A new Hope

Hope poster Zilverblauw.nl

Ik nam me voor niet te sentimenteel te gaan doen in deze blogpost, want hé, het gaat immers maar om een poster. Maar toen ik begin 2013 de Hope-poster ontwierp, was ik er zeker van dat het de laatste poster was die we ooit als Zilverblauw zouden uitbrengen. Ik zou stoppen met de online wereld, het had me teveel ellende gebracht. Als iemand me in die tijd zou hebben verteld dat we pakweg anderhalf jaar later bijna 25 verkooppunten zouden hebben met Zilverblauw en als merk op een heleboel andere fronten actief zouden zijn, had ik die persoon keihard uitgelachen. Als iemand me zou hebben verteld dat de Hope-poster zou uitverkopen, zou ik nog harder hebben gelachen. (Toen ik ‘m naar de drukker stuurde bereidde ik me voor op een leven lang al mijn kamers behangen met Hope-posters.) En toch gebeurde het.

Ik bleef bloggen, begin 2013, simpel omdat het maken en delen van mooi beeld me blij maakte, toen en nu nog steeds. Ondertussen verspreidde de Hope-poster zich in een rap tempo online en in verschillende tijdschriften. De poster werd mijn eigen reminder om vol te houden, te blijven geloven in mezelf, in Zilverblauw en in wat we uiteindelijk wilden bereiken. Terugrekenend verkochten we de afgelopen anderhalf jaar elke dag minstens één Hope-poster, en op sommige dagen zelfs meer.

En nu is ‘ie dus opnieuw gedrukt, onze ‘Hope’. Op twee keer zo dik papier als voorheen en zonder wit randje, want dat bleek achteraf wat lastiger met inlijsten. Hope 2.0, dus. Voor mij zal dit toch altijd wel een bijzondere poster blijven.

Wil je een nieuwe ‘Hope’ hebben? Ter vervanging van je oude, of omdat je er nog geen hebt? Tot het eind van het weekend (17 augustus, 24.00 uur) krijg je bij elke ‘Hope’ poster er een gratis ‘Hope’ bij. Twee voor de prijs van één dus. Tijdens het bestelproces hoef je verder niets in te voeren of te vermelden, je bestelt één poster en we doen een tweede erbij in de koker. Je vindt de poster in de shop.

Tenslotte: ik kan niet genoeg benadrukken dat het dankzij Iris, Marlous, Wendel en Cristian is dat Zilverblauw als blog is blijven bestaan. Zij zijn echt het allerbeste team om achter je te hebben in goede én in slechte tijden, zij rulen bigtime.

Hope poster Zilverblauw.nl

I told myself not to be too sentimental about this post, because hey, it’s just about a poster. But the fact is: when I designed the Hope poster back in januari 2013, I was sure this would be the last poster we’d ever make as Zilverblauw. Times were tough back then, and I realized that the online world has brought me more bad than good things. If someone told me that we’d have almost 25 resellers one and half year after this crisis and we’d grow on and on as a brand, I’d laughed my head off. If somebody had told me the Hope poster would ever sell out, I would have laughed even harder.

I didn’t stop blogging in 2013, simply because I love creating and sharing beautiful content too much. It made me happy back then and it still does. People showing their Hope posters online became a big encouragement for me, as if every Hope poster told me to hold on to my goals and dreams. To keep calm and carry on, so that’s what I did.

A couple of weeks ago we realized the big pile of Hope posters (we printed so much of them that I was afraid I had to wallpaper all our walls with Hope posters for the rest of my life) was no longer a big pile. There wasn’t any poster left, to be precise. They sold out. So we’ve decided to make a Hope 2.0, on thicker paper (250 grams instead of 120) and without white border, so it’s easier to frame. 

To celebrate the new ‘Hope’, we’re giving you an extra Hope poster every time you order one. So basically 2 for the price of 1. Just order one ‘Hope’ and we add the second one for free, no codes or other tricks needed. You find our posters in the shop

Oh, and one more thing: if there’s somebody to blame for me not giving up on this blog, it would be Iris, Marlous, Wendel & Cristian. They’re the best friends any blogger could wish for, they rule like bigtime. Thanks huns.

,

26 Responses to A new Hope

 1. Hanneke 15 augustus 2014 at 16:50 #

  Besteld Anki! Samen met nog 2 andere posters. Ben heel benieuwd en ben heel blij met de 2e poster. Die ga ik weggeven aan een vriendin die ‘m verdient… Dank dank dank!
  (en heel leuk dat het je zo goed gaat, het is je van harte gegund. Je maakt prachtige producten en ik geniet intens van je foto’s)

 2. Iris Vank 15 augustus 2014 at 17:02 #

  <3

 3. Zoutepopcorn 15 augustus 2014 at 17:46 #

  En hoe bijzonder is het toch, dat juist vaak dat soort momenten een keerpunt zijn.
  Fijn dat je nog steeds online bent! Ik kom graag even bij je lezen, dus dikke dank voor de inspiratie!

  Ik vind je posters erg mooi, heb al vaak door je shop gescrold en nu dan eindelijk eentje besteld.

 4. Karin 15 augustus 2014 at 17:59 #

  Ook voor mij is je poster HOPE belangrijk. De dag dat je hem online zette heb ik hem besteld. Hij heeft een prominente plek in mijn woonkamer en herinnert me er elke dag aan dat er altijd HOOP is in het leven!! Jouw blog geeft me vrolijkheid en inspiratie om mijn eigen weg te volgen. Gewoon, omdat dat is wat je uitstraalt. Fijn om te lezen dat het zo goed met jullie gaat, ik vind het heerlijk om je te volgen. xxx Karin

 5. blauwesokken 15 augustus 2014 at 18:14 #

  Prachtig 🙂 wat fijn dat je/jullie doorgezet hebben, moet je kijken hoeveel moois het ook heeft gebracht!

