Citytrip Maastricht

tips Maastricht, by zilverblauw.nl

De laatste weken voelde ik ontzettend de behoefte om er even tussenuit te gaan. Sinds Casper en ik allebei veel thuis werken, vind ik het best lastig om de grens tussen werk en privé te trekken en zit ik dus vaker dan voorheen te werken. Ik had zin in iets leuks: een midweek New York of zo. Ik had al bijna geboekt toen ik me realiseerde dat we helemaal geen paspoorten hebben. Lang verhaal kort: we gingen naar Maastricht. Niet zo bruisend als New York, maar verrassend mooi en sfeervol.

tips Maastricht, by zilverblauw.nl

tips Maastricht, by zilverblauw.nl

Just before Christmas, I felt a certain urge to take a trip for a couple of days. I was in need of some inspiration, so my first idea was to just book a flight to New York, which I almost did, until I found out that we didn’t have the proper travel documents. Long story short: we ended up in Maastricht, a beautiful city in the south of the Nederlands. 

We stayed at Townhouse design hotel Maastricht, a nice and cosy hotel with friendly staff, we quite liked it there. Below you’ll find some links to shops and restaurants we visited. If you’re ever around and want to visit Maastricht, I recommend you clicking them.

tips Maastricht, by zilverblauw.nl

We sliepen in Townhouse design hotel Maastricht, een gemoedelijk, mooi ingericht hotel met vriendelijke mensen. Ik vind hotels niet zo snel leuk en gezellig, dus dat ik dat van dit hotel wel vind zegt behoorlijk wat. (En nee, ze sponsoren ons niet om dit te zeggen.)

Wat ik erg leuk vond om te zien, is dat Maastricht echt een kerst-stad is: een kerstmarkt op het Vrijthof en lampjes in overvloed. We hadden echt het idee er even tussenuit te zijn, al waren we relatief vlakbij huis.

tips Maastricht, by zilverblauw.nl

Hieronder wat winkels en restaurants die we leuk vonden:

Shops:
Festen – fantastische winkel met allerlei moois: boeken, stationery, woonspullen en als kers op de taart een fijn horecagedeelte.
G-sus store – G-sus blijft een van onze favoriete kledingmerk en en het pand van hun winkel in Maastricht is een schitterende mix van oude en nieuw architectuur.
Conflict – leuk winkeltje met designspullen, tegenover Festen.
Dominicanen – prachtige boekwinkel, gevestigd in een kerk.
de Heppie store – leuke kinderspullen

tips Maastricht, by zilverblauw.nl

Restaurants:
Op aanraden van Arno & Mireille hebben we heerlijk gegeten bij Witloof. Leuk ingericht en perfecte service, echt een aanrader. Verder lunchten we gezellig en lekker bij Van de Kaart en bij het horecagedeelte van Festen.

tips Maastricht, by zilverblauw.nl

tips Maastricht, by zilverblauw.nl

Maastricht is geen New York, maar wel een hele fijne stad om een paar dagen te onthaasten. Fijne avond allemaal!

Maastricht isn’t New York, but it is a pleasant, beautiful city for sure. Happy evening sweet blogreaders!

, ,

18 Responses to Citytrip Maastricht

 1. Milou 8 januari 2015 at 19:55 #

  Maastricht is veel leuker joh!! 😉
  (dit maak ik mezelf altijd wijs als ik me realiseer dat student zijn en New York niet samengaan)

 2. Nelleke 8 januari 2015 at 20:01 #

  Heel herkenbaar Anki over dat thuis werken. Ik vind dat het nog steeds veel meer voordelen heeft maar dat altijd thuis zijn vind ik nog steeds een ding. Deze kerstvakantie liep ik wėér te mopperen dat het niet voelt als vakantie! Terwijl we helemaal niet aan het werk waren had ik toch geen vakantiegevoel.

 3. Elsbet | La Vie Pure 8 januari 2015 at 20:28 #

  Wat een gezellige stad!

