Berlin baby

citytips Berlijn-7

citytips Berlijn-5

We besloten het laatste stukje van onze zomervakantie door te brengen in Berlijn, in het Michelberger hotel. Berlijn is een fijne, inspirerende stad en ondanks dat we er al vaker zijn geweest is het voor ons de ideale plek als we er even tussenuit willen. In deze blogpost deel ik graag onze nieuwe ontdekkingen met jullie.

citytips Berlijn-6

Vliegveld Tempelhof
Sinds 2008 vertrekken er vanaf vliegveld Tempelhof geen vluchten meer en is het terrein een park geworden. De start- en landingsbanen worden nu gebruikt voor ontspanning. Het gebouw van het vliegveld is één van de grootste ter wereld en erg indrukwekkend. Wij wandelden er wat rond, dronken wat en genoten van het permanente festivalgevoel dat er hangt. Daarna wandelden we, op aanraden van de Groene Meisjes, naar Let it Be, een vegan burgerbar. Leuk en lekker!

citytips Berlijn-2

Winkelen
De Bikini Berlin Concept Mall, die Lonneke ons tipte, is een aanrader als je even behoefte hebt aan iets anders dan de ruwheid die Berlijn over het algemeen biedt. Je vindt er dependances van diverse grote merken, zoals Vitra, maar ook kleinere, opkomende designmerken. Daarbij grenst de mall aan de tiergarten van Berlijn en kun je tijdens het shoppen zó het apenverblijf inkijken. Ook vanaf het dakterras van de mall heb je zicht op de dierentuin en dat vonden wij echt een leuk extraatje. Bikini Berlin is gelegen in het oude West-Berlijn, vlakbij KaDeWe en het bekende Bahnhof Zoo. Als je van design houdt, ga dan zeker even kijken.

citytips Berlijn-3

Eten
Clärchens ballhaus: dit restaurant met een prachtige tuin is echt een stukje paradijs in de drukke stad. Ze serveren er heerlijke pizza’s. Vergeet, als je in de tuin zit, niet even binnen te gaan kijken, want het restaurant is een oude danszaal en veel van de entourage is nog intact.
The Bowl: ook getipt door de Groene Meisjes, dit restaurant voor ‘clean eating’. Er worden heerlijke vegan gerechten geserveerd en alles is even gezond en lekker. Daarbij is The Bowl echt een hotspot, de inrichting is prachtig en de mensen bijzonder en inspirerend.
Dolores: verstopt achter KaDeWe en het mooiste metrostation van Berlijn, Wittenbergplatz, zit Dolores, een klein Mexicaans restaurantje. Het eten is simpel, maar overheerlijk. Goed te combineren met een bezoek aan Bikini Berlin.

citytips Berlijn

Het was heerlijk om weer even in Berlijn te zijn. Wil je meer lezen over Berlijn? Hier vind je ons hele Berlijn-archief. Dit blog heeft ook een archief met allerlei reistips, dat kun je hier vinden. Fijne zondag!

Casper and I went to Berlin to celebrate the last week of our summer vacation. We enjoyed the city and found some new cool spots. Click the links above if you want to read more. You can read all our Berlin-related posts here. Happy Sunday!

citytips Berlijn-4

, ,

11 Responses to Berlin baby

 1. Elsbet | La Vie Pure 30 augustus 2015 at 14:43 #

  Wauw, die foto’s geven echt de sfeer weer!

 2. Teddy 30 augustus 2015 at 14:53 #

  Wat een mooie foto’s! Berlijn lijkt me echt een prachtige stad, ik wil er ook graag nog een keertje heen

 3. Yayitstoday 30 augustus 2015 at 14:56 #

  wat een leuke foto’s! Ik zou graag ook nog een keer naar Berlijn willen, lijkt me een prachtige stad!

 4. Marloes 30 augustus 2015 at 15:12 #

  Wat ziet dit er fijn uit. Heerlijk even weg! De rust straalt van je foto’s af.
  – X Marloes

 5. Merel 30 augustus 2015 at 16:33 #

  Wat een heerlijke, bijna symbolische, afsluiting van de vakantie. Berlijn is altijd fijn. Blij dat jullie iets aan onze tips hadden! <3

 6. Stephanie 30 augustus 2015 at 16:39 #

  Heerlijk daar!

 7. Lonneke 30 augustus 2015 at 20:28 #

  Oh wat is Berlijn fijn he… Mooi dat jullie genoten hebben! xx

 8. Ingeborg Simone 30 augustus 2015 at 21:08 #

  Dat oude vliegveld, wat een gave plek!

 9. Janna 30 augustus 2015 at 22:12 #

  Wat een heerlijke foto’s!

 10. Astrid 31 augustus 2015 at 12:41 #

  Het blijft toch wel een prachtige en inspirerende stad!

 11. Elisa van Propvol 5 september 2015 at 21:31 #

  Wouw de foto’s geven een heel mooi beeld weer! Zo veel caracter.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.