Cooking on a campfire

Koken op een kampvuur, by Zilverblauw.nl

Misschien wel het leukste aan het hebben van kinderen vind ik dat je als ouder, tot op bepaalde hoogte, invloed hebt op de herinneringen die je kinderen later hebben van hun jeugd. En het mooie is: de leukste dingen zijn vaak zo simpel. Casper en Wolf maakten een vuurtje in de tuin en Wolf en ik bereidden verse sardientjes en suikermaïs. We lieten de visjes niet schoonmaken door de visboer, maar deden het helemaal zelf. Dat had ik ook nog nooit gedaan en vonden we behoorlijk indrukwekkend. Het was meteen een mooie educatieve les over respect voor de natuur en het leven. Zo’n vis is immers een echt dier en dat zie je normaal in de supermarkt veel minder goed.

We marineerden de sardientjes met olijfolie, citroensap, peterselie, knoflook en zout en peper. De suikermaïs regen we aan prikkers. Wolf mocht een zakje friet halen bij de frietboer om de hoek, voor bij de visjes en de maïs. Hij vond het ‘de coolste maaltijd ooit’, en dat vonden wij geloof ik ook. Fijn weekend!

Cooking on a campfire, by Zilverblauw.nl

 In my opinion, one of the most wonderful things about having children is the fact that you have a voice in the memories they make during their childhood. And the best part is: the coolest memories aren’t expensive or complicated at all. Wolf and Casper made a campfire in the backyard of the summerhouse and we cooked us diner outside.

We cleaned the sardines all by ourself, which was also my first time doing so. We were quite impressed by these little fish and the good lesson about respect for life & nature came unforced. We marinated the sardines with some olive oil, garlic, lemon juice, parsley and salt & pepper and ate them with sugar corn and french fries. Wolf enjoyed every minute of it, and so did we. Happy weekend!

Koken op een kampvuur, by Zilverblauw.nl

,

12 Responses to Cooking on a campfire

 1. Hanneke 25 juli 2014 at 12:28 #

  Super leuk! Dit soort dingen ondernemen met je kids lijkt me echt 1 van de allerleukste dingen!

 2. Readkapke 25 juli 2014 at 12:56 #

  Dit ziet er ook echt geweldig uit, wat een belevenis. Een tijdje geleden stond ik op het punt het mes in een makreel te zetten en riep de oudste verschrikt uit: “nee, dat moet je niet doen, dit is een echte!”.

 3. Danique | 88Forever 25 juli 2014 at 15:46 #

  ah dat ziet er zo fijn uit, en smakelijk ook nog 🙂 jullie zijn heel leuke ouders volgens mij!

 4. Marloes Thuis 25 juli 2014 at 18:20 #

  Oh, Heerlijk! Wij proberen onze boys ook veel te betrekken bij het zelf bereiden van eten. Volgens mij smaakt het dan nog lekkerder 😉 ! Het ziet er prachtig uit, ik ga er meteen eentje pinnen! Fijne vakantie verder! Groetjes, Marloes

 5. Laurie 25 juli 2014 at 18:40 #

  zo hé, wat ziet dat er lekker uit. en je stukje raakt me, weet niet waarom. ik hoop ook ooit kindjes te hebben met wie ik zulk soort ‘kleine dingen’ mag ondernemen.

 6. Yvonne 25 juli 2014 at 19:55 #

  Wat bijzonder! 🙂 Ziet er mooi èn lekker uit!

 7. jenske 25 juli 2014 at 20:22 #

  Zalig! Het ziet er ook wel erg lekker uit!

 8. Els04 26 juli 2014 at 16:42 #

  Geweldige ouders zijn jullie!

 9. merula 27 juli 2014 at 22:29 #

  o mjam mijn favoriet maiskolven van de bbq! Dit zullen idd vast later mooie herinneringen worden voor jullie en de jongens. Fijne vakantie nog

 10. Corine 28 juli 2014 at 18:06 #

  Zo leuk!! Doen wij op de camping ook, alleen zonder echt vuur (zo jammer, maar begrijpbaar, met die droge bossen). Prachtige foto’s weer!!

 11. Tess 28 juli 2014 at 21:52 #

  Geweldig lijkt me dat! Dat worden zoete herinneringen voor je jongens.

 12. ktrn 4 augustus 2014 at 17:25 #

  Je kindjes mogen van geluk spreken met zo’n toffe ouders!
  Wat een prachtig doosje ook trouwens, is het olijfolie?

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.