Gezond aardbeienijs

recept gezond aardbeienijs, by zilverblauw.nl

We genieten van onze meivakantie. Wolf en Mus zijn een aantal dagen in Zeeland geweest met hun opa en oma en dus hadden Casper en ik tijd voor leuke dingen samen en om wat te werken zonder gestoord te worden. Mijn boek is terug van de eindredacteur en Casper gaat nu aan de vormgeving beginnen. (Spannend!)

Vanochtend maakte ik voor de kinderen dit gezonde aardbeienijs. Makkelijk in 10 minuten te bereiden zonder ijsmachine en vrij van zuivel.

Recept gezond aardbeienijs
Nodig: een banaan, doosjevol aardbeien en een klein scheutje aanmaaksiroop.
Doen: pureer de banaan met het scheutje siroop tot een gladde massa. Ik gebruikte hiervoor de staafmixer. Voeg nu één voor één de bevroren aardbeien toe terwijl je blijft pureren. Als alle aardbeien gepureerd zijn, is je ijs klaar. Smakelijk!

recept gezond aardbeienijs, by zilverblauw.nl

This morning I made this healthy, delicious strawberry ice-cream for our kids. It’s really easy to make: I used a box of this frozen strawberries, a banana and a little bit of concentrated juice. I mixed it all together and simply used the blender to puree all the ingredients into a smooth ice-cream. As you can see at the last picture, Wolf and Mus liked it a lot. They’re back from the summerhouse and now we’re enjoying the holidays as a family until the end of this week. I hope the sun shines wherever you are!

, ,

18 Responses to Gezond aardbeienijs

  1. Corinne 6 mei 2015 at 14:50 #

    Wat een goed idee! Dat ga ik snel ook eens proberen.

  2. Kim 6 mei 2015 at 15:12 #

    Wat een leuk idee! Nooit aan gedacht dat dit op zo’n makkelijke manier zou kunnen. 🙂 Ga ik snel eens proberen.

  3. Laura 6 mei 2015 at 15:13 #

    Oh dat klinkt best wel lekker! Dat moet ik een keertje gaan proberen :)!

  4. Julia 6 mei 2015 at 16:04 #

    kan ook zonder siroop, of niet?

  5. Anki 6 mei 2015 at 16:10 #

    @Julia kan zeker zonder siroop, dan is het wat minder zoet maar nog steeds heel lekker!

  6. Lonneke 6 mei 2015 at 16:23 #

    Mijn favoriete ijs! Ik doe het alleen andersom, ik gebruik een bevroren banaan en dan aardbeien. Beetje pure chocolade er doorheen is ook heel lekker 😉

  7. Emily Lotus 6 mei 2015 at 16:37 #

    Woah, dat klinkt lekker! Zou ’t ook gewoon in de blender (Magic Bullet) gemaakt kunnen worden?

  8. Riet 6 mei 2015 at 17:52 #

    Misschien een rare vraag, maar is aanmaaksiroop hetzelfde als grenadine? ’t Is een woord dat wij Belgen denk ik niet kennen. (Of misschien moet ik voor mezelf spreken en niet alle Belgen over 1 kam scheren: ’t is een woord dat ik niet ken…)

  9. Elsbet | La Vie Pure 6 mei 2015 at 17:59 #

    Wow, hoe makkelijk!

  10. Anki 6 mei 2015 at 21:05 #

    @Riet ja dat is hetzelfde! Grappig dat we zo dichtbij elkaar wonen eigenlijk en de taal soms zo verschillend is. 🙂

  11. Anki 6 mei 2015 at 21:06 #

    @Emily ja hoor, dat denk ik wel. Smakelijk!

  12. Anna Franciscus 6 mei 2015 at 21:20 #

    Mmmm wat een heerlijk idee

  13. Marloes 6 mei 2015 at 21:33 #

    Ja! Mijn favoriete ijsje. Vorige zomer had ik standaard bevroren bananen in de vriezer, en die komen er dit jaar weer opnieuw. Hmm!
    – X Marloes

  14. Anna 7 mei 2015 at 10:58 #

    this looks soo delicious!!

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

  15. Rianne 7 mei 2015 at 23:15 #

    Hmmm lekker!

  16. Lysanne 8 mei 2015 at 12:06 #

    Mm! Lekker! Je kunt ook zo mooi fotograferen!

  17. Gaëtane Goffin 9 mei 2015 at 19:11 #

    mmmmm lekker!!

  18. Sanne 12 mei 2015 at 10:34 #

    Ook super lekker als je het maakt met mango, frambozen en een scheutje bio appelsap!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.