 6. merula 15 augustus 2014 at 18:38 #

  mooi hoor zowel poster als je niet sentimentele tekst 🙂 Super leuk voor je dat het zo’n succes is!

 7. Jennifer 15 augustus 2014 at 19:50 #

  Super dat je toch doorgezet hebt! Het heeft je iig veel moois gebracht, en het is je van harte gegund 🙂

 8. Marieke 15 augustus 2014 at 20:35 #

  Bedankt voor de 2e poster en bedankt voor je mooie blogs en geweldige foto’s!

 9. Marlous 15 augustus 2014 at 22:09 #

  Xxx

 10. Ruth 15 augustus 2014 at 22:13 #

  Inspirerend verhaal! Ik volg je blog nog niet zo lang, dus ik herken je verhaal niet daarvan. Maar ik volg elke nieuwe post en vind inderdaad je beelden erg mooi. En wat fijn dat het zo uitgepakt heeft!

 11. Eva Maria 16 augustus 2014 at 09:05 #

  Fantastisch, Anki!
  Hier hangt hij ook, met magneten op de verwarming van mijn atelier. En telkens ik er naar kijk, denk ik ‘volhouden’. Volhouden bij alles wat je doet. You go, Zilverblauw!

 12. Nienke 16 augustus 2014 at 09:17 #

  Hoe zonde zou dat geweest zijn: stoppen vanwege een stelletje fuckers.
  Fijn dat je er nog bent, en hoop doet zéker leven.

 13. Lonneke 16 augustus 2014 at 12:17 #

  Wat mooi Anki! De aanhouder wint! 🙂 xx

 14. Karlijn 16 augustus 2014 at 13:17 #

  Jee, wat moet dat een moeilijke tijd zijn geweest. En wat fijn dat je vrienden hebt die je in zulke tijden helpen en steunen. Dat zijn nog eens fijne vrienden zeg! Het lijkt me moeilijk om in jouw schoenen te staan, als je alleen al op instagram en pinterest kijkt zie je zoveel mensen die jouw stijl ook proberen te maken. Aan de ene kant lijkt me dat een eer, maar aan de andere kant lijkt het me heel moeilijk. Het is toch ‘van jou’, jouw stijl en jouw smaak. En eerlijk is eerlijk, ik zou ook heel graag in jullie huis wonen 🙂 maar het zou dan niet ‘van mij’ zijn en dat zou ook niet goed voelen want ik wil wel dat het voelt als ‘mijn’ huis (ik heb nog geen huis hoor, wél een studentenkamer ;)). Snap je wat ik bedoel of ben ik weer lekker vaag bezig? Een heel fijn weekend Anki! X

 15. Cristian 16 augustus 2014 at 20:07 #

  Go Anki! Het is goed dat zo’n mooie poster je laat zien wat Zilverblauw wel niet waard is. Jullie mogen echt hartstikke trots zijn!

 16. isabel 16 augustus 2014 at 22:06 #

  zo blij nog steeds met onze hope poster. en zo blij dat je bent doorgegaan.
  X
  http://www.mamajulesjeanne.be

 17. Ria 17 augustus 2014 at 10:02 #

  Wat een mooie blogpost en wat gaaf dat jullie dat dal zo ver achter jullie hebben kunnen laten! Heel veel respect daarvoor en onwijs veel plezier en succes in alles wat jullie doen. xx

 18. Eva 17 augustus 2014 at 15:40 #

  Wat een mooie post zeg en wat fijn dat je gewoon door bent gegaan. De betekenis achter de poster mag af en toe best een beetje sentimenteel maken.

 19. Audrey 17 augustus 2014 at 19:15 #

  Zo tof voor jullie dat het inmiddels zo goed loopt! Dat verdienen jullie!

 20. Bernice 18 augustus 2014 at 08:54 #

  Wat een avontuur de afgelopen half jaar. Ik heb je in ieder geval altijd al graag gevolgd!

  snik…laptop hield er gisteren mee op waardoor ik de 1+1 ‘Hope’ poster niet meer op tijd kon bestellen…:(

 21. Liza 18 augustus 2014 at 17:02 #

  Ik kan me de betreffende blogpost nog herinneren en ik dacht toen het kan niet waar zijn dat ze dit schrijft. Toen ik vorige week jullie mooie reportage in de VT wonen zag en las, moest ik ook aan de desbetreffende blogpost denken en dacht wat je nu hebt geschreven. Ik vind het fantastisch dat je door bent gegaan en vind het super stoer dat jullie zo groeien en mooie dingen maken. Gefeliciteerd!
  Groetjes,
  Liza

 22. Anne 18 augustus 2014 at 21:45 #

  Bedankt dat je door bent blijven gaan met bloggen. Ik vind je een inspirerend mens! Binnenkort bestel ik de ‘Hope’ poster, die past ook mooi in mijn leven momenteel.

 23. Monique Vli 19 augustus 2014 at 14:58 #

  Blij toe!
  xxx voor jou en Casper

 24. Anneke 22 augustus 2014 at 10:27 #

  Ik geniet ieder keer weer van je super mooie ontwerpen en geweldige foto’s!
  Zo gaaf dat het een succes is geworden!
  Nog heel veel plezier en inspiratie bij het maken en bedenken van al dit moois! X

 25. geeske 27 augustus 2014 at 13:02 #

  Heb um weer gespot: http://www.brightbazaarblog.com/page/2

 26. tessa 5 september 2014 at 14:20 #

  wat mooi anki. wat mooi dat jullie nog bestaan. en hebben doorgezet. en kijk waar je nu bent. heel bijzonder vind ik het. en zo verdiend!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.