Quinoa salade

quinoa-salade, by zilverblauw.nl

De afgelopen dagen mochten we er al een beetje van proeven: de zomer! Tijd voor lange, warme avonden met de tuin- of balkondeuren open. Van die avonden waarop warm eten veel te warm is, behalve als het van de barbecue komt. In de hoop dat het een mooie zomer wordt ga ik hier regelmatig zomerrecepten posten. Deze Quinoa-salade, waarvan ik het recept van mijn vriend Jorg kreeg, bijt de spits af.

Quinoa salade van Jorg, genoeg voor een volle schaal om met minimaal 2 volwassen van te eten.
Nodig: 150 gram quinoa, (ik gebruikte de helft van zo’n zakje) bakje cherrytomaatjes, zakje rozijnen, blikje kikkererwten, ongeveer 4 lente-uitjes, paar stengels bleekselderij, ongeveer een half blokje feta of saladekaas, ras el hanout naar smaak, honing-mosterddressing.

Doen: Simpel. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Voeg na het koken ongeveer twee theelepels ras el hanout toe. (Naar smaak. Wij vinden het een heerlijk kruidenmengsel.) Meng daarna de quinoa en alle overige ingrediënten door elkaar. Als laatste kun je naar smaak honing-mosterddressing toevoegen. Smakelijk!

Nog twee zomerrecepten: zelf garnalenkroketten maken en een zomertaart. Fijne avond!

We’re enjoying spring here in Holland with pretty nice temperatures. This inspired me to share this typical summer recipe, a quinoa salad. My friend Jorg came up with this recipe and we all love it. 

You need: 150 grams quinoa, cherry tomatoes (1 cup), raisins, (1 cup), chickpeas (1 can), about 4 spring onions, celery, salad cheese or feta (to taste), ras el hanout (to taste) honey mustard dressing (to taste).

To do: cook the quinoa as you’re used to (or read the instructions here). Season with ras el hanout, to taste. We just love ras el hanout, it’s one of our favorite spice mixes. After that, simply mix the rest of the ingredients together in a large bowl. Add the honey mustard dressing before serving. Enjoy your meal!

6 Responses to Quinoa salade

 1. Denise 13 mei 2015 at 19:18 #

  mmmm dat ziet er heerlijk uit! Quinoa salade is echt een absolute favoriet van ons. Heerlijk om mee te nemen naar ons strandhuisje 🙂 Deze variant gaan we zeker uitproberen!

 2. Rianne 13 mei 2015 at 19:47 #

  Ziet er super lekker uit!

 3. Elsbet | La Vie Pure 13 mei 2015 at 21:05 #

  Lekker voor bij een picknick!

 4. kumari (kumi83) 13 mei 2015 at 21:24 #

  Quinoa salade met granaatappel en munt en feta is ook heerlijk! 🙂

 5. Marieke 13 mei 2015 at 22:46 #

  Jummie! Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik een quinoa salade maakte, maar het wordt weer eens tijd als ik dit zo zie… Genieten van buiten eten, heerlijk, ik verheug me al op je volgende zomerrecepten 🙂

 6. Anna 14 mei 2015 at 08:37 #

  Yes, summer food! Quinoa recepten zijn altijd zo heerlijk. Deze klinkt ook erg goed. Goed idee om rozijnen toe te voegen!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.