | WritingMonique 26 oktober 2015 at 08:20 #

  Wat ontzettend leuk, en wat een gave verassing dat jullie boek was uitverkocht! Zo stoer!

 7. Dingen Die Fijn Zijn 26 oktober 2015 at 12:56 #

  zo tof!!!

 8. Madam Elisa 27 oktober 2015 at 07:15 #

  Oh wat super leuk!

 9. Broterhammen met Gele Confituur 27 oktober 2015 at 08:43 #

  Ama, zo’n coole knikkerbaan! Leuke foto’s!

 10. Judith 30 oktober 2015 at 09:25 #

  Knikkerbaantip:
  Ik heb laatst voor mijn neefjes en daarna ook voor mezelf 🙂 deze knikkerbaan gekocht:
  http://www.wallcoaster.nl/

  Het is een beetje duur (ik kreeg korting omdat ik in NEMO werk dus voor mij viel het wel mee) maar het is echt een aanrader, je plakt de onderdelen met plakgom op het raam of de muur en zo kan je steeds een andere knikkerbaan maken.

  Groetjes,
  Judith

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.