Over integriteit

tulpen en hyacinten

krokusjes van Wolf

Over integriteit. En ethiek. En originaliteit. Martine schreef er ook een bericht over, wat mijn gedachten op gang bracht. Soms denk ik dat het aan mij ligt. Dat ik het raar vind, dat als ik een link deel naar een marktplaatsverkoper, die leuke letterborden verkoopt voor weinig geld, omdat ik mijn lezers ook zo’n bord gun, vervolgens een medeblogger/Instagrammer die halve partij opkoopt en die dingen voor bijna vier keer de originele prijs in haar webwinkel gaat verkopen. Dat ik op een beurs in goed vertrouwen posters meegeef aan iemand zonder contant geld, die zegt het thuis naar me over te maken en dat vervolgens niet doet. Dat ik iemand binnenlaat in mijn huis, in mijn leven, die vervolgens meer dan slechte bedoelingen blijkt te hebben. Is de wereld ziek? Ben ik het? Ben ik te goedgelovig? Te weinig commercieel? Ik heb besloten te blijven zoals ik ben. Ik incasseer met liefde de rest van mijn leven de klappen die deze naïviteit me bezorgt. Omdat ik wil geloven dat het goede het kwade uiteindelijk zal overwinnen. En dat het juist dit soort positieve naïviteit is, waar de wereld uiteindelijk een betere plek van wordt.

Om bovenstaand gezeur, wat ik toch met jullie wil delen, te compenseren, heb ik extra vrolijke foto’s gemaakt. De hyacinten kreeg ik gratis van de bloemenmevrouw bij onze supermarkt, omdat ik vlak voor sluitingstijd kwam. Zo lief. Wolf en zijn vriendin Lisa brachten me de krokusjes, ik denk dat ze ze stiekem uit een plantsoentje plukten. Fijne nieuwe week!

tulpen en hyacinten 2

, , ,

85 Responses to Over integriteit

 1. Vlijtig Liesje 5 maart 2013 at 11:03 #

  Ik kan me je teleurstelling levendig voorstellen! Ik vind die mensen niet netjes! Het lijkt me toch dat je dan ‘s nachts niet lekker slaapt. Ik mag het in ieder geval hopen!

 2. Suzanne 5 maart 2013 at 11:39 #

  Blijf gewoon lekker naief en niet commercieel…of nog belangrijker gewoon jezelf.
  Ik heb beide kanten meegemaakt van het copy verhaal. Aan de ene kant achter elkaar dezelfde producten, met zelfs mijn foto’s bij ‘hun’ producten. Maar ook een mail van een ontwerpster die bijna soortgelijk iets op mijn etsy site zag voorbij komen. Was een cadeautje van mijn schoonmoeder. Gevraagd of ze er meer wilde maken en online gezet. Geen idee dat het een kopie was en heb het product er direct afgehaald. Maar ook andere vervelende mailtjes over niet origineel zijn e.d. Ik hou hier gewoon zo niet van en vind het maar een hard wereldje. Was het allemaal begonnen voor de lol, maar krijg er steeds minder lol in.

  Maar gelukkig schijnt de zon en geven je vrolijke foto’s weer een lach op het gezicht!
  Zonnige dag.

  Groetjes, Suus

 3. prentje 5 maart 2013 at 12:35 #

  Ha Anki, ik verbaas me er ook steeds meer over hoe weinig originaliteit er (nog) is in de blogwereld. Mensen die je eigen vondsten klakkeloos kopieeren. Dat kan toch geen voldoening geven? Verzin een keer zelf iets! Ík zag dat inderdaad bij jou ook, in nog ergere mate. Kan me dus heel goed voorstellen hoe dat voelt. Sterkte, en probeer vooral jezelf te blijven (er zijn al zoveel anderen).

 4. Mireille 5 maart 2013 at 13:08 #

  Vooral van het verhaal over het letterbord valt m’n mond wijd open…

  Er zijn veel hele lelijke mensen helaas.
  Ik probeer daar zoveel mogelijk met een grote boog omheen te gaan
  maar vooral bij de wolven in schaapskleren lukt me dat niet altijd (maar wel steeds beter met de jaren).

  Geniet van de prachtige dag vandaag!
  X

 5. Mireille 5 maart 2013 at 13:09 #

  En oh ja…
  vind je nieuwe logo prachtig!

 6. karin 5 maart 2013 at 14:21 #

  http://www.kaatjeco-kaatjeco.blogspot.nl/2013/03/blij.html

  Ik heb je poster erop gezet! Hij is zo leuk!!!

  groetjes, Karin

 7. Alfabetsy 5 maart 2013 at 16:08 #

  Het letterbord verhaal komt van mijn blog vandaan, maar ik wil heel graag even kwijt dat ik NIET degene ben die het bordje te koop heeft aangeboden. Ik was er ook niet van op de hoogte dat deze vondst oorspronkelijk van Anki’s blog afkomstig was maar voel me desondanks erg naar onder alle commotie die dit teweeg heeft gebracht.

  Anki, ik zou het erg waarderen als je reageert op mijn mail die ik je gisteren stuurde, want ik zou graag willen kijken hoe we deze negativiteit voor alle betrokken partijen kunnen doorbreken.

