Uilen-give-away

Deze week waren wij alledrie ziek. Of nou ja, ziek, ik had pijn aan die stomme beknelde zenuw en Casper had koorts. ‘s Ochtends besloot ik me ziek te melden zodat ik een dag kon rusten. Je weet wel, in bed tot een uur of één, daarna rustig op de bank hangen en ‘s middags het kind uit school halen, die zich vervolgens de rest van de middag gedeisd zou houden om zijn zieke ouders te ontzien. Vooral van dat laatste -dat gedeisd houden- kwam helaas weinig terecht. Toen we op het punt stonden Wolf naar school te brengen ‘s ochtends, begon hij namelijk over te geven. Ook ziek, zei hij. Ook thuisblijven dus. En daar ging het mis. Want waar hij om acht uur nog echt ziek leek, liep hij om tien uur herriemakend door het huis. Zeg maar ‘dag’ tegen het rusten op bed. Casper en ik hebben om beurten in bed gelegen, terwijl Wolf zich beneden zo ongeveer elk kwartier afvroeg ‘wanneer we nou iets leuks zouden gaan doen’. Zucht.
Ik vind het niet prettig als Wolf teveel tv kijkt, ook niet als wij toevallig ziek zijn, dus ik bedacht we dat we mooi samen de uiltjes van Mibo, die ik een tijd terug kocht, in elkaar konden gaan zetten. Ik met die pijnlijke zenuw aan de eettafel. Voor ik het kleinste uiltje uitgeknipt had, bleek Wolf de gebruiksaanwijzing al verknipt te hebben, waarna hij het uiltjes-maken niet leuk meer vond en keihard op zijn mondharmonica ging spelen. (nog meer zucht) Einde poging creatief project. Toen ik het uiltje af had, (en de pijn in mijn rug weer terug was) vond hij het toch wel schattig. Zo ongeveer een halve minuut. Jullie snappen dat ik de volgende dag, pijn of geen pijn, gewoon weer naar mijn werk ben gegaan. Hoe doen andere ouders dat als ze ziek zijn en er zijn kinderen thuis?

Bovenste foto via Mibo, na één uiltje afzien ben ik gestopt. En ze zijn nog wel zo leuk… Daarom ga ik de andere drie weggeven, de drie grootste dus, aan drie lezers van mijn blog. Wil je een uiltje hebben? Laat dan hieronder een reactie achter. Op woensdag 26 januari kies ik de drie gelukkigen.

About the three of us being sick at home and the difficulty of entertaining a small child while both parents aren’t feeling well. Wolf and I tried folding this cute owls from Mibo, but quit after making the smallest. The other three I will give away to three readers of my blog. Wanna have an owl? Leave a comment, january 26th I will choose the lucky winners.

, ,

31 Responses to Uilen-give-away

 1. Ruth 21 januari 2011 at 17:34 #

  Oh ondanks dat hij niet het meest gedeisde kind was vandaag, staat ie verdomd lief op de foto 😉 Ik heb een ruimtelijk inzicht van een kanariepietje maar de uiltjes zijn wel erg leuk dus ik wil graag kans maken!
  Veel beterschap voor jullie!

 2. prentje 21 januari 2011 at 17:35 #

  AAAH, ik ben compleet uilenfreak! (Heb gisteren trouwens enorm gescoord met mijn jurk met uilenprint). En ja, ik heb ook een Zoon die dit soort dingen 5 seconden leuk vindt, maar die zet ik dan wel even voor de tv 😉

 3. Juffrouw Kikkerbil 21 januari 2011 at 17:57 #

  Oh, leuk! Ik zou er ook wel 1 willen… Kids en ziek zijn gaan niet samen, zo jammer…
  Fijn weekend!

 4. clementiene 21 januari 2011 at 18:16 #

  ooh zo herkenbaar, het zou mij ook overkomen, knutselen met de zoon als we ons beiden al niet 100% voelen, het loopt geheid mis! maar als je naar dat fotootje van hem kijkt ga je toch smelten! een uiltje winnen, zou super zijn, dan wil ik met hem nog wel eens de proef op de som nemen op een zieke dag

 5. Nikki 21 januari 2011 at 18:31 #

  Oei, dat is niet mis! Is er niet een lief buurmeisje dat het leuk vind om een zakcentje te verdienen en met Wolf te spelen :)? Mijn 2 kleine broertjes van bijna 4 en 5 kunnen ook zo lekker druk zijn. Een dagje met hun, en ik zit ‘s avonds hijgend op de bank, kun je nagaan hihi. Ik vind het wel knap dat je dan in staat bent iets anders te verzinnen dan hoppa voor de buis. Ik vind de uiltjes heel lief en doe graag mee :)! Ik hoop dat jullie snel weer opknappen.
  Liefs Nikki

 6. Tolliez 21 januari 2011 at 18:43 #

  Mijn moeder (die nooit ziek was) zei vroeger altijd dat moeders niet ziek kunnen zijn. Onzin vond ik dat altijd. Tot ik zelf kinderen kreeg…
  Beterschap!!!

