Borrelhapjeskalender

borrelhapkalender1

Dat ik fan ben van Uitgeverij Snor hoef ik hier denk ik niet meer te vermelden. Ik vond het dus hartstikke leuk dat ik door hen werd uitgenodigd voor de boekpresentatie van hun nieuwe Borrelhapjeskalender, in de pittoreske Kookboekhandel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Dat de boekpresentatie ook nog eens samenviel met Inside Design Amsterdam was een extra bonus. Casper en ik brachten dus onze kinderen naar hun opa & oma in Zeeland met het voornemen er een leuke dag van te maken.

De Borrelhapjeskalender is, net als de Soep- en de Toet- en Taartkalender, gemaakt in samenwerking met Kamer 465 en de omslag werd, traditiegetrouw, ontworpen door Studio Boot. Tijdens de presentatie waren er heerlijke hapjes, uiteraard uit de kalender.

borrelhapkalender2

Wat ik vooral fijn vind aan Snor’s kalenders is dat ze erg toegankelijk zijn. De recepten zijn makkelijk te maken en de uitleg is duidelijk. De Soepkalender (ik blogde er hier en hier al eens over) wordt hier in de herfst en winter bijna wekelijks gebruikt en we eten bijna alleen nog maar toetjes uit de de Toet- en Taartkalender. (waar ik hier al eens over blogde.)

borrelhapkalender3

Het eerste recept wat ik maakte uit de Borrelhapjeskalender zijn ‘Sjaaks gevulde eieren’, van 8 april. Ik had nog nooit gevulde eieren gemaakt (is dat een schande als Nederlander? Best wel hè?) maar volgens de jongens waren ze erg lekker. Fijne avond allemaal!

I don’t think I need to mention again that I’m a huge fan of the Dutch Snor publishers. I’ve mentioned lots of their books here on my blog, because I truly love their style & design. I’m very proud to call them one of my sponsors and was happily surprised by the invitation for the booklaunch of one of their new books ‘de Borrelhapjeskalender’. (snack calendar) Especially because it took place in one of Amsterdam’s cutest bookstores, the Kookboekhandel, during one of Amsterdam’s greatest (in my opinion) events: Inside Design Amsterdam. Snor’s new calendar is everything a cookbook about snacks needs to be. The design is simple yet clear, with bright illustrations. (all made by Kamer 465) Hopefully soon in available in English. Enjoy your evening!

11 Responses to Borrelhapjeskalender

 1. Mireille 10 oktober 2013 at 19:24 #

  Lekker, een echte old skool borrelhap. Arno stond hier op de basisschool bekend als de koning van het gevulde ei 🙂 Elke jaar met pasen maakte hij er honderden voor het paas-ontbijt op school.

 2. Els04 10 oktober 2013 at 19:32 #

  Oh, ziet er zalig uit!

 3. Karlijn 10 oktober 2013 at 20:22 #

  Wat leuk dat je daar geweest bent. Ik fiets elke morgen over de Haarlemmerstraat en had de etalage al gezien. Het zag er heel gezellig uit. Gevulde eieren heb ik nog nooit gegeten (ook een schande denk ik), haha. Maar het ziet er op deze manier wel heel lekker uit.

 4. sandra 10 oktober 2013 at 20:54 #

  Dat ziet er heel goed uit! Misschien een leuk idee om deze kalender hier aan de muur te hangen in plaats van die familie-planner.

 5. Anne 10 oktober 2013 at 21:21 #

  Oh, dit ziet er leuk uit! Ik heb ook nog nooit echte gevulde eieren gemaakt (terwijl ik het eigenlijk zo ontzettend lekker vind! :))

 6. Loes 11 oktober 2013 at 08:09 #

  Die eitjes maakten mijn mama vroeger ook altijd 🙂
  Weetje wat gek is, dat ik vannacht over je gedroomd heb!?
  Ik droomde dat ik via instagram een berichtje van je kreeg dat er honderden stinkdiertjes in de binnenstad van Utrecht rond liepen en dat ik wel voorzichtig moest zijn..
  Ik heb geen idee hoe het afgelopen is of wat er verder een onderdeel van de droom was, maar dat jij er zomaar een gastrolletje in speelde vond ik heel merkwaardig 🙂
  Een fijne dag en alvast een mooi weekend, Loes

 7. Ingrid Jansen 11 oktober 2013 at 09:31 #

  “oeh, gevulde eieren, da’s lang geleden, ziet er ‘ouderwets’ lekker uit!” andere Snor-fan

 8. tessa 11 oktober 2013 at 09:40 #

  hah gevulde eieren dat klinkt inderdaad heel erg als vroeger. maar de snorboekjes zijn natuurlijk hartstikke hip!
  wat leuk dat je jongens het ook lekker vonden.
  ik maakte gister zelf mueslirepen, maar ben vooralsnog de enige die het lekker vindt..

 9. Marit (homemarit.blogspot.nl) 11 oktober 2013 at 09:52 #

  Leuk, ik ben geen kookliefhebber, maar je post inspireert me en ik krijg er nog zin in ook! Knap van je hoor 😉

 10. Liesje 11 oktober 2013 at 14:22 #

  Gut… ik krijg er echt spontaan trek van! Ik moet toch ook nodig eens aan een dergelijke kalender. Snor zit wel snor!

 11. Stephanie 12 oktober 2013 at 13:40 #

  Lekker! Deze ontbreekt nog in mijn Snorcollectie!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.