Toetje op zondag

Citroenmascarpone

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik een voorliefde voor oud servies. Liefst met bloemetjes, gouden randjes en krullen, terwijl dat eigenlijk helemaal niet bij de rest van mijn stijl past. Vooral oude schoteltjes stelen vaak mijn hart. We gebruiken ze als onderzetter, voor theezakjes, serveren er fruit op en eten er sushi van. Mooi oud servies vinden bij de kringloop maakt me intens gelukkig. Helaas zijn ze bij onze kringloop een beetje gek geworden en vragen ze exorbitante bedragen voor oud servies. Groot was dus ook mijn blijdschap toen bleek dat ze bij de kringloop in Brugge nog gewoon mooie kopjes, bordjes en schoteltjes hebben voor minder dan een euro. Ik nam (onder andere) deze twee kopjes mee en maakte er een lekker toetje in.

toetje-Zilverblauw

Ci­troen­mas­car­po­ne met rood fruit

Nodig:
1 citroen
1 bakje mascarpone (250 g)
100 ml yoghurt halfvol
1 bakje frambozen
1 bakje rode bessen
3 el lemon curd

Doen: Rasp de gele schil van de citroen. Meng de mascarpone met de rasp en yoghurt. Doe de helft van de frambozen en bessen samen met de lemon curd in een kom en mix kort met de staafmixer. Schep de citroenmascarpone in de kopjes en verdeel de roodfruitpuree erover. Roer desgewenst door elkaar. Schep de rest van het fruit erop en serveer direct. Ook lekker met een extra schepje lemon curd erop. Smakelijk! (Recept gevonden op Allerhande.)

toetje Zilverblauw

I have this crazy thing for vintage plates and cups & saucers. Well, actually for all vintage tableware. Finding it for a reasonable price at a thriftstore makes me extremely happy. Unfortunately, the prices for old tableware are insanely high at the thriftstore in our small town. You can imagine how happy I was when I found a large pile of tableware for nearly nothing at the thriftstore in Brugge. Today, I used my ‘new’ cups for a nice dessert. You can find the recipe here. It’s in Dutch, but I’m sure Google Translate will help you out. Have a happy evening sweet blogreaders!

dessert-november

, , , ,

17 Responses to Toetje op zondag

 1. Stephanie 24 november 2013 at 20:25 #

  Ik zou er zo een grote hap van willen nemen 😉 Mooi servies, ik hou er van!

 2. Readkapke 24 november 2013 at 20:37 #

  Mmmmmm, dat ziet er lekker uit!

 3. sandra 24 november 2013 at 20:59 #

  Zo’n toetje smaakt gewoon veel lekkerder uit zo’n mooi kopje!

 4. Rode Kers 24 november 2013 at 21:07 #

  Dat bloemetje maakt het helemaal af! Oh en het liefst zou ik mijn hele vitrine kast helemaal vol bouwen met oud servies 🙂

 5. Juffertje in het Groen 24 november 2013 at 21:08 #

  Mmm…. dat ziet er zo lekker uit en zelfs heel exquis in zo’n mooi kopje!

 6. Sandrien 24 november 2013 at 21:21 #

  Exact dat servies had mijn oma ook vroeger. Nu staat het bij mijn ouders in de kast en hopelijk gaat het zo nog vele generaties mee 🙂

 7. rode dahlia 24 november 2013 at 22:18 #

  Volgens mij smaakt zo’n heerlijk toetje nog beter in zo een mooi kopje. Genieten!

 8. gerhildemaakt 24 november 2013 at 22:44 #

  Prachtig gepresenteerd!

 9. 'm(i)e' 24 november 2013 at 22:46 #

  ik heb dat ook ! maar bij mij zijn het oude borden met bloemetjes en goud of in delfts blauw!

 10. Suzanne 25 november 2013 at 08:27 #

  Wat een kopjes, wat een toetje… PRACHTIG.
  Denk dat ik weet welk toetje ik ga maken op kerstavond. Bedankt weer Anki voor je mooie beelden.

 11. Mireille 25 november 2013 at 10:05 #

  Dat heb ik nou ook met oud servies. Ik stond als klein kind al bij mijn oma voor de kast te kwijlen. Jammer inderdaad dat ze er tegenwoordig belachelijke bedragen voor vragen in de meeste kringloopwinkels. Hier in ons durp valt het nog wel mee en soms kan ik voor weinig wat servies op de kop tikken. En owww die schoteltjes, ook hier in huis worden ze overal voor gebruikt, ik heb er echt stapels van. Zo’n smaakt ook 10 keer beter uit zo’n mooi kopje dan uit een ordinair Ikea bakje! 🙂

 12. Mireille 25 november 2013 at 10:06 #

  Trouwens…die roze lepel (ik neem aan dat het een lepel is) vind ik geweldig!

 13. tinajo 25 november 2013 at 10:29 #

  What a lovely little dessert! 🙂

 14. tessa 25 november 2013 at 11:10 #

  snap het gelijk! wat zijn ze leuk deze kopjes. en met het toetje erin helemaal prachtig!
  wij hebben een kast vol met bij elkaar geraapt servies. van franse rommelmarkten, allerlei tweedehandswinkeltjes, gekregen dingen. maar het meest dierbaar is het bloemetjes servies van mijn omi, die niet meer leeft. ook met zo’n gouden randje.

 15. jenske 25 november 2013 at 14:22 #

  Oh ik heb net nog een heleboel net dezelfde kopjes weggedaan omdat we ze niet gebruikte. Stomstom. Ik ga eens kijken ik heb er misschien nog wel wat in mijn klas staan. groetjes!!

 16. Rosanneke 25 november 2013 at 22:34 #

  Ik heb ook zo’n servies-fetish 🙂 Ik heb een heleboel van mijn Oma’s geërfd, met van die gouden randjes. Als vriendinnen een high tea organiseren, komen ze altijd bij mij om kopjes en schoteltjes, haha!

 17. Olga 27 november 2013 at 11:48 #

  Hallo,
  Via onze website http://www.volrecepten.be kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 51.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.be/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.be volledig gratis!
  Waarom niet lid worden van deze grote familie?
  Wij zijn ook aanwezig op http://www.facebook.com/VolreceptenBelgie!
  Breng ons een bezoek!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.