Inmaken

Inmaken, by zilverblauw.nl

Ik zou liegen als ik tegen jullie zou zeggen dat ik heel erg veel zin had in ingemaakte zoet-zure radijsjes en worteltjes, want dat was niet zo. Ik had zin om iets moois te maken. Het was een grijze, grauwe zondag en ik had behoefte aan kleur. Daarbij vrolijkt fotograferen me altijd op en ben ik sinds vorige week hard aan het werk aan ons boek, waardoor ik voor mijn gevoel elk fotografie-project kan legitimeren. Ik maakte dus radijsjes en worteltjes in, simpelweg omdat ik dat er zo mooi uit vind zien. Vandaag aten we ze op en omdat ze verrassend lekker bleken, deel ik graag het recept met jullie.

Inmaken, by zilverblauw.nl

Ik had nog nooit groenten ingemaakt (wel eens jam) en ik dacht dat het heel veel werk zou zijn. Dat bleek gelukkig niet zo, in 20 minuten had ik de pot zoals op de foto gevuld.

Nodig: bos wortelen, klein gesneden, bosje kleingesneden radijsjes, dille, witte wijnazijn, natuurazijn, (ofwel gewoon azijn) suiker en een schone, lege pot.

Doen: Doe de kleingesneden groente samen met een aantal takjes dille in de schone pot. Verwarm ondertussen 180 milliliter azijn, 50 milliliter witte wijnazijn en 200 gram suiker, net zolang tot de suiker is opgelost. Schenk dit mengsel over de radijsjes tot de pot vol is en sluit het deksel. Je kunt de radijsjes na één dag al gebruiken, ze zijn dan mooi roze geworden. Lekker in een salade of op een borrelplank. Fijne avond allemaal!

Inmaken, by zilverblauw.nl

It was a dark, grey Sunday and I was in need of some color, so I decided to make pickled radishes and carrots with dill. I never realized how simple it is to pickle vegetables. I always thought it would take hours, but filling this large jar only took me 20 minutes. I used white wine vinegar (50 ml) simple normal vinegar (180 ml) and sugar (200 grams) and added dill for some extra spice. There’s a similar recipe in English here, if you like. Happy Wednesday!  

, ,

14 Responses to Inmaken

 1. Carla 21 januari 2015 at 18:36 #

  Ziet er inderdaad kleurrijk en lekker uit!

 2. Merel 21 januari 2015 at 18:57 #

  Wat ziet dat er geweldig uit! En het klinkt zo eenvoudig. Inmaken klinkt voor mij altijd alsof ik er een ‘uit grootmoeders keuken’ kookboek, deel 1 tot en met 31, voor nodig heb. Maar dat valt dus wel mee 🙂

 3. Claire 21 januari 2015 at 19:12 #

  Dat ziet er inderdaad heel mooi uit! Je voelt je op slag Jamie Oliver ofzo waarschijnlijk 🙂
  Dit ga ik ook een keer proberen, maar dan niet met radijsjes want die lust ik niet zo graag.
  Bedankt om te delen!

 4. Woon-Geluk 21 januari 2015 at 19:28 #

  Dat ziet er inderdaad heerlijk uit! Prachtige kleuren! Dat ga ik eens proberen!

 5. tinajo 21 januari 2015 at 20:04 #

  Looks colorful and good! 🙂

 6. An @ nononsonsmoms 21 januari 2015 at 20:54 #

  Cool, ik wist amper dat dit bestond. Dit ga ik zeker eens proberen. Heerlijk zomers

 7. Lonneke 21 januari 2015 at 21:15 #

  Het ziet er prachtig uit zeg! Ik ben heel erg benieuwd naar de smaak. Ik doe hetzelfde wel eens met komkommer en dat vind ik heerlijk.

 8. Dina 21 januari 2015 at 21:53 #

  Wat leuk dat je dit hebt gedaan! Mijn oma doet dit ook altijd, zo schattig al die potjes.

 9. Elsbet | La Vie Pure 21 januari 2015 at 22:46 #

  Dankje om te delen!

 10. Elisa 22 januari 2015 at 08:17 #

  Oh wat leuk, ik weck graag 🙂 Vind het heerlijk en super makkelijk. Wil nu ook leren inmaken, dus zo’n fijn recept is altijd leuk!

 11. Nicky 22 januari 2015 at 09:41 #

  Prachtige foto’s, Anki! Ik kijk erg uit naar jullie boek!

 12. Els04 22 januari 2015 at 13:48 #

  Geweldig! Zo simpel!

 13. jiska 22 januari 2015 at 19:36 #

  Dat klinkt als een leuk klusje met een vrolijk resultaat. Ga het zeker eens proberem 🙂

 14. Eigenhandig 22 januari 2015 at 21:40 #

  Wat een heerlijk kleurtjes! Leuk weekend project 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.