Land van Ooit II

roze kasteel Land van Ooit, zilverblauw.nl

roze kasteel Land van Ooit, zilverblauw.nl

Afgelopen zondag vond ik dat het tijd was voor een uitje. Onze keuken en eetkamer zijn gezellig, maar we zitten al meer dan een week op elkaars lip (natuurlijk viel het een beetje tegen met de vloer, dat is eigenlijk bij elke grote klus zo. We beginnen heel optimistisch en denken dat we een week nodig hebben en dat worden er dan minstens twee). We besloten naar het Land van Ooit te rijden. Ik was er afgelopen zomer met mijn bever-vrienden, maar Casper en de kinderen waren er nog niet geweest.

We’re still busy painting the floor. It takes longer than expected, mostly because we were too optimistic at the start. Living in just the kitchen and dining room is cosy but challenging, so last Sunday we decided to go out and visit the Land van Ooit. I posted about this old theme park before, but Casper and the kids had never been there. The pink castle looked ever sadder in winter than it did in summer, but it made us happy nevertheless.  

Land van Ooit, zilverblauw.nl

Mocht je de blogpost van afgelopen zomer gemist hebben: het Land van Ooit is een oud attractiepark dat in 2007 vanwege faillissement gesloten werd. De overblijfselen, zoals een echt roze kasteel, staan er nog. Het is er verdrietig en prachtig tegelijk, helemaal als het weer, zoals afgelopen zondag, ook een beetje triest is. Het Land van Ooit is een vrij toegankelijk wandelgebied, mocht je er ook eens heel willen dan kun je hier meer lezen. Fijne woensdag!

roze kasteel Land van Ooit, zilverblauw.nl

, ,

14 Responses to Land van Ooit II

 1. Griet De Smedt 23 maart 2016 at 14:09 #

  Daar heb ik erg fijne herinneringen aan, aan dat park. De begroeting bij de ingang alleen al.

 2. Monique | WritingMonique 23 maart 2016 at 15:14 #

  Oh! Ik ben er nog nooit geweest (ook niet toen het open was), en daar baal ik nog altijd van! Het lijkt me geweldig!

 3. Saskia 23 maart 2016 at 16:01 #

  Ook ik herinner me vooral nog de sierlijke begroeting 🙂

 4. Alet 23 maart 2016 at 16:10 #

  Vergane glorie mooi in beeld gebracht!

 5. Sara 23 maart 2016 at 20:47 #

  Goh ja, het land van ooit. Daar ben ik vroeger ook nog geweest. Hallo ik ben Clowntje, Sap de aardwortel, Rak de reiger (eng!!) en noem maar op. Ik had laatst een artikel gelezen met foto’s van hoe het land van ooit er nu uitziet. Precies wat jij zegt: prachtig en tegelijkertijd een beetje verdrietig. Ik vind de foto met de trap echt prachtig.

 6. Lotte 23 maart 2016 at 21:49 #

  Ik ben er ooit 1 keer geweest. Ik vind het nog steeds jammer dat het park niet meer bestaat als attractiepark, dus misschien moet ik nog eens terug om er te gaan wandelen, om dat verdriet wat te verzachten.

 7. Eva 23 maart 2016 at 22:18 #

  Ik ben er vroeger nooit geweest maar het lijkt me best bijzonder om eens te bezoeken nu het er zo triestig bij staat.

 8. Ruth 24 maart 2016 at 12:55 #

  Heel mooi! Er staat hier in Middelburg een reus uit het Land. Ik ben vóór meer roze kastelen. (Geniet van je off-line weekjes, hopelijk ben je weer een beetje opgeknapt!)

 9. Maaike van MengelenMoes 24 maart 2016 at 22:32 #

  De naam is nu (nog) meer dan toen het open was, zeer van toepassing… Weemoed.

 10. Ana Rosa 25 maart 2016 at 21:04 #

  Love it. It looks sad but really pretty.

 11. gras vd buren 29 maart 2016 at 16:27 #

  Dikke vette mega liefde

 12. Elisa 18 april 2016 at 21:23 #

  Hi Anki, Bij al je foto’s droom ik even weg. Je fotografeerd het zo, dat het net een sprookjes wereld lijkt.
  Ik heb je boek gekocht (uhm..nouja, die krijg ik voor mijn verjaardag (16 mei..bijna) dus dat ben ik alweer vergeten natuurlijk). Hihi.. Ik hoop het ook te kunnen leren. Vind het echt prachtig en volg met veel plezier je blog en social media kanalen. Dat wulde ik even kwijt :-).

 13. Anki 19 april 2016 at 10:49 #

  Wat superlief Elisa, dankjewel! 🙂

 14. Dionne Walters 25 april 2016 at 19:38 #

  Mooie foto’s van het Land van Ooit. Ik woon om de hoek maar ik heb er nooit zo naar gekeken. Even een momentje om bij stil te staan.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.