Pizza of the month

augustspizza

Deze maand maakte ik pizza met gegrilde aubergine, gegrilde courgette en feta. We proberen, voor zover dat gaat, in onze groentekeuze rekening te houden met de seizoenen. De aubergine is een augustusgroente en heerlijk op een pizza. Snij ‘m in plakjes, smeer beide kanten in met zout en laat het zout het vocht uit de aubergine trekken. Schraap of dep het zout en vocht eraf en herhaal indien nodig. Snij ook de courgette in plakjes en leg beide groenten op een bakplaat. Besprenkel met wat goede olijfolie en zet tien minuten onder de gril. Smeer je pizzadeeg (klik hier voor het recept daarvan) in met -niet teveel!- tomatensaus (zelf maken) en leg de plakjes aubergine en courgette erop. Brokkel de feta eroverheen. Ontdoe de tijm van z’n takjes en strooi flink wat blaadjes over de pizza. Nog wat peper en zout eroverheen en 10 minuten in een op 250 graden voorverwarmde oven. Smakelijk!

 

pizzaofthemonthaugust2

Time for the pizza of the month again. We try to eat products of the season, so August is the month for aubergine and zucchini. Prepare your pizza dough and smear your tomato sauce thinly over the pizza base. Lay over your aubergine (sprinkling salt over aubergine slices before baking them draws out the vegetable’s moisture, so we did that before) and zucchini, then the feta. Sprinkle with the thyme leaves, drizzle with olive oil. Season with salt and pepper. Preheat the oven on 250 degrees centigrate and bake for 1o minutes. Bon appetit!

pizzaof themonthaugust

Pizza of the month July.

,

15 Responses to Pizza of the month

  1. Danique | 88Forever 25 augustus 2013 at 21:24 #

    mjam, weer een lekker receptje 🙂 en mooie foto’s!

  2. Iris Vank 25 augustus 2013 at 21:24 #

    Ziet er echt heerlijk uit.

  3. Lisanne van de Klift 25 augustus 2013 at 21:47 #

    Ik krijg gewoon zin in pizza 🙂 En wat een prachtige foto’s weer. Is een kookboek maken niet wat voor jou? Je maakt zulk mooi beeld en je recepten zijn ook echt bereidbaar. Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar van wat ik op jouw blog voorbij zie komen, denk ik zelfs ‘Hmmm… kan ik wel eens proberen!’

  4. Cristian 25 augustus 2013 at 22:16 #

    Nom nom nom! 🙂

  5. Chez Chouke 26 augustus 2013 at 00:19 #

    Heerlijk. Ik ga deze week pizzadeeg maken met speltmeel, ben benieuwd!

  6. Heidy 26 augustus 2013 at 00:26 #

    Klinkt heerlijk, ga het zeker proberen!

  7. tinajo 26 augustus 2013 at 06:43 #

    Yum, yum – looks delicious! 🙂

  8. eef 26 augustus 2013 at 09:34 #

    MMM dat ziet er heerlijk uit. Zat mijn hoofd te breken wat ik vanavond ga maken, maar heb nu een mooi recept voor meatfree Monday! Dank 🙂

  9. eef 26 augustus 2013 at 09:34 #

    MMM dat ziet er heerlijk uit. Zat mijn hoofd te breken wat ik vanavond ga maken, maar heb nu een mooi recept voor meatfree Monday! Dank 🙂

  10. Liza Veenendaal 26 augustus 2013 at 13:42 #

    Dat ziet er goed uit en dan heb ik het niet alleen over de pizza… de foto’s zijn ook weer fantastisch!

  11. Denise 26 augustus 2013 at 14:11 #

    Lekker! Wij aten een bijna dezelfde pizza deze week. Zonder aubergine maar met courgette uit eigen tuin.

  12. Marieke 26 augustus 2013 at 14:36 #

    Heerlijke pizza en heerlijke foto’s!
    Goed idee inderdaad van Lisanne, om een kookboek te maken 🙂

  13. Kirsten 26 augustus 2013 at 19:53 #

    Jammmmiieee pizza is hier thuis ook favoriet. Wij hebben sinds kort een Ferrari pizza oven deze kan tot 450 graden verwarmd worden waardoor je binnen 5 min op een steen heer heerlijk knapperige pizza te voorschijn kan toveren.

    Groetjes
    Kirsten
    http://www.hetraadhuis1890.blogspot.nl

  14. 4ke 28 augustus 2013 at 21:44 #

    Alweer een PRACHTIGE foto!!!!
    Bedankt om al die mooie dingen uit je leven met ons te willen delen!
    x

  15. An laenen 26 november 2015 at 20:58 #

    Mmmm! Net getest, suuuperlekker! Merci voor t receptje!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.