Night swimming on film

Nightswimming, Nikon FE, by Zilverblauw.nl

Nightswimming, Nikon FE, by Zilverblauw.nl

Deze foto’s maakte ik op de mooiste avond van 2014 tot nu toe. Het was warm zomerweer en we keken naar een schitterende zonsondergang. Ik had mijn gezin bij me en mijn beste vriendin Iris. Het water was warm, we lachten en zwommen door de golven. We gingen pas naar huis toen de zon al een hele tijd onder was en we de weg terug moesten zoeken met de zaklampen op onze iPhones. Zelfs toen was het nog warm.

Nightswimming, Nikon FE, by Zilverblauw.nl

Terwijl we naar huis liepen, vertelde ik aan Iris hoe moeilijk ik het vaak vind om te leven in het moment. Er zit altijd zoveel in mijn hoofd: werk, ideeën, inspiratie, dingen die geregeld moeten worden. Er is zoveel te doen. Daarom is fotografie voor mij zo belangrijk en haast magisch: het bevriest de tijd en het moment dat ik wil bewaren. Ik kan ontzettend genieten van het bekijken van deze foto’s, misschien nog wel meer dan ik kon toen ik daar daadwerkelijk was, aan dat strand en in die zee. Gek eigenlijk hè?

Nightswimming, Nikon FE, by Zilverblauw.nl

I shot this photos on the best evening of 2014 so far. I was at the beach, my family and my best friend Iris came along. We watched a beautiful sunset while laughing and swimming in the waves. We didn’t went home until the sun had completely set and we had to find our way back with the flashlight on our iPhones. 

On our way back, I told Iris about the magic thing photography is to me. Sometimes I have this feeling that life is going too fast and I can’t catch up. That’s why I love photography so much: taking pictures somehow gives me a grip and ‘freezes’ moments, to save them for later. Taking pictures is, next to sleeping, probably my most favorite thing to do in life.

Nightswimming, Nikon FE, by Zilverblauw.nl

Ik maakte deze foto’s met mijn lievelingscamera: de 30 jaar oude Nikon FE. Ik gebruikte een rolletje Kodak Ektar ISO 100 en liet mijn film ontwikkelen bij Carmencita Film Lab.

I took this pictures with my favorite camera, the 30-year-old Nikon FE. I used Kodak Ektar ISO 100 and Carmencita Film Lab took care of the developing and scanning of my film.

Nightswimming, Nikon FE, by Zilverblauw.nl

Heel erg bedankt voor al jullie reacties op de post hieronder, ze maakten me aan het blozen. Lief!

, ,

26 Responses to Night swimming on film

 1. Ingrid Kopka 20 augustus 2014 at 09:05 #

  Hallo! Dat zijn echt magische momenten! Geniet er van!
  Groetjes, Ingrid x
  http://myfunkycrochet.blogspot.be

 2. Grietje 20 augustus 2014 at 09:27 #

  Mooi om te lezen hoe het maken van foto’s jou helpt bij het beleven van het nu. Zo fijn als je voor jezelf daar een manier voor gevonden hebt. En dan hebben wij vervolgens weer het geluk even te mogen meekijken. Wat een prachtige foto’s zijn het weer!

 3. Iris Vank 20 augustus 2014 at 10:11 #

  Oh zooo mooi! Het was echt de mooiste avond van 2014 en heel fijn om daar deze mooie foto’s van te hebben. En nu moet ik nog duimen voor mijn foto’s! Want ik heb dus exact hetzelfde: fotografie zet mij even stil.

 4. Ruth 20 augustus 2014 at 10:16 #

  Oooh, werkelijk prachtig…. Wat een mooie foto’s. Ik ren al bijna naar de zolder om mijn oude analoge spiegelreflex op te halen. Ik weet precies waar hij ligt. Moeilijk he, dat moment…
  Nog even kijken hoor….

 5. Danique | 88Forever 20 augustus 2014 at 11:30 #

  ohhhhh wat een supermooie foto’s weer! en het klinkt als de fijnste avond, nu wil ik ook zee en zonsondergang en warmte (zeg ik vanonder mijn dekentje met wollen vest en kop thee… kom terug zomer!)

