Lichtbak bij Eigen Huis & Tuin

lichtbak, by zilverblauw

lichtbak eigen huis & tuin

Iemand op Instagram wees me erop dat gisteren op tv bij Eigen Huis & Tuin onze lichtbak werd nagemaakt aan de hand van één van mijn foto’s. Het is een foto uit deze post. Jammer dat zelfs een programma als Eigen Huis en Tuin kennelijk niet weet hoe om te gaan met intellectueel eigendomsrecht (zomaar foto’s van internet gebruiken zonder bronvermelding is bij wet verboden, op linkwithlove.org kun je er meer over lezen), maar leuk voor iedereen die een beetje handig is en ook een lichtbak wil. Hier vind je een uitgebreide werkbeschrijving en hier kun je de hele aflevering bekijken.

Vandaag geven we een klein feestje om te vieren dat ons boek er is, samen met alle mensen die eraan hebben bijgedragen. Het feestje is bij Daily Poetry in Den Bosch. Als je vandaag toevallig in Den Bosch bent en Shoot! graag wilt hebben, schroom dan niet om even binnen te lopen. Daily Poetry is gewoon open en je bent van harte welkom. Fijne zondag!

A Dutch television show used one of my photos to recreate our light box. They didn’t ask for it, which is quite inappropriate, but it sure is handy when you’d like to make your own light box. You can check out the tv show here and find the work description here. All in Dutch, but I’m sure Google translate can help you out if necessary. Enjoy Sunday!

, , ,

19 Responses to Lichtbak bij Eigen Huis & Tuin

 1. Monique | WritingMonique 27 september 2015 at 09:34 #

  Wat gaaf dat je foto op nationale tv is geweest. Wel belachelijk dat ze je niet vermelden inderdaad!

 2. Fête des Gamins 27 september 2015 at 11:01 #

  Och, echt?! Triest dat het zo gebeurt… maak er vandaag in ieder geval een geweldig feestje van!!! Liefs, Dina

 3. Iris Vank 27 september 2015 at 11:10 #

  Lastig ja, mensen inspireren is super, maar de goede bronvermelding hoort wel bij dat proces!

 4. 'm(i)e' 27 september 2015 at 11:14 #

  ik zou hen contacteren…

 5. By Marloes Thuis 27 september 2015 at 11:20 #

  Dat valt me i.d.d. erg tegen van Eigen Huis & Tuin! Maar vandaag gaan jullie toch maar mooi jullie eigen succes vieren in Den Bosch! Ik ben inmiddels in ‘Shoot’ begonnen en vind het geweldig met prachtige (hoe kan het ook anders) foto’s 🙂
  Fijne dag vandaag X

 6. Sharon 27 september 2015 at 12:58 #

  Ik zag het ook direct! Vreemd, maar wel een mooi en fris plaatje!

 7. Teddy 27 september 2015 at 18:17 #

  Wat gaaf dat je foto op tv is geweest, maar wel heel erg jammer dat er geen vermelding bij stond…

 8. Jutta 27 september 2015 at 18:38 #

  I love your lightbox, I made a DIY version inspired by it as well, but DID credit you in the magazine and on my blog. If you’d like to see, it’s here http://www.kootutmurut.com/2015/09/14/diy-lightbox-for-unelmien-talokoti/ 🙂

 9. Stephanie 27 september 2015 at 19:57 #

  Mooie foto! Goed dat je erachteraan gaat, want zo niet zoals het hoort. Oh en hoop dat je een geweldig boekfeestje hebt gehad!

 10. merula 27 september 2015 at 21:10 #

  grrrrrrr! inderdaad om zo kwaad van te worden! bah ik kan daar erg slecht tegen. zo’n programma zou toch echt wel beter moeten weten he 🙁

 11. Dominica 28 september 2015 at 07:41 #

  Inderdaad NIET leuk. Een beetje (photo)credit is wel zo charmant van de ‘gebruiker’, toch ? Had het onlangs ook hoor. Ik post een mooie foto van een gerechtje op Instagram, link naar restaurant enzo .. en dan zie je ineens op Facebook dat ze op hun pagina mijn foto gebruiken zonder ook maar 1 woordje dank of reclame .. Heb er dan maar zelf iets bijgezet en de link naar mijn account.

 12. Hanneke 28 september 2015 at 10:28 #

  Ik zou ze een berichtje sturen! Waarschijnlijk weten ze donders goed dat ze vermelding moeten plaatsen of toestemming moeten vragen, maar vaak zijn dat soort bedrijven te lui / laks om dat te doen. We moeten ze een beetje opvoeden 😉

  Het is wel een heeele toffe lightbox 🙂

 13. Hanneke 28 september 2015 at 10:28 #

  Oh ja, zelfs een factuurtje werkt soms! 🙂

 14. Bernardine 28 september 2015 at 14:18 #

  Stom zeg dat ze het niet netjes doen bij Eigen Huis & Tuin.
  Ik heb nog gezocht naar een commentaar-regel om het even te melden voor je, maar kon het zo snel niet vinden. Ik zou ze inderdaad ook even contacten. En verder wel natuurlijk supergaaf dat ze door jou geinspireerd zijn 🙂

 15. Debora 28 september 2015 at 15:21 #

  Echt niet leuk, de manier waarop. Maar wel cool dat ze jullie idee gebruiken. Ik geniet nog steeds erg van jullie boek: mijn complimenten, echt een boek naar mijn/het hart.

 16. Danielle 28 september 2015 at 15:59 #

  Hartstikke tof, maar oh zo slecht dat je bent niet genoemd!

  Succes met jullie feestje!!

 17. Marjolein 28 september 2015 at 16:09 #

  pffff en zelf zijn ze er als de kippen bij om je te laten dokken als je programma’s terug wil kijken (toevallig dit programma dan niet) Beetje zielig….

 18. Sofie 30 januari 2016 at 17:24 #

  Hej! Wij hebben hem gemaakt aan de hand van de DIY! Lees: mijn vriend heeft hem gemaakt en ik heb toegekeken 😉 Hij is supermooi… Maar zitten nu wat vast met de letters. Zaten die van jou bij je lichtbak zelf? Hoe zijn ze? Kunnen we dat ergens kopen? Of zelf maken?
  Zitten een beetje in de rats nu…
  Groetjes,Sofie

 19. Anki 31 januari 2016 at 16:55 #

  @Sofie
  ik vond die van mij op marktplaats dus daar zaten de letters al bij. Succes!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.