 4. Susan 8 januari 2015 at 20:47 #

  Oh wat heb je leuk geschreven over mijn geboortestad, ik heb er tot mijn 39ste gewoond en vind nog steeds dat ik een bevoorrecht mens ben dat ik daar heb mogen opgroeien. Nu woon ik alweer 8 jaar in Heerlen, niet zo ver van Maastricht ;). Maar gelukkig kan ik ook daar van de mooie oude panden genieten die tussen het merendeel ‘modernere’ gebouwen staan. Maar terug naar jullie, fijn dat jullie heerlijk genoten hebben! Warme groetjes van Susan

 5. Inge 8 januari 2015 at 21:06 #

  Ja, de stad Maastricht is zó mooi. Ik kom er graag maar veel te weinig.

 6. Cindy 8 januari 2015 at 21:18 #

  Wat een heerlijke stad is Maastricht he! Heerlijk even onthaasten en ontspannen.
  Groetjes Cindy

 7. Fête des Gamins 8 januari 2015 at 21:23 #

  Kortbij en toch weg. Ideaal, net wat we zochten. Ik noteer ze 😉 Merci, Dina

 8. Marloes Thuis 9 januari 2015 at 07:47 #

  Oh ja, Maastricht! Geweldige stad om te bezoeken! Wij gaan volgende week Utrecht verkennen. We zijn benieuwd 🙂

 9. Chrissie 9 januari 2015 at 07:52 #

  Heerlijk… En nu heb ik spontaan ook zin in een weekendje weg 🙂

 10. Stéphanie | Expeditie Aardbol 9 januari 2015 at 09:08 #

  Dat even ertussenuit gaan ken ik. Daarom ga ik over drie weekjes naar Antwerpen. Maastricht is ook mooi, helaas alleen de kroegen van binnen gezien daar. Tijd om terug te gaan :)!

 11. Marloes 9 januari 2015 at 09:48 #

  Hele fijne tips (vooral de shops!). Ik herken het wel dat je er even tussenuit wil. Hier wordt ook veel gewerkt en zijn we altijd maar druk. Dichtbij huis blijven is dan ideaal. En ons eigen land is ook zo prachtig!

 12. Maris Maria Renne 9 januari 2015 at 10:45 #

  Herkenbaar! Wij zijn ook vaak “per ongeluk” toch nog aan het werk op onze vrije dagen, waardoor het nooit voelt alsof je kunt ontspannen.
  Ik was in november even in Valkenburg, daar wil ik nog eens naartoe, voelde als een vakantieoord!

 13. Eline 9 januari 2015 at 13:34 #

  Maastricht en Festen zijn inderdaad top! Nu ik er niet meer woon, mis ik de heerlijke sfeer van het centrum, maar gelukkig woon ik er nog enigszins bij in de buurt! Voor de ultieme kerstsfeer raad ik je aan om in december naar Aken te gaan. De Duitsers weten die ‘Weinachtsstimmung’ toch het best te creëeren 😀 Fijn dat je het zo leuk vond in Maastricht!

 14. Claudia 9 januari 2015 at 13:59 #

  Hee wat leuk om dit te lezen. Afgelopen dinsdag ook in Townhouse Hotel geslapen nadat we ‘s middags in het stadhuis getrouwd waren. Maastricht is de stad waar ik ben opgegroeid, een heerlijke stad! Nu wonen we in Utrecht maar ik geef je helemaal gelijk dat het lijkt alsof je toch eventjes ertussen uit bent als je in Maastricht bent.
  Ik vond het hotel trouwens ook erg gemoedelijk en fijn. Leuke details in het interieur.
  Mooie foto’s van een mooie stad!

 15. Eline 14 januari 2015 at 20:24 #

  Wat een leuke foto’s! Maastricht is echt een leuke stad ^^

 16. Elisa 17 januari 2015 at 18:39 #

  Wat een leuke foto’s, Maastricht is een hele leuke stad om te bezoeken 🙂

 17. Stephanie Koster 18 januari 2015 at 21:44 #

  Bedankt voor de tips! wij gaan binnenkort ook naar Maastricht.

  Leuke foto’s van Mus, echt je jongste ventje, ik herken het 🙂

  Geniet er nog maar even van!

  Groetjes,

  Stephanie ~ Coos-je

 18. Agnes- StyleStek 21 januari 2015 at 10:00 #

  Mocht je nu nog eens naar NYC willen dan laat het mij zeker even weten want na 3 jaar er gewoond te hebben heb ik zeker wat tips voor jou!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.