Nieuwe IKEA keuken deel II

IKEA keuken

(English below)

Het was altijd een droom van me om een huis als het onze te kopen en helemaal naar eigen wens te verbouwen. Ik geloof dat ik er al van droomde toen ik amper twintig was. Soms kan ik nog steeds niet geloven dat die droom werkelijkheid is geworden en dat het ons, ondanks die wat gekke creatieve carrière, gelukt is om dit huis te kopen en het langzaam om te toveren in een plek die precies bij ons past. Uiteraard heeft deze droom ook nadelen. Het állergrootste nadeel van verbouwen vind ik het geduld dat je ervoor nodig hebt. We hebben al twee keer eerder verbouwd (in ons oude huis), dus je zou denken dat ik inmiddels weet hoe het zit, maar ook deze keer valt het me weer vies tegen. Waarom moet álles zo lang duren?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik het eerste bericht schreef over onze nieuwe IKEA-keuken. Sinds die tijd is er een hoop gebeurd. De keuken is geplaatst (dat ging gelukkig heel snel, in een dag stond ‘ie), er zijn tegeltjes geplakt (straks meer over de tegeltjes) er is een nieuw keukenraampje geplaatst en de kozijnen staan in de grondverf. Af is het echter nog steeds niet helemaal. Later volgt er nog een post met het échte eindresultaat, al zijn we met dit voorlopige resultaat al heel gelukkig.

IKEA keuken

Nadat we bij IKEA Eindhoven een plan hadden gemaakt en dat hadden uitgewerkt met een keukenspecialist, werd onze keuken geleverd. Nu kun je het plaatsen van een IKEA-keuken uiteraard zelf doen, maar omdat we al zoveel zelf doen tijdens onze verbouwing én we een hele goede ervaring hebben met de plaatsingsservice van IKEA (bij onze vorige keuken), besloten we dat we het plaatsen graag uit handen wilden geven. Voor mensen met weinig geduld, zoals ikzelf, is het bijkomend voordeel van het laten plaatsen van een keuken dat het lekker snel gaat. Onze keuken was in een dag geplaatst. Daarbij vind ik het een heerlijk idee dat de keuken geplaatst is door vakkundige mensen, die precies weten wat ze doen. Door de dag heen maakte ik onderstaande foto’s, waar Cristian een montage van maakte.

De afgelopen maanden kreeg ik zo ongeveer 500 vragen over de schub-tegeltjes achter de keuken. Ze zijn van tegels.com. Wil je meer informatie bij ze opvragen, noem dan onze naam dan weten ze precies waar het over gaat en krijg je een mooi aanbod (gebruik kortingscode ‘Zilverblauw’ voor 10% korting). Het is zo heerlijk om weer wat ruimte te hebben om met ons interieur bezig te zijn. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor een nieuwe keuken of wooninspiratie in het algemeen, kijk dan eens op het wooninspiratie-platform van IKEA, wat mij betreft een aanrader. Fijne avond!

One of the most challenging things about renovating a house, is the enormous amount of time it takes to get everything done. Since I’ve never been good at waiting for anything, this bothers me a lot. Luckily our new IKEA kitchen is almost finished. Almost, since we still need to install a light fixture and do a bunch of scutwork. However, this new kitchen is making me pretty happy already. Do you remember where we started? What a change!   

We maakten deze blogpost in samenwerking met IKEA, een merk waar we ons erg verbonden mee voelen.

, , ,

7 Responses to Nieuwe IKEA keuken deel II

 1. Iris Vank 20 september 2018 at 20:06 #

  Wauw wat is het toch mooi! <3

 2. Lizet 20 september 2018 at 20:16 #

  Jaaaa het is weer prachtig! Jullie huis wordt zó mooi!

 3. Chloe Ford 9 oktober 2018 at 10:52 #

  Yes I would be so impatient too! Looks stunning though and I love the timelapse. Can’t wait to see it fully finished 🙂

  chloehford.com | Design and Lifestyle Blog

 4. Anki 3 november 2019 at 18:07 #

  Beste Remco,
  tip: gebruik interpunctie.

 5. Anne-Sophie 12 maart 2020 at 07:51 #

  Beste Zilverblauw,

  Wat een prachtige keuken! Ik begin vandaag ook aan mijn avontuur 🙂 Mag ik vragen welk werkblad (welk materiaal en ev naam) jullie gekozen hebben? Is dit witte spoelbak ook een Ikea-model?
  Hartelijk dank!

 6. Anki 13 maart 2020 at 14:22 #

  @Anne-Sophie Het is een acrylaat wit maatweekblad van IKEA, de spoelbak is ingegoten. Succes!

 7. Anne-Sophie 14 maart 2020 at 08:07 #

  Super, dankje Anki!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.