 7. Samma 21 januari 2011 at 19:05 #

  Oh, lovely! I’d love to win 🙂

 8. Janne 21 januari 2011 at 19:52 #

  Hmm dat is geen goede combi, ziek en zieke kinders…
  Kunnen ze niks met die beknelde zenuw? Fysio oid?
  Ik maak graag een kansje op zo’n leuk uiltje 😀

 9. hinke 21 januari 2011 at 21:00 #

  haha, hoe andere moeders dat doen? net als jij waarschijnlijk…
  En ik houd er ook niet van als ze veel tv kijken, maar eerlijk gezegd wordt er bij ziekte of extreme vermoeidheid toch soms de hele knofje serie bekeken.
  Ik hoop voor je dat het snel beter met je gaat of dat het in elk geval beter uit te houden is.
  Liefs Hinke

 10. Sandra 21 januari 2011 at 21:38 #

  Heeeel herkenbaar, moeders kunnen niet ziek zijn!
  De uiltjes zijn Zo leuk! Ik ding graag mee…

 11. sarah 21 januari 2011 at 21:38 #

  Lees hier nog maar net mee via een andere fijne blog en heb zowat alles bijeen gelezen en gekeken wat er was…heerlijk! Dankjewel!
  Ziek zijn moet je een beetje afspreken, dat doen wij toch op dit moment.
  Manlief werd vorige zaterdag ziek. Kind 1 volgde maandag, voor kind 2 werd dinsdag door school gebeld om het zieke hummeltje aub zo snel mogelijk af te halen. Kind 3 haalde het tot vanochtend toen het met 40 graden koorts moeizaam zei “ik voel me niet zo lekker”.
  Moeders? Die worden niet ziek, voorlopig toch niet. Die draaien een hele week drie dubbele shiften met verpleegstertje en huisvrouw spelen en tussendoor…oh ja, nog even gaan werken.
  Na 1 week ziet het er naar uit dat verpleegstertje spelen mijn roeping niet is, want nog steeds 4 zieken (al zijn de kindertjes zelfs met 40° soms zelfs te springlevend).
  Maar ooit neem ik wraak…en ga ik 10 dagen met heerlijke boeken in bed wachten op versgeperste sapjes…
  Als er een uil tot in het verre Buitenland België raakt, dan ontvangen wij hem met open armen!

 12. Nienke 21 januari 2011 at 21:54 #

  Ik wil heel graag zo’n uiltje adopteren/krijgen, zodat ik die mooi kan uitknippen en in elkaar kan zetten. Mocht ik tot de winnaars behoren, dan zal ik een foto ervan op mijn blog zetten zodat Wolf daar in alle rust naar kan kijken (alhoewel hij dan toch ook naar een beeldscherm staart – mag dat? voor een keertje? ;-)), zodat zijn (hopelijk dan niet meer!) zieke ouders ondertussen een uiltje kunnen knappen.

  En jij: sterkte met die ellendige zenuwpijn!

 13. Caroline 21 januari 2011 at 22:20 #

  Je kent mijn voorliefde voor KLEUR KLEUR KLEUR. Het verbaasd mezelf en wellicht ook anderen dat ik nu in ons nieuwe huis alles aan het inrichten ben in zwart/wit/grijs en blauw/groen. Mijns inziens komt de kleur dan straks wel met de accessoires. Ons nieuwe pension zou een heerlijke plaats zijn voor de kleine grote uil (die licht grijze). Mocht ik em toegewezen krijgen dan beloof ik plechtig heel goed voor em te zorgen.
  Beterschap for you & de mannen!
  Liefs,
  Caroline

 14. stephanie 22 januari 2011 at 03:23 #

  i am a mom of two little girls….3.5 and 4.5 years old. i know what you feel when everyone is sick! blessings to you and your family. hoot hoot!!
  stephanie

 15. Guusje 22 januari 2011 at 06:59 #

  tja…….als ik ziek ben is dat heel jammer…..
  voor mij
  gelukkig ben ik niet vaak ziek!
  Beterschap allen!

 16. Marjolein 22 januari 2011 at 07:52 #

  Oh, wat een pech! Ik denk dat iedere ouder het herkent, al is het maar de angst dat het zo loopt. Want wij kropen wat dat betreft nog alle keren door het oog van de naald. En iedere dag dat ik me ziek voelde (is gelukkig heel af en toe) realiseerde ik me aan het eind van dag dat ik zo blij was dat de kinderen zich rustig hadden gehouden… Even afkloppen maar…
  Dus als ik het goed begrijp vieren jouw lezers nu jouw pech? En mogen wij meedingen naar de uiltjes. Nou, dat doe ik graag. Want ik vind ze zo leuk!
  Maar voor de ziekenboeg bij jullie: veel beterschap! En misschien kan Wolf nu een beetje voor jullie zorgen met kleine klusjes? Bij mijn kinderen werkt dat wel: ze vinden het leuk om te doen en voelen zich erg verantwoordelijk en trots.

