Confessions of a workaholic

diamantmal van de krantenkapper, zilverblauw.nl

Ik beken: ik heb een kerst-aftelkalender op mijn telefoon. Nog 49 dagen vandaag. Die kalender heb ik omdat ik heel veel zin heb in de kerst (bekentenis 2) maar ook omdat ik tot de kerst nog zo ongeveer een miljoen-miljard deadlines heb, van allerlei projecten. Ik werk graag en de laatste tijd komen er veel leuke projecten op ons pad, waar ik eigenlijk geen nee tegen wil zeggen. Met als resultaat dat ik tot laat in de avond zit te werken. Tijd om te onthaasten.

Ik heb mezelf dus voorgenomen om tot de kerst elke avond een kristal te gaan maken met deze kristalmal, die ik kocht bij de Krantenkapper. Dus op tijd stoppen met werken en lekker een beetje vouwen en plakken. Heel ontspannend, vind ik. De kristallen ga ik ophangen als versiering. Kerstversiering, uiteraard. Ik heb er zin in.

diamantmal van de krantenkapper, zilverblauw.nl

I have a confession to make: there’s a christmas countdown clock on my iPhone. Because I’m really looking forward to christmas, but also because there’s so much work to be done before christmas day. I use to work every evening, which is maybe a bit too much. So I’ve decided to quit working at a certain time, to create some space just for me. I’m planning to make one of these crystals every day, I love crafting and find it very relaxing. I bought the wooden mold here. I’m gonna use the crystals as a decoration for christmas, can’t wait. Enjoy your evening! 

, , ,

23 Responses to Confessions of a workaholic

 1. Fête des Gamins 5 november 2014 at 19:05 #

  Als je zoveel leuks kan en mag doen, is het gewoon logisch dat je workaholic bent! 😉 Maar jee wat is dat eigenlijk een goed idee om even tot rust te komen iedere dag! Ik heb de mal ook liggen en heb er vorige week welgeteld 2 gevouwen…zo fijn om doen! En ik beken mee hoor… ik tel mee af, weliswaar op papier, o wat een fijne tijd! Liefs, Dina

 2. Olga | teamconfetti 5 november 2014 at 19:08 #

  Mooi mooi mooi!

  Even wat anders: zou je me een email willen sturen? Ik heb het idee dat ik in je spambox terecht kom, haha. 😉

 3. Fête des Gamins 5 november 2014 at 19:09 #

  Oeps… enne ik heb ook nog 2 andere mallen, (de diamanten, mijn favoriet ;-)) dus genoeg om elke dag te doen 😉

 4. Milou 5 november 2014 at 19:31 #

  Oh die zijn leuk! Dat wordt een echte Zilverblauw kerst 😉 en inderdaad soms moet je even onthaasten in de avond, ik vul mijn schetsboekje trouw met patroontjes. Het werk wel haha!

 5. Gwen 5 november 2014 at 19:46 #

  Wat gaaf die kristallen! Ik vind ze echt heel tof in elkaar gezet, snel even naar die webshop kijken (sorry bankrekening).

 6. Ruth 5 november 2014 at 20:02 #

  Ah wat herkenbaar, ik wilde voor onze bruiloft ook elke dag een papieren gem maken, uiteindelijk had ik heel erg veel projecten waarvan ik dacht; ja, dan doe ik elke dag 1 dingetje…dat is me niet helemaal gelukt haha. Maar bij jou gaat het wel lukken! 😉

 7. babette 5 november 2014 at 20:10 #

  Ooh wat ziet dit er leuk uit! En eigenlijk een heel goed idee om tot rust te komen 😉
  Maar waar heb je die leuke pastelkleurtjes blauw en (licht) roze gekocht??

 8. Carla Vaesen 5 november 2014 at 21:07 #

  Ken de mallen niet maar lijkt me ontspannend om te doen!!

 9. Karlijn 5 november 2014 at 21:42 #

  Wat een goed plan! Heerlijk, ik probeer het ook vaak. Alleen dan met iets tekenen. Soms heb ik er ook totaal geen zin in, maar als ik dan eenmaal bezig ben is het altijd weer fijn.
  Vouw ze!

 10. Britt 5 november 2014 at 22:31 #

  Wat gaaf! Ik heb vorig jaar ook heel veel kristallen gevouwen voor kerst (van krantenpapier) en dit jaar hang ik ze weer op, want het stond zo mooi. Nog niet op uitgekeken.
  En goed, hoor, onthaasten. Pas goed op jezelf.

 11. Pinja | Pinjacolada 5 november 2014 at 22:48 #

  Oh those are beautiful! I haven’t got into the christmas decoration making yet at all but thank you for inspiration! Love those colors and patterns too obviously 🙂 Can’t wait to see your decorations ready for christmas!

 12. kumari (kumi83) 5 november 2014 at 23:45 #

  deze mal heb ik ook! Ben aan het vouwen helaas nog niet toe gekomen… succes met vouwen en onthaasten 🙂

 13. Gras_vd_Buren 6 november 2014 at 00:07 #

  Wel meteen weer een mega doel, elke avond!

 14. Lieneke 6 november 2014 at 08:38 #

  Wauw dat gaat er gaaf uit zien met de kerst! Leuk hoor! Succes met de deadlines!!

 15. Maggie 6 november 2014 at 09:53 #

  Gaaf!! Wat een leuk idee!!

 16. patricia 6 november 2014 at 13:52 #

  Nice ! I also got 2 cristals prints from studio de winkel, I have to fold, 49 days till christmas you said ? 🙂

 17. Liza 6 november 2014 at 16:13 #

  Dat gaat er fraai uitzien. Succes met alle projecten.

 18. Sandra 6 november 2014 at 18:36 #

  Wat een onwijs leuk idee!!! Ik heb deze mal ook nog liggen……wie weet 🙂

 19. Eigenhandig 6 november 2014 at 19:25 #

  Ik ben nu al heel erg benieuwd naar je kerstboom!

  Liefs,

 20. Gaëtane Goffin 8 november 2014 at 09:14 #

  Waauw!! Mooi! Heerlijk werkje!

 21. Katja 9 november 2014 at 13:54 #

  Leuk idee! Ben helemaal nog niet met Kerst bezig en dit jaat zitten wij midden in een verbouwing. Van een kerstboom dit jaar dus geen sprake want de benedenverdieping ligt open. Deze kristallen zouden wel heel leuk zijn boven en om samen te maken met de kids. Meteen de mal besteld dus, dank voor de tip!

 22. Corine 10 november 2014 at 21:54 #

  Wat een super gaaf idee! Wat voor soort papier gebruik je of raad je aan?

 23. Anki 10 november 2014 at 22:51 #

  @Corine ik Ben gewoon naar een ‘knutselwinkel’ gegaan en heb verschillende grote vellen papier gekocht. Niet het dikste karton nemen, daar ben ik al achter. Vooral niet te zwaar papier dus, verder lukt het tot nu toe overal mee. Succes!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.