Papieren kristallen & HEMA-stolp

papieren kristallen in HEMA-stolp, by zilverblauw.nl

Weet je nog, mijn kerstdecoratie van papieren kristallen? Ik was in januari zo klaar met kerst dat ik ‘m eerder opruimde dan ik eigenlijk wilde. Ik miste de papieren kristallen best een beetje, dus besloot ze te hergebruiken in deze DIY die ik voor HEMA maakte. Je kunt de hele blogpost hier lezen, inclusief plaatjes van de materialen die je nodig hebt. Hieronder vind je een samenvatting.

papieren kristallen in HEMA-stolp, by zilverblauw.nl

Om deze DIY te maken, heb je de volgende dingen nodig: gekleurd karton, lijm, witte verf, een kwast, grote satéprikkers en natuurlijk de HEMA-stolp. De papieren kristallen in de stolp zijn gevouwen met behulp van een kristalmal van de Krantenkapper.

Stap 1:
Ik begon met het wit verven van de voet van de stolp. Je kunt deze stap ook overslaan en de voet van de stolp zwart laten als dat bij jouw smaak en de kleur van je kristallen past. Ook kun je uiteraard kiezen voor een andere kleur dan wit. Verf ook drie saté prikkers in de kleur van de voet van je stolp.

Stap 2:
Terwijl de voet van de stolp droogt, kun je de kristallen gaan vouwen. Gebruik hiervoor stevig papier in een of meerdere kleuren en lijm. Volg de aanwijzingen die je krijgt bij de mal. Laat je niet uit het veld slaan als je eerste kristal niet lukt: na een beetje oefenen komt het echt goed. Ik ben niet overdreven handig en vouwde er ondertussen meer dan 50.

papieren kristallen in HEMA-stolp, by zilverblauw.nl

Stap 3:
Controleer of de voet droog is en boor met een schroef- of boormachine drie gaten in de voet van de stolp, zo groot dat de saté prikkers erin passen. Geen schroefmachine in de buurt? Je kunt ook met een hamer spijkers in de stolp slaan die je er daarna weer uittrekt, of gaten maken met een priem.

Stap 4:
Duw de saté prikkers in de onderkant van de kristallen en knip/snijd de prikkers op maat. Zorg dat ze ook nog passen als je het glazen gedeelte op de voet van de stolp zet. Positioneer de kristallen zoals jij het wilt. Je hoeft de kristallen niet extra vast te zetten, door de dikte van de prikkers blijven ze vanzelf goed zitten. Zet tenslotte het glazen gedeelte op de voet van de stolp en klaar is je eigen kunstobject!

Meer DIY’s op dit blog vind je hier verzameld. Fijn weekend!

papieren kristallen in HEMA-stolp, by zilverblauw.nl

I made this DIY for the Dutch retailer HEMA, using the paper crystals from one of my Christmas projects. It’s all in Dutch, but the pictures at the HEMA-blog speak for itself I guess. I used the crystal template from the Krantenkapper for my crystals and a cloche from HEMA. Enjoy the weekend wherever you are!

,

11 Responses to Papieren kristallen & HEMA-stolp

 1. Irene 24 april 2015 at 12:35 #

  Heel erg leuk!

 2. gerhildemaakt 24 april 2015 at 14:23 #

  Mooi gemaakt! De kristallen kunnen heel het jaar decoratief zijn, he.

 3. Judith 24 april 2015 at 14:50 #

  Ontzettend leuk bedacht en gemaakt!

 4. Rusha 24 april 2015 at 20:40 #

  Dit artikel komt echt right on time!
  Ik heb laatst mijn kamer wit geschilderd en werd daardoor best kaal.
  Dit zou het echt stukken minder kaal maken. Oeh ik ga dit echt een keer proberen.
  Fingers crossed.

  Good vibes,

 5. Madam Elisa 24 april 2015 at 21:16 #

  Wat een super leuk idee!

 6. Elsbet | La Vie Pure 25 april 2015 at 18:14 #

  Oh! Het ziet er zo ongelooflijk mooi uit, net uit de winkel!

 7. Antoinette 26 april 2015 at 08:27 #

  Ik dacht dat ze aan een draadje hingen. Wat goed bedacht die sate prikkers! Mooie plaatjes!

 8. An @ nononsonsmoms 26 april 2015 at 13:16 #

  Oh zo leuk. De kristallen hangen hier ondertussen nog mooi aan de trap in de inkomhal. Dit is een erg leuk idee om de kristallen ook in een andere kamer te gebruiken.

 9. Lonneke 27 april 2015 at 16:34 #

  Heel tof gedaan! Leuke DIY.

Trackbacks/Pingbacks

 1. 11x creatief met stolpen - Howtomake.nl - 7 december 2016

  […] Zelfgemaakte diamanten: Heel tof, deze papieren diamanten. (via […]

 2. Retro tomado boekenrek - Shopinstijl.nl - Shopinstijl.nl - 19 februari 2018

  […] Beeld via de blog van Zilverblauw […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.