Cooking on a campfire II

Cooking on a campfire, by Zilverblauw.nl

Afgelopen zomer kookten we meerdere malen buiten, op een kampvuurtje, zoals ik ook hier al liet zien. De laatste weken viel er weinig buiten te koken gezien de regen, maar deze week komt er weer wat zon aan. Hup naar buiten dus!

Voor Caravanity, in samenwerking met Urbans & Indians, maakten Casper en vriend Cristian een aantal DIY-filmpjes over het restylen van oude caravans. (Die zijn trouwens heel leuk geworden, als je van restyle-projecten houdt kun je ze hier bekijken.) Als dank daarvoor kregen ze, onder andere, shoptegoed bij Urbans & Indians. We zochten de Dutch Oven uit, een multi-functionele kampvuurpan waarin je eigenlijk alles kunt bereiden. We maakten een kampvuur, lieten het branden tot de kooltjes goed gloeiden en gingen aan de slag. Hieronder twee recepten die we deze zomer maakten.

Cooking on a campfire, by Zilverblauw.nl

Recept 1 – Groentestoofpotje met kikkererwten (foto links- en helemaal rechtsboven)

Nodig: 1 ui, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 winterpeen, ½ rode peper, 1 blik kikkererwten, beetje boter of olie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel gemalen koriander, 1 blik gezeefde tomaten, 1 groentebouillonblokje.

Doen: snij de groente. Bak de ui en knoflook in een beetje olie glazig en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Goed verwarmen en even laten pruttelen. Lekker met een beetje Griekse yoghurt. Maak er eventueel aardappeltjes met rozemarijn bij, gegaard in aluminiumfolie.

Cooking on a campfire, by Zilverblauw.nl

Recept 2 – Vispannetje

Nodig: 1 prei, ongeveer 6 grote wortelen, 1 courgette, 2 teentjes knoflook, twee theelepels kervel, 2 laurierblaadjes, een klein flesje (250 ml) witte wijn, 1 blokje visbouillon, beetje olie of boter, kookroom, vis naar keuze. Wij gebruikten een zakje diepvriesgarnalen, zalmfilet en een verpakking met 4 stukjes wit- of koolvis uit de diepvries.

Doen: snij de groente, snipper de knoflook, snij de (bevroren) vis in grote stukken. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de pan en kook zachtjes tot de vis goed gaar is, de groente zacht en de alcohol uit de witte wijn helemaal verdampt. Hoe langer je dit gerecht laat sudderen, hoe lekkerder het is.

We aten het vispannetje met een Turks brood wat we besmeerden met wat tomatenpuree en knoflook en kort verwarmden boven het kampvuur. Mmm!

Meer recepten om te bereiden in de Dutch Oven vind je hier. Fijne dag!

Cooking on a campfire, by Zilverblauw.nl

We spend a lot of time outside with the boys this summer. Going on adventures is much better than playing indoors with the iPad all day, isn’t it? One of the things the boys love to do, is cooking their own meals on a campfire. We used the Dutch Oven for this, a great pan that’s made for fast and easy cooking on open fires. There’s a great site with recipes especially for the Dutch Oven, you can check it out here. Have a nice day!

Cooking on a campfire, by Zilverblauw.nl

p.s. Dit is geen gesponsorde post. Ik deel het omdat ik het leuk en inspirerend vind. Zoals jullie misschien in de sidebar hebben gezien, zijn we gestopt met sponsors. Ik zal binnenkort een keer een blogje schrijven waarin ik uitleg welke kant we als Zilverblauw opgaan op dit vlak. Belangrijkste waarde was en blijft authenticiteit.

Klik hier voor Cooking on a Campfire deel 1.
Click here for Cooking on a Campfire part I.

12 Responses to Cooking on a campfire II

 1. liesbeth 2 september 2014 at 09:16 #

  <3

 2. Caroline 2 september 2014 at 09:21 #

  Hurray voor dat laatste Anki. Daar ga je geen spijt van krijgen.

 3. sillie 2 september 2014 at 10:00 #

  Oh jah een dutch oven is echt geweldig! Vooral veel gebruiken! 🙂 Buiten koken is zooooo gaaf.
  En je foodfoto’s zijn weer echt prachtig mooi ook !

 4. Anne | Inspire Styling 2 september 2014 at 10:19 #

  Yum!! Ziet er heel fijn en heerlijk uit! En applaus…je eigen weg kiezen is altijd het beste! 🙂

 5. Lidia 2 september 2014 at 13:10 #

  Wat een fanatastisch idee die Dutch Oven, dat lijkt ons ook wel wat. Wij zoeken in de zomer altijd campings waar je kampvuur mag maken, heerlijk!

 6. Els04 2 september 2014 at 15:58 #

  ZAAAAALLLLIIIIG!!!

 7. Karlijn 2 september 2014 at 17:02 #

  Wat tof zo’n Dutch oven. Ik ga zo meteen die filmpjes kijken, kan ik vast inspiratie opdoen voor als ik ooit zo’n mooie caravan kan kopen 🙂 En wat ziet het eten er heerlijk uit. Ik weet zeker dat er heel veel mensen gaan komen als jullie een ‘picknick’ feestje houden! 😉

 8. Alet 2 september 2014 at 21:56 #

  Prachtige foto’s. Ziet er heerlijk uit. Krijg spontaan weer zin in zomer!

 9. Judith 3 september 2014 at 01:10 #

  Hmmm wat ziet dat er heerlijk (en gezellig!) uit, Anki! Ik krijg er spontaan zin van in kikkererwten.

 10. tessa 5 september 2014 at 14:07 #

  wat leuk! menno kreeg die pan voor zijn verjaardag, maar wacht nog op gebruik.. zal hem dit eens laten zien!
  ik vind urbans and indians een geweldige site. wat leuk jullie samenwerking!

 11. Linda | urbans and indians 18 september 2014 at 17:41 #

  Hee prijzenblogger! Wat super om te zien dat jullie de Dutch Oven direct met zoveel plezier gebruiken. En ooo, wat ziet dat er allemaal lekker en prachtig uit! Die prijs is echt dubbel en dwars verdiend! Gefeliciteerd!
  Hebben jullie ook al een taart gebakken in de kampvuurpan? Is ook een aanrader! Op onze site vind je het recept voor een kersenclafoutis in de Dutch Oven en binnenkort ook van onze fameuze bosbessentaart. You’ll like that! Veel succes met je mooie werk Anki! En natuurliijk veel plezier nog met de pan!

 12. Karin 26 september 2014 at 18:02 #

  Ik zou bijna gelijk een kampvuur bouwen om uit te proberen! Superleuk!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.