 6. Saskia 20 augustus 2014 at 11:34 #

  Mooi! Grappig bij mij is het op dit moment andersom. Juist het loslaten van de camera maakt dat ik meer ben gaan genieten van het moment. Xx

 7. Rianne 20 augustus 2014 at 11:38 #

  Zo mooi, vooral jouw manier van denken over fotografie!

 8. Anne | Inspire Styling 20 augustus 2014 at 12:02 #

  Ohhh super mooi! Ziet eruit als een prachtige avond! Ik snap wel wat je zegt.. ik kan ontzettend genieten van het moment zelf, maar die leuke momenten later even terugroepen is zooo fijn! En inderdaad, kom terug zomer!!

 9. Judith 20 augustus 2014 at 12:43 #

  Wow durfallen! Met een camera in zee! Wat heerlijk om zo’n mooie avond vast te leggen zodat je er later nog meer van kunt genieten. Fijn dat dat je helpt. Mijn mooiste momenten zitten bijna allemaal in m’n hoofd omdat ik dan teveel geniet om te fotograferen, of omdat ik me pas achteraf besef wat voor prachtig moment het was…
  Wat een mooie heldere kleuren!

 10. ktrn 20 augustus 2014 at 12:50 #

  Een heel mooi stukje!

 11. Els04 20 augustus 2014 at 16:58 #

  herkenbaar, niet je foto’s maar wel welk effect ze op je hebben! geniet er nog van!

 12. sharon 20 augustus 2014 at 17:16 #

  Het gevoel van het moment dat je voor eeuwig wil vasthouden, vertaald in beeld. Super!

 13. Berit 20 augustus 2014 at 17:18 #

  I love those pictures!

 14. Gieta Arendsen 20 augustus 2014 at 17:19 #

  Jouw woorden, jouw strijd is zo herkenbaar voor mij! Dezelfde strijd met lijstjes, ideeën, dingen die moeten en willen genieten.. Fotografie is voor mij ook een enorme uitlaatklep! Maar toch.. Echt in het moment leven.. Ik zou willen dat ik dat meer kon!

 15. Denise Beckand 20 augustus 2014 at 20:12 #

  Magische beelden en kleuren!!

 16. Jessica Van Der Mark 20 augustus 2014 at 20:31 #

  Wat een prachtige foto’s! Super mooie kleuren.
  Mooi moment

 17. Lucy 21 augustus 2014 at 08:00 #

  Prachtige magische foto’s!

  En dat je later pas op de foto’s terug ziet hoe leuk of bijzonder iets was daar betrap ik mezelf ook weleens op. Laat me dan wel weer even stilstaan bij het feit hoe belangrijk het is om vaker even stil te staan en te genieten op het moment zelf, en voor drukke duizendpootjes is dat best moeilijk ja 😉

 18. Nienke 21 augustus 2014 at 18:44 #

  Wat een magische wereld heb je vastgelegd..!

 19. neleflor 21 augustus 2014 at 20:20 #

  Anki ik ken de andere blogs niet maar vind t heel leuk om jou te volgen dus heb snel even op jou gestemd!! succes! ik hoop dat je wint! x

 20. Marieke 21 augustus 2014 at 21:25 #

  Heel herkenbaar, exact de reden dat ik fotografeer, stilstaan bij wat je blij maakt in plaats van voortdurend rennen, vliegen, hollen… Ik kan ook erg genieten van andermans foto’s, ik voel de vrijheid wanneer ik naar je foto’s kijk. Fijne avond!

 21. Tess 22 augustus 2014 at 13:15 #

  Wauw, lijkt wel alsof ik erbij was. Deed me zelf even stilstaan…

 22. Barbara 28 augustus 2014 at 00:38 #

  this photos are really magical, unbelievable colors!

 23. Nikki 30 augustus 2014 at 21:04 #

  Betoverend <3

 24. tessa 5 september 2014 at 14:16 #

  prachtfoto’s!

 25. Fête des Gamins 1 juni 2015 at 21:07 #

  Ik vond ze prachtig… ik bekeek ze op mijn verjaardag en zo’n beelden kunnen me instant nog blijer maken! Maar…zo herkenbaar wat fotografie voor en met je doet 😉

 26. Ellen 2 juni 2015 at 23:31 #

  Door je verjaardagsblog ineens wat van je gouden oudjes op het spoor gekomen. Wat een prachtige beelden… wauw!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.