Dutch Design Week 2015 II

DDW 2015, by zilverblauw

DDW 2015, by zilverblauw

Gisteren maakte ik al een korte post over de Dutch Design Week, om te laten zien hoe mooi en fijn het er is en in de hoop dat een heleboel mensen dit laatste weekend nog gaan kijken in Eindhoven. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over de dingen die ik zag en die indruk maakten.

Willemijn en Ulrike zetten met ‘Orchids‘ een indrukwekkende installatie neer bij Yksi op Strijp-S: bloeiende orchideeën, geïnjecteerd met blauwe kleurstof staan symbool voor een rouwproces. De kleurstof neemt (net zoals bij een verlieservaring het geval is) in eerste instantie volledig bezit van de orchidee, het zit in elke vezel. Vervolgens vervaagt het, langzaamaan, maar zo wit als voor de injectie worden de orchideeën nooit meer. Net zoals je als mens nooit meer helemaal dezelfde wordt nadat je iets heftigs meemaakt. Een bijzondere symboliek.

DDW 2015, by zilverblauw

DDW 2015, by zilverblauw

Bij Garden Mania, een community garden op Strijp-S, vindt het ‘Circus of Life’ plaats: het gaat in de tuin tijdens de Dutch Design Week allemaal om ‘Re-Designing Yourself’. Hierbij is het de bedoeling dat we kijken naar het innerlijk in plaats van naar de wereld om ons heen. Terug naar de kern. Ik heb zelf juist het idee dat design heel erg in verbinding staat met mijn innerlijke wereld, maar genoot desondanks van de prachtige locatie.

DDW 2015, by zilverblauw

Ze komen regelmatig voorbij op mijn Instagram: de práchtige kopjes ‘taped’ van Studio PS. De rest van de Studio PS-collectie is ook fijn, er zijn onder andere mooie nieuwe lampen te aanschouwen in hun stand op het terrein van Strijp-S.

DDW 2015, by zilverblauw

Mickey Philips verrastte bij TAC met haar schitterend keramiek, dat me doet denken aan ijsschotsen door de manier waarop het wordt gepresenteerd. Bij TAC zagen we nog veel meer moois, dus sla dat zeker niet over als je de Dutch Design Week bezoekt.

DDW 2015, by zilverblauw

Ik heb het gevoel dat ik nog zóveel niet gezien heb (waaronder de omgeving van Piet Hein Eek) dus ik twijfel of ik morgen nog een keer terug ga naar Eindhoven. Voor nu wens ik jullie een fijn weekend!

An impression of some of the highlights at the Dutch Design Week. There’s so much to explore, one day is definitely not enough so maybe I’ll go back tomorrow, with the kids. You can read more about the DDW (in English) here, enjoy the weekend!

, ,

5 Responses to Dutch Design Week 2015 II

 1. Fête des Gamins 24 oktober 2015 at 15:43 #

  Waw, wat een prachtige heldere, lichte post over het moois dat jullie zagen! Fijn je weer heel even te zien… wij genoten enorm om bij Piet Hein Eek al het moois te gaan bewonderen, dus als je de tijd hebt, zeker doen! Check zeker de Airplanting van Studio Carolijn Lottje, magnifiek (op mijn blog vandaag ook ;-)) Fijn weekend, Dina

 2. Fête des Gamins 24 oktober 2015 at 15:46 #

  ‘Slottje’ ipv Lottje 😉

 3. Elsbet | La Vie Pure 24 oktober 2015 at 22:51 #

  Weer zo’n prachtige kleuren!!!

 4. Madam Elisa 27 oktober 2015 at 07:21 #

  Oh wouw, prachtig daar zet!

 5. Marielle 4 november 2015 at 20:44 #

  Weer kwam het niet uit om te gaan en ik neem het me elk jaar voor. Aan je foto’s te zien weer een gemiste kans. Is dat een kunstwerk op je laatste foto? En van wie? Die vind ik echt heel erg mooi!

  Te lang geen tijd gehad om je blogs te lezen. Vandaar al mijn reacties vanaaf.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.