Philips Hue event

Philips Hue event

Philips Lighting nodigde Theo-Bert Pot en mij uit om een workshop te komen geven over licht, interieur en fotografie op hun event in het Sir Adam hotel in Amsterdam. De laatste tijd geven Theo-Bert en ik regelmatig workshops samen, dat is elke keer supergezellig en leuk. Ik ben een beetje een nitwit op het gebied van ‘hotspots’ in Amsterdam (ik kom er regelmatig, maar niet zo vaak dat ik de stad op mijn duimpje ken) dus had me van tevoren helemaal niet gerealiseerd dat het Sir Adam hotel een nieuw, superhip hotel is, met uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam. Soms kan het me nog steeds duizelen dat ik dankzij dit blog en mijn boek op zulke vette plekken kom, die ik anders nooit zou hebben gezien.

Philips Hue event

Philips Hue event

Het is denk ik inmiddels geen geheim meer dat ik fan ben van het Hue-systeem, ik schreef al eerder hoe prettig ik (en vooral ook de mannen in mijn leven) het vind dat inmiddels een groot deel van de lampen in ons huis vervangen zijn door Hue’s. Het fijnste vind ik de routine’s die we via de Philips Hue-app kunnen instellen: zo gaan in de winter standaard de lampen aan als mijn wekker af gaat en kom ik nooit meer beneden in een donker huis. Naast het enorme gebruiksgemak zijn Hue-lampen energiezuinig en kun je er precies het type licht mee instellen dat op dat moment passend is bij je activiteit: helder, wit licht als we lezen of werken, sfeervol licht als we ontspannen en disco als de kinderen daar zin in hebben.

Philips Hue event

Philips Hue event

Tijdens de workshop legde Theo-Bert uit hoe hij licht toepast in zijn interieur en sfeer creëert door de inzet van verschillende lampen op specifieke plekken. Ik vertelde dat licht allesomvattend is voor fotografie en gaf tips hoe je licht kunt inzetten om te komen tot een goede, prikkelde foto. Vervolgens mochten de deelnemers aan de slag met de gegeven tips. We gaven de workshop in een van de suites van het Sir Adam-hotel, een plek met fantastisch uitzicht die speciaal voor het event was ingericht met allerlei producten van Philips Lighting, zoals het mooie lampje op de foto hierboven, dat steeds van kleur veranderde.

Philips Hue event

Philips Hue event

Als klap op de vuurpijl was er naderhand in de skybar een gezellige borrel en mochten Theo-Bert, Suus (die er ook was en deelnam aan de workshop, heel gezellig!) en ik blijven slapen in het Sir Adam hotel, in een kamer die voor de gelegenheid helemaal voorzien was van Hue-lampen. Ook kregen we bij het naar huis gaan een van de nieuwe Hue-producten mee naar huis, de draagbare ‘Go’, die door Casper direct met open armen werd ontvangen.

Philips Hue event

O ja, en ik viel als een blok voor deze stoel van Moroso die in de lobby van het hotel staat. Ik ben ‘s ochtends vroeg opgestaan om er een foto van te maken en er even in te zitten, voordat hij weer bezet was. Die kleuren, geweldig! Wens jullie een fijne dag!

, , ,

3 Responses to Philips Hue event

  1. Karlijn 30 juni 2017 at 14:19 #

    Oh wat ziet dat er prachtig uit zeg! Ik ben op het dak geweest, bij de schommels, en weet dus dat het uitzicht prachtig is. Maar het hotel is dat ook zeg! Hoe tof dat jullie daar een nachtjes mochten slapen, lijkt me heerlijk. X

  2. Lonneke 3 juli 2017 at 07:38 #

    Die stoel is inderdaad heel erg gaaf, mooi kleurtjes. Ik vind de lampen van Philips Hue zo tof. Ik heb ze inmiddels al een paar jaar en ik zou ze niet willen missen.

  3. Albalù 22 augustus 2017 at 17:08 #

    Greetings from Italy!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.