DIY personalized doll

DIY personalized doll, by zilverblauw.nl

Oké, als je bang bent voor poppen (sorry Marlous) of handwerkdocent bent, is deze blogpost misschien niet helemaal iets voor jou. Als je het leuk vindt om af en toe iets creatiefs te maken wat niet perfect hoeft te zijn, wel. Ik ben namelijk geen ster in werken op de naaimachine, of eigenlijk ben ik geen ster in handwerken in z’n algemeen, al vind ik het af en toe wel heel leuk om te doen. Het voordeel: als ik het kan maken, kan iedereen het. Deze popjes maakte ik uit twee paar sokken, wat restjes stof en borduurgaren.

DIY personalized doll, by zilverblauw.nl

Nodig, per popje: een paar sokken, borduurgaren, (ik gebruikte zwart en rood) een borduurnaald, restjes stof naar keuze en een naaimachine. (Kan ook met de hand als je geen naaimachine hebt, het is erg makkelijk.)

Doen: volg voor het lijf van het popje het stappenplan van de DIY sock bear die ik eerder plaatste. Creëer met een stukje borduurgaren een simpele nek. Het gezichtje kun je naar wens borduren met borduurgaren en een borduurnaald. Ik splitste het borduurgaren omdat het anders te dik was, dit kun je naar eigen inzicht doen en hoeft niet per se. De kleding van de popjes heb ik gemaakt uit restjes stof die ik met de naaimachine aan elkaar maakte. De basis van het popje is het belangrijkste, daarna kun je er helemaal je eigen draai aan geven en het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Succes en vooral veel plezier!

DIY personalized doll, by zilverblauw.nl

DIY personalized doll: A simpel DIY I made last week. Really easy to make (if I can do it, anyone can) and a nice activity if you have some time to kill or some stress to deal with (kuch). Just follow the steps here and look at the second picture of this blogpost for the small adjustments. And use you creativity of course! The only thing I bought for this DIY are the socks, the rest is made of leftover materials. You can find more DIY’s here, if you like. Have fun & a happy new week!

DIY personalized doll, by zilverblauw.nl

De laatste tijd plaats ik niet zoveel DIY’s als ik zou willen, maar dit blog heeft een behoorlijk archief. Hier vind je een overzicht van alle DIY’s. Fijne nieuwe week!

, ,

11 Responses to DIY personalized doll

 1. Babette | StudioBabsie 24 augustus 2015 at 10:07 #

  Wat een leuke DIY, ziet er super leuk uit!

 2. Barbara 24 augustus 2015 at 10:17 #

  Hahaha ik moet erg lachen om de gelijkenis Anki!
  Superleuk gemaakt!
  Nu nog een Wolfje en een Musjespop

 3. Astrid 24 augustus 2015 at 10:38 #

  Wat een leuke poppetjes! Zelf zou mij dat echt niet lukken (ben niet zo handig met naald en draad).
  Gisteren tijdens ShowUp heb ik een blik in jullie boek mogen werpen en wat een prachtige foto’s staan daar in! Het is lang geleden dat ik me heb verdiept in alles wat met fotografie te maken heeft, dus dit is een handig naslag werk.

 4. Sarah - Tasting Lifestyle 24 augustus 2015 at 13:06 #

  Leuke poppetjes! Er zijn idd sommige poppen of clowns die je schrik aanjagen 😀 maar deze zijn wel tof! 😉

 5. Josan 24 augustus 2015 at 13:35 #

  LOVELY!

 6. Marlous 25 augustus 2015 at 09:33 #

  Hahaha, wat fijn dat je aan me denkt! Zoals jij ze post, zal ik er niet eng van dromen vannacht. En dat is een compliment! 😀

 7. Nica 25 augustus 2015 at 10:33 #

  super .. wat mij opviel hier, was dat supermooie bordje met de geometrische diamant en het magazine Shoot : is dit een éénmalig magazine, of een maandblad ?

 8. Anki 26 augustus 2015 at 22:50 #

  @Nica het bordje vond ik hier op pinterest, een vriendin in Singapore stuurde het naar me op: https://www.pinterest.com/pin/461619030529346984/
  Shoot! is een boek, je kunt er meer over lezen als je bovenin de balk klikt op ‘Shoot!’ of in de sidebar op ‘Shoot!’.

 9. Stephanie 27 augustus 2015 at 15:59 #

  Wat een leukerds! Ik heb trouwens in je boek kunnen bladeren tijdens showUP, wat is ie práchtig geworden! Ik heb er meteen een foto van gemaakt die in de showUP blogpost staat 🙂

 10. Nica 1 september 2015 at 10:34 #

  Hoi lieve Anki,

  wat dom van me ; ik zie nu inderdaad alle uitleg en heb het boek meteen in de pre-order geplaatst !
  Aftellen tot 21 september !
  Heb het bordje ook meteen gepind ; bedankt alvast voor alle tips !

  Nica

 11. Elisa van Propvol 2 september 2015 at 22:00 #

  Oh wat leuk gemaakt!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.