Bloemenmeisje – de tulp

bloemenmeisje - mooi wat bloemen doen

Mooiwatbloemendoen.nl vroeg me of ik bloemenmeisje van 2017 wilde zijn en omdat ik enorm van bloemen hou en ze ons huis nét dat beetje extra geven, schrijf ik hier vanaf nu af en toe wat over de bloem van de maand. De tulp was de bloem van januari. Ik kijk er altijd erg naar uit, de eerste tulpen. Ze betekenen voor mij dat de winter op z’n einde loopt, de dagen weer langer worden en de zon uiteindelijk weer terug zal komen.

Tulpen vind ik het mooist als ze al een beetje beginnen te verwelken. Ze hangen dan zo mooi met hun kopjes naar beneden, alsof ze -net als ik- vinden dat het allemaal wat lang duurt voordat die lente nou eindelijk begint. Deze enorme bos tulpen was een lichtpuntje tijdens de grauwe dagen van afgelopen week. Voor mij is dat wat bloemen doen: ze maken het leven nét een tikje mooier.

bloemenmeisje - mooi wat bloemen doen

The Dutch flower council Mooiwatbloemendoen.nl named me ‘bloemenmeisje’ (flower girl) for 2017, a title I absolutely love. This means that I’m posting photo’s from my favorite flowers every now and then. I love the typical Dutch tulips because they remind me of the beginning of spring. Just a little bit more patience since it’s still snowing, but the days are getting longer and the light is coming back. Can’t wait! 

bloemenmeisje - mooi wat bloemen doen

, , ,

7 Responses to Bloemenmeisje – de tulp

 1. Gras_vd_buren 14 februari 2017 at 08:45 #

  Wat leuk en wat klinkt dat lief ‘bloemenmeisje’ (van een freaking heel jaar!!!).

  Liefde,
  Mickey

 2. Sara | MevrouwMiauw 14 februari 2017 at 17:00 #

  Wauw, wat leuk! Bloemenmeisje zijn. Heel leuk ook hoe je hebt beschreven wanneer jij tulpen het mooist vindt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit op die manier naar tulpen heb gekeken, maar nu ik heb zo heb gelezen kan ik daar helemaal inkomen.

 3. Gewoonchrissie 14 februari 2017 at 20:23 #

  Oh wat heerlijk. Ben ook dol op bloemen.
  Die tulp met dat geschulpte randje is prachtig!
  Heel veel plezier als bloemenmeisje, zie nu al uit naar de mooie foto’s

 4. Lottes Anekdotes 15 februari 2017 at 21:16 #

  Tulpen zijn altijd al mijn lievelingsbloemen geweest! Dit boeketje is zo mooi omdat het allerlei kleurtjes heeft, prachtig 🙂

 5. Herbie 16 februari 2017 at 21:20 #

  Ere wie ere toekomt.

  Jij bent het bloemenmeisje!

 6. Marieke | Wit Wonen 25 februari 2017 at 17:19 #

  Prachtig! Wat fleurt het lekker op.

Trackbacks/Pingbacks

 1. De Bloemenmeisjes 2017 zijn ingehuldigd - fleurcreatief.com - 24 maart 2017

  […] https://www.zilverblauw.nl/2017/02/13/bloemenmeisje/ (tulp) […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.