IKEA catalogus event

IKEA catalogus event, by zilverblauw.nl

Een tijdje terug kreeg ik een uitnodiging voor de lancering van de nieuwe IKEA catalogus. Het viel precies middenin mijn vakantie in Zeeland. Toen bleek dat Lonneke en Ilaria ook gingen en we er een leuke roadtrip van konden maken, was ik om. Ik vertrok ‘s ochtends heel vroeg vanuit Zeeland en rekende op een leuk dagje met vriendinnen. Op dat moment had ik nog helemaal niet door hoe gaaf dit evenement zou worden.

IKEA catalogus event, by zilverblauw.nl

IKEA had een fantastische plek uitgekozen voor de lancering van hun nieuwe catalogus: Paviljoen Puur, een prachtige locatie middenin de natuur. Het thema dit jaar was ‘Aandacht maakt alles mooier’ en die zin vat de dag perfect samen. Want wát een aandacht was er gestoken in eigenlijk alles: van de styling tot het eten tot de benadering van ons als gasten, echt alles was tot in de puntjes verzorgd en geregeld. We werden enorm in de watten gelegd. Er waren designers overgekomen uit Scandinavië om te vertellen over hun werk, er was een topkok die een heerlijke lunch voor ons bereidde, we konden workshops volgen en kennismaken met IKEA’s nieuwste aanwinsten op food-gebied (waaronder frozen yoghurt, mmm!).

IKEA catalogus event, by zilverblauw.nl

IKEA gebruikte de vele bunkertjes die Paviljoen Puur rijk is om hun nieuwe collecties te laten zien. Zo was er één bunker helemaal ingericht met producten uit de nieuwe Hemsmak-collectie die bestaat uit voorraadpotten en andere opbergers. Elke bunker had z’n eigen thema en zo kon je kennismaken met al het nieuws dat IKEA komend jaar te bieden heeft.

IKEA catalogus event, by zilverblauw.nl

IKEA catalogus event, by zilverblauw.nl

Mijn persoonlijke favoriet is de limited Sinnerlig-collectie met meubels die onder andere gemaakt zijn van kurk. Als je het leuk vindt kun je hier een filmpje bekijken over het tot stand komen van deze collectie. Ook de kleurrijke nieuwe speelgoedcollectie Lattjo werd prachtig gepresenteerd in een aparte bunker. Het meest inspirerend vond ik een designer van IKEA die sprak over zijn wens om zo duurzaam mogelijk te produceren en echt te kijken naar wat mensen nodig hebben om hun woongeluk te vergroten. Dus niet lukraak consumeren, maar bewust kiezen voor producten die echt bij je passen.

IKEA catalogus event, by zilverblauw.nl

IKEA catalogus event, by zilverblauw.nl

Ik vond het een superinspirerende dag en heb erg genoten van al het moois dat IKEA voor ons in petto heeft. Mocht je het leuk vinden om nog meer te zien en lezen over het IKEA catalogus event, dan raad ik je de blogs van Souraya, Ilaria en Lonneke aan. Geniet van de zon vandaag!

IKEA catalogus event, by zilverblauw.nl

Wednesday I visited the IKEA catalogue event, an event for press and bloggers where IKEA launches their new catalogue. It was a very inspiring day at a beautiful location. We were really spoiled with good food, sneak peeks at new collections and inspiring talks from designers. Here’s a small impression. Thank you so much IKEA Netherlands!

, , , ,

14 Responses to IKEA catalogus event

 1. Milou 7 augustus 2015 at 14:08 #

  Wat een heerlijke dag zo te zien!

 2. Nelleke 7 augustus 2015 at 14:09 #

  Hoi,

  Helaas kon ik niet maar was ook uitgenodigd. Nu zie ik toch via jouw blog hoe het was. En dat het jammer was dat ik er niet bij kon zijn… Maar toch weet hoe het was. Bedankt voor je blog, zo ben ik er toch een beetje bij geweest.

 3. An 7 augustus 2015 at 14:10 #

  wauw, mooi zeg. Zou ik ook wel voor uitgenodigd willen worden 🙂

 4. Dingen Die Fijn Zijn 7 augustus 2015 at 14:34 #

  Lijkt me geweldig! Fijn voor je!

 5. Marloes 7 augustus 2015 at 15:05 #

  Wat maak je telkens toch fijne lichte, vrolijke foto’s. En heel veel respect voor het team dat dit event heeft neergezet. Ik zag op social dat half bloggend Nederland aanwezig was en man wat zag het er mooi uit. Heel gaaf!
  – X Marloes

 6. Eva 7 augustus 2015 at 15:17 #

  Wow, ziet er mooi en veelbelovend uit! Weet je misschien of ze die voorraadpotten met een tapkraantje ook zullen verkopen?

 7. Astrid 7 augustus 2015 at 15:51 #

  Ziet er echt geweldig uit allemaal! Lijkt me echt geweldig om als een van de eerste de nieuwe collectie te mogen zien.

 8. Kim 7 augustus 2015 at 15:54 #

  Wat een prachtige plek hebben ze gebruikt! Gaaf! 🙂

 9. Madam Elisa 7 augustus 2015 at 17:14 #

  Dat ziet er geweldig uit daar zeg!

 10. Anki 7 augustus 2015 at 18:37 #

  @Eva ik weet het niet zeker. Misschien de komende tijd de site maar even in de gaten houden, volgens mij staat nog niet de gehele nieuwe collectie online.

 11. Mariska 7 augustus 2015 at 19:51 #

  Ahhh dat ziet er zo leuk uit allemaal. Echt IKEA.

 12. Marinka 7 augustus 2015 at 22:57 #

  Mooie foto’s! Heb laatst in de winkel al wat nieuwe dingen gezien en dat zag er veelbelovend uit!

 13. lizet 8 augustus 2015 at 12:57 #

  Wat leuk! Ben heel erg benieuwd naar al het nieuws!

 14. Danielle 11 augustus 2015 at 15:53 #

  Wat leuk om samen te gaan, jammer dat ik jullie allemaal niet heb kunnen zien… Maar wel leuk om jullie blogs terug te lezen!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.