Lievelingsbloem

lievelingsbloem, zilverblauw.nl

De dahlia is met stip mijn lievelingsbloem. Hij doet me denken aan zomers in Zeeland, waar bossen verse dahlia’s worden verkocht in stalletjes langs de weg. Aan de maanden augustus en september waarin we langzaam, heel langzaam afscheid nemen van de zomer en de kachel weer aansteken. Dahlia’s zijn in mijn ogen net kleine kunstwerkjes. De manier waarop de combinatie van al die kleine blaadjes zo’n prachtig bolletje vormen doet me telkens weer versteld staan. Als ik ooit nog eens trouw, wil ik dahlia’s in mijn bruidsboeket.

The dahlia is my favorite flower in the history of ever. Every dahlia is like a tiny work of art to me. The dahlia remembers me of summer at sea and the way summer turns to fall. This beautiful big bouquet made my week a little brighter. Wish you all a great Tuesday! 

lievelingsbloem, zilverblauw.nl

Mooiwatbloemendoen.nl vroeg me om een blogpost te schrijven over mijn lievelingsbloem en dat gaf me een fantastische reden om mezelf eens goed te verwennen: ik vroeg mijn hofleverancier om een bos dahlia’s in mijn lievelingskleuren voor me samen te stellen. Ze kennen me goed, want ik kreeg dit prachtige boeket. Casper speelde graag even Instagram-husband en Pjoes figureerde ongevraagd natuurlijk ook graag even. Gelukkig heeft hij de laatste tijd wat minder interesse in het opvreten van planten en bloemen, dus ik kan met een gerust(er) hart bloemen in huis halen.
lievelingsbloem, zilverblauw.nl

Heb jij ook een lievelingsbloem en wat is het verhaal daarachter? Mooiwatbloemendoen.nl roept mensen op hun lievelingsbloem online te delen met de zogenaamde hashtagstory. Bij een foto van je lievelingsbloem vertel je middels een aantal hashtags het verhaal rond jouw bloem. Ik deed het hier op Instagram. Op de site van Mooiwatbloemendoen.nl kun je meer lezen over de actie en wordt de hashtagstory nog eens uitgelegd. Leuk als je meedoet, ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

lievelingsbloem, zilverblauw.nl

Ik maakte deze blogpost in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl. Blogposts als deze maken Zilverblauw mede mogelijk, bedankt voor jullie begrip & support. Een fijne dinsdag!

, , , , ,

10 Responses to Lievelingsbloem

 1. Anna 18 oktober 2016 at 07:42 #

  Prachtige bloemen inderdaad <3. Het zijn echt net kunstwerkjes, helemaal met je eens. Super mooi. En wat een heerlijke, fleurige blogpost dit :)!

 2. dingen die fijn zijn 18 oktober 2016 at 09:02 #

  mooi, moemoebloemen!

 3. Ayla 18 oktober 2016 at 10:50 #

  Wat een mooie bloemen zeg! Ik ben echt een dufus met namen van bloemen, dus fijn om te weten dat deze mooie bloem bij deze naam hoort. Weet ik ook eens wat ik moet bestellen 🙂

 4. Sanne 18 oktober 2016 at 11:26 #

  Ik houd ook zo van dahlia’s! Wat jij zegt: het zijn net kunstwerkjes. 🙂

 5. Iris 18 oktober 2016 at 15:26 #

  Erg mooie bloemen inderdaad. Ik ga nu even op instagram neuzen hoe andere mensen hier vorm aan hebben gegeven. Leuk!

 6. Babette | StudioBabsie 18 oktober 2016 at 17:55 #

  Wat een prachtige bos! Dahlia’s zijn ook een van mijn favoriete!

 7. Robin Valentine 26 oktober 2016 at 13:27 #

  wow wat een prachtige foto’s ook! en bloemen vind ik altijd zo mooi.

 8. buxusstek 9 februari 2017 at 13:04 #

  Hele vrolijke bloemen! Ik word altijd helemaal gelukkig van die geuren en kleuren.

 9. tuinsethoeskopen 13 december 2017 at 15:57 #

  Wat een mooi boeket!!

 10. Anki 13 december 2017 at 16:08 #

  Dankjewel!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.