 8. kumari 5 maart 2013 at 16:25 #

  Anki, het nieuwe logo is mooi!! Over integriteit gesproken. Ik heb mijn korte loopbaan in de ontwerp/woonbranche (tijdelijk) vaarwel gezegd omdat het toch niet bij mij paste. Te hard en te weinig integriteit. Omdat ik niet wist wat ik welke kant ik op wilde gaan, heb ik vijf jaar geleden besloten weer in de zorg te gaan werken. Nu werk ik met mensen met een ‘verstandelijke beperking’ en dan ook nog met ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ om het even in een hokje te plaatsen. Dit weekend overleed er, toch nog overwacht een cliënt. Ze was aanwezig een echte markante persoonlijkheid. En wat bijzonder om te zien, hoe saamhorig iedereen is. Cliënten, begeleiders, familie iedereen troost elkaar in deze moeilijke tijd. We kunnen nog wat leren van deze mensen. Ik houd goede moed, als zij zo met elkaar om kunnen gaan kunnen wij dit ook!

 9. Nienke 5 maart 2013 at 16:28 #

  … en ineens staat er een (mooi!) nieuw logo. 🙂

 10. Ilse 5 maart 2013 at 19:24 #

  Lang geleden nog voor bloggen hip was, maakte in een geboorte site voor de oudste zoon. Toen ik maanden later exact dezelfde site tegenkwam met alleen een andere naam, heb ik ook een heel boos mailtje gestuurd.

  Ik vrees dat je ondertussen zo’n (stijl)icoon geworden bent, dat veel mensen zich spiegelen aan jou, aan de dingen die je doet, koopt en leeft. En ja, soms wordt daar ook misbruik van gemaakt. Maar ik vrees dat dat samen hangt met de beslissing een deel van je leven online te zetten.

  Heeft trouwens nog geen enkele woontijdschriftredactie jouw een baan aangeboden? Je bent zo’n natuurtalent.

 11. jessie 5 maart 2013 at 21:17 #

  mijn god?! Het lef dat sommigen toch hebben??? niet te geloven! Ziekelijk gewoon, je moet je daar maar goed bij kunnen voelen zeg!

 12. Louise 5 maart 2013 at 21:20 #

  Anki,
  Wat ben je een mooi mens. Inspirerend.
  Hoewel ik geen geloof aanhang geloof ik heilig in:’behandel alle mensen zoals je zelf behandeld zou willen worden’. En dat doe jij. Hou vol, iedereen komt zichzelf uiteindelijk tegen… En voor jou wordt (is?) dat een prachtig indrukwekkend en trots moment.blijf het goede voorbeeld geven. Dat heet niet naief. Dat heet: open, eerlijk en oprecht. Heerlijk dat jij jezelf iedere morgen weer in de spiegel kan aankijken… Dat wens ik iedereen toe!

 13. nienke 5 maart 2013 at 22:19 #

  blijf jezelf! Ook al zie je van al je liefdevolle inzet niet direct resultaat, toch blijft ‘what you give is what you get’ waar! Ik denk dat naief niet het goede woord is, hoor! En ook is de bekende zin over dat oogsten en zaaien echt waar, alles wat jij nu investeert in het met je hart kijken zie je vanzelf terug! Niet te lang teleurgesteld zijn, hoop dat je gauw weer vertrouwen zal hebben!

 14. Eveline 5 maart 2013 at 23:14 #

  Ankie bedankt voor de prachtige bloemenfoto’s, ik herken tulpen die ik ook heb straan en crocussen die in mijn voortuintje opduiken. ik word telkens enorm blij van jou bloemencreaties.
  De laatste tijd zijn je berichtjes wat anders…soms wat piekerachtig….bijzonder, in de goede zin van het woord, dat je dit evengoed deelt. Blijf de dingen doen zoals je ze altijd doet, zoals je gedachtengangen beschrijft zie ik een mooi en oprecht mens voor me.

 15. Katrien 6 maart 2013 at 16:20 #

  Ik probeer ook altijd het goede in de mensen te zien, of hun gedrag te vergoelijken.
  Door mijn nogal cynische man vul ik daar best wel wat tijd mee.
  En nee, dat is niet altijd leuk. En ja, je krijgt dan soms het deksel op je neus.
  Dus ben ik erg blij om te lezen dat ik niet alleen ben in die zelf-gekozen naïviteit.

  Dankjewel voor dit steuntje in de rug!

 16. Jacq. 6 maart 2013 at 16:23 #

  Het nare van je kwetsbaar opstellen, want dat doe je met een Blog, is inderdaad dat mensen menen dat je ideeën ook gestolen mogen worden. Onder de noemer van : “INspiratie”
  Maar weet je, als ik een ander Blog lees met teksten die precies zijn als die van jou, of met foto’s van producten precies als die van jou, wordt ik daar onpasselijk van.
  Ik krijg last van plaatsvervangende schaamte, en lees die Blogs daarom maar niet meer.

