Zilverblauw x de Geurfabriek

zilverblauw geur

Jorg is een van mijn oudste vrienden. Ik koester onze vriendschap. We werden samen volwassen in een klein dorp waar we opvielen omdat we geen zin hadden in de gebruikelijke dingen die dorpsjongeren doen en in plaats daarvan ons eigen punkbandje begonnen. Ik denk dat we op jonge leeftijd al herkenning in elkaar vonden.

Jorg is inmiddels expert in geur. Hij ontwikkelt geuren en geurproducten voor uiteenlopende opdrachtgevers; van toonaangevende hotels tot bekende DJ’s en alles daar tussenin. Ik heb al vaker over Jorg geschreven en verteld hoe trots ik ben op wat hij neerzet. In het verleden maakten we samen de geurende kaarsenlijn voor Zilverblauw en Jorg voorziet ons huis al jarenlang van allerlei toepasselijke geurproducten zoals stokjes, kaarsjes en bolletjes voor in de stofzuiger. Hij stelt de geuren af op het weer en jaargetijde: gezellig en wat donkerder in het najaar en met Kerstmis, fris in het voorjaar en de zomer. Zelfs onze auto is voorzien van een speciale geur die Jorg heeft ontwikkeld.

huis zilverblauw

Het ontwikkelen van een speciale Zilverblauw-geur voor in huis was dus een logische, leuke stap. Er ging een behoorlijk proces aan vooraf, want ik ben best moeilijk met geur. Te sterke, zware geuren vielen direct af. Licht, fris en natuurlijk stond op mijn wensenlijst. Na heel veel mixen, proberen en vooral veel ruiken was er een geur waarmee ik direct een klik had. Jorg noemt de Zilverblauw-geur ultiem fris en licht, met sprankelende bergamot die staat voor vrolijkheid. Dat vind ik een hele fijne omschrijving. De Zilverblauw-geur bestaat uit hoogwaardige natuurlijke componenten en etherische oliën, dus geen goedkope chemische ingrediënten die jezelf of de natuur zouden kunnen schaden.

zilverblauw x geurfabriek

Er zijn een heleboel manieren om een geur te verspreiden door je huis. Je hebt de bekende geurkaarsen en geurstokjes, maar bijvoorbeeld ook zogenaamde ‘waxmelts’, roomsprays en geurzakjes. Het nadeel van deze producten is dat het moeilijk is om te doseren met de geur die ze afgeven. In het begin ruik je ze vaak (te) sterk, daarna neemt de geur langzaam af. Daarnaast geven ze vaak ook geur af als het niet nodig is, bijvoorbeeld ‘s nachts of als je niet thuis bent. Omdat ik dat als nadeel zag, besloten we voor iets anders te gaan en te kiezen voor een apparaatje, de Scent Mini. Dit apparaatje hang je ergens op of zet je neer. Het is verbonden met een simpele app op je telefoon en zo kun je zelf instellen hoe vaak (en dus hoe intens) de geur af wordt gegeven. Je kunt routines maken (bijvoorbeeld om de paar uur een beetje geur in het weekend en alleen in de avond op momenten dat je overdag buiten de deur werkt) en deze aanpassen op je persoonlijke wensen. Zo maakt je optimaal gebruik van een zogenaamde geurcartridge, ofwel het flesje geur dat in het apparaat gaat, en wordt er niets verspild.

zilverblauw geur

Het fijne is dat het allemaal veel minder ingewikkeld werkt dan je op basis van het verhaal hierboven misschien zou verwachten. De app werkt heel intuïtief, het is echt ‘plug and play’. Jorg heeft op zijn site ‘De Geurfabriek’ een speciale pagina aangemaakt voor ons product waar je nog veel meer kan lezen en de Scent Mini en Zilverblauw-geur kan bestellen. Je kunt ook via onze shop naar de Geurfabriek.

zilverblauw geur

Het is fijn om creatieve wegen te laten kruisen en nieuwe dingen te verzinnen. Dit is een mooi avontuur waar ik erg enthousiast over ben en veel inspiratie uit heb gehaald de afgelopen periode. Ik hoop dat dat voor jou net zo geldt!

, , ,

3 Responses to Zilverblauw x de Geurfabriek

  1. Antoinette 8 juli 2020 at 19:02 #

    Weer zo’n mooi verrassend product van jullie hand. Ik heb vaker geuren gekocht voor in huis zoals jij ze hier boven noemt. Alles ging mij tegen staan. Ik heb nu al lang geen geur meer in huis gehaald. Althans…. geen lekkere geur zeg maar 😉 Ik ben erg benieuwd naar deze! Mooi verhaal dit zo te mogen doen met een jeugdvriend.

  2. Iris Vank 8 juli 2020 at 19:06 #

    Ik ben heel erg benieuwd hoe het ruikt! Wat leuk!! <3

  3. Lieke 8 juli 2020 at 20:26 #

    Heel erg leuk, en het klinkt als een heerlijk geurtje. Ben benieuwd of het hier (in afrika) ook zou passen. Kan me voorstellen dat dat misschien toch anders is. Maar ik houd wel erg van frisse geuren en bergamot, dus wil het graag eens proberen. Kan het ook in een diffuser? Want ik ben gek op mijn diffusers, maar eigenlijk niet direct enthousiast over weer een ander apparaat(je)…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.