 17. Suzanne 22 januari 2011 at 09:24 #

  Allereerst beterschap voor jullie!
  Ik zou graag kans maken op zo’n lief uiltje. Ik kan namelijk nog wel wat wijsheid gebruiken. 😉
  Als ik tot de gelukkigen behoor, zal ik het in elkaar gezette uiltje tonen op mijn Flickr photostream, met als je wilt, jouw blogadres erbij.

 18. Elizabeth 22 januari 2011 at 09:38 #

  Jeetje hier steken wij elkaar ‘gelukkig’ pas na elkaar aan…. wisselt lekker af zeg maar. Ik sta er ook altijd versteld van hoe snel onze kleine man opknapt en wij dagen zoniet weken blijven kwakkelen… nouja in ieder geval beterschap!
  Oeh maar de uiltjes zijn precies =in ons straatje. Ik doe graag mee!
  Fijn weekend!

 19. Eefje 22 januari 2011 at 11:01 #

  Niet fijn! Hopelijk zijn jullie allen weer opgeknapt! En leuk zo een uiltje. Ik ding graag mee naar een projectje uilinelkaarknutselen!

 20. Saskia 22 januari 2011 at 13:06 #

  Niets zo erg als ziek zijn met z’n allen, kinderen zijn namelijk ook als ze ziek zijn niet rustig te krijgen :)!
  Heel veel beterschap & sterkte!
  xoxox

 21. elianne 22 januari 2011 at 14:25 #

  val er altijd buiten, buiten de ziektes dan ( en dat klop ik hard af)
  uiltjes knappen kan ik ook al niet, en winnen ook al niet zo vaak.
  🙂

 22. Karen 22 januari 2011 at 15:23 #

  Wat een mooie uilen!
  Hopelijk ben je snel weer beter..
  Ik duim. 🙂

 23. ilse 22 januari 2011 at 15:30 #

  Als wij knutselen blijft er altijd eentje achter met de rommel. Jawel, de mama.
  Veel beterschap!

 24. sammy 22 januari 2011 at 15:42 #

  ach gossie,heel herkenbaar!sterkte ermee en ik hoop op een fijn weekend voor jullie drietjes….. enne ik wil wel aan de knutsel hier!!

 25. Kelly 22 januari 2011 at 18:19 #

  Leuke uiltjes!
  Ik kwam heel toevallig op je blog terecht, via een andere.
  Ondertussen heb ik al bijna alles gelezen. En wat is je zoontje Wolf schattig, zo’n mooie krullebol!!
  Geen idee hoe andere ouders doen want hier zijn nog geen kindjes… Maar in elk geval veel beterschap! (zou je die andere leuke uiltjes toch niet houden, als je terug genezen bent gaat het vast vlotter …)

 26. annuh 22 januari 2011 at 20:32 #

  De uiltjes zijn tof zeg! Ziek zijn minder idd en met zieke kinders is het…. tsja niet te doen eigenlijk. Ik moet toegeven dat in voorkomende gevallen ik m’n eigen mama bel… die ondanks de kans op besmetting even fijn voor ons komt zorgen…. heerlijk! Osteopaat mssn nog een aanrader voor de zenuw?? Doet verdomd veel pijn, maar als beeb anders gaat liggen/hangen zitten oid kan het ook ineens weg zijn….

 27. MUS 22 januari 2011 at 20:32 #

  keep calm and… ? 🙂
  en ja die ene keer per jaar ziek (gelukkig) is domweg dubbel balen!

 28. sylvie watteny 22 januari 2011 at 22:32 #

  Ooh! Een uilenfan gelijk mezelf neemt met plezier die taak van je over!!
  Superleuke blog heb je trouwens!!

 29. miek 23 januari 2011 at 20:21 #

  Oh die vind ik echt superleuk, die uiltjes! ‘k Zou graag meedoen in de uilenloterij:)

 30. Arnika 24 januari 2011 at 13:23 #

  Leuk een uiltje winnen!
  Sterkte met de zenuwpijn en hopenlijk zijn de zieken weer helemaal beter!

 31. Mlle Assorti 24 januari 2011 at 17:17 #

  Ooo ocharme jij, dacht je even rustig thuis te blijven…
  Veel beterschap met de pijnlijke rug!

  Ik wil met veel plezier zo’n schattige ‘mijnheer de uil’ adopteren!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.