 17. Nienke 6 maart 2013 at 16:36 #

  Las/zag op twitter (ik zit er zelf niet meer op, dus kan daar niet reageren) dat je je lamp gekocht hebt!!! Weeehooooo! Blij voor je; eindelijk. 🙂 En nu genieten ervan!

 18. sarah 6 maart 2013 at 20:55 #

  gewoon even vertellen hoe graag ik hier op dit plekje kom om wat te lezen, te kijken, aan het denken te geraken…Het goede zal het kwade overwinnen! En daar draag jij in ieder geval je steen aan mee x

 19. Evelien 7 maart 2013 at 08:13 #

  Jeetje, ik snap dat dit vervelend is en niet netjes. Maar om dit nou bijv. ‘Ziekelijk’ te noemen gaat mij wat ver. Er zijn ergere dingen in de wereld denk ik dan. Ik geloof, als ik het zo lees, dat zij niet opstond met het idee: laat ik dit idee eens na-apen, iedereen voor de gek houden en er zelf beter van worden. Het is ondoordacht, stom, niet origineel, maar volgens mij ook niet meer dan dat. En als het wel zo zou zijn, is het melden van je vermoedens volgens mij voldoende. Zie het niet als het stelen van ideeën, maar als jou creatviteit die uitstijgt boven die van anderen, zo’n compliment brengt je meer dan al die woede. Dit past bij mensen, we kopiëren de stijl van dingen die we mooi vinden; in gedrag, uiterlijk etc. De een gaat daar verder in dan de ander. Soms niet leuk, maar niet ‘ziekelijk’ als je het mij vraagt.

 20. Evelien 7 maart 2013 at 08:42 #

  En met ziekelijk doel ik op het bericht van Jessie, niet van Anki.

 21. Silly Old Suitcase 7 maart 2013 at 11:01 #

  Er is toch echt maar één Anki hoor.
  Zilverblauw is Zilverblauw en dat zie, ook al zou iemand jou stijl en vormgeving jatten,
  het wordt niet mooier dan dit.

  zo.

  Maar ik kan mij voorstellen dat het echt rot is en dat het je boos maakt.
  Zelf zie ik ook wel eens wat voorbij komen dat erg lijkt op iets dat ikzelf heb
  gemaakt/gedaan.
  Diep ademhalen en weer verder klikken dan maar.
  Maar even een mailtje sturen en link plaatsen is toch maar een kleine moeite?

  Geniet van je week, en kop op, xx

 22. sillie 7 maart 2013 at 11:10 #

  HM…snap dat je je boos maakt, maar weet wel, echt(creativiteit eeerlijkheid etc etc) is altijd te onderscheiden van nep 🙂
  Ze vindt je gewoon ook superleuk, helaas doet ze er dan wel de verkeerde dingen mee, maar dat ligt aan haar toch?
  Geen energie meer aan verspillen,is t niet waard toch?
  liefsssss
  Sillie

 23. CarrieBoe 7 maart 2013 at 16:21 #

  Ik zie dat er hier, naar eigen zeggen, gelukkig nog veel meer mooie ‘naievelingen’ zijn. Dat geeft toch ook wel een soort van collectieve kracht, al zeg ik dat zelf.

  Dat van de letterbordjes is inderdaad vreemd. En jammer. Ik hou ervan als ik je blog lees en dan zelf zo’n cool bordje kan kopen voor weinig op marktplaats. Dus ik was wel een van de gelukkigen die een bordje kon bemachtigen.
  Dat mijn man hem op de tweede dag al kapot gooide was dan wel weer jammer, maar ik ben zo naief dat ik hem dat direct vergaf uit liefde 😉

  Blijf wie je bent. Of word wie je wil zijn. Doe wat goed voelt.

  Groetjes

 24. winnie 7 maart 2013 at 21:54 #

  Heb ook een leuk knaloranje elastiek om een stapel boekjes…;) Thanks for the tip. Ik vind het nog steeds zo gezellig staan. Dus ik doe ook een beetje mee aan het Ankimizen van mn huis..Ik beken.
  (complimentje he,;))
  Maak je nog foto’s van je super coole Jieldé? Ben benieuwd hoe die er bij staat. Hij schijnt vast een mooi lichie in huis! Liefs

 25. nurse martens 7 maart 2013 at 22:55 #

  Blijf lekker jezelf Anki, er zijn er nog vééééél meer die het goede met je voor hebben. Kus!

 26. Huis lief huis 8 maart 2013 at 18:18 #

  Blogland lijkt wel op de echte-boze-buiten-wereld
  en niet alleen maar lief & zoet.
  Maar vervelend is het wel.
  En blijf vooral jezelf, Anki.
  Wel fijn, dat we even aan de lente hebben kunnen snuffelen…

 27. interieur-coosje 8 maart 2013 at 23:37 #

  wat een verhaal zeg Anki! wees jezelf en blijf jezelf. Mijn vader heeft mij altijd mee gegeven (hij is er helaas niet meer) mezelf te zijn en me niet te meten aan de negativiteit van anderen. Kop op! de zont schijnt weer een beetje, en wat een geweldig mooie lamp! lief van Casper dat hij hem op gehangen heeft! haha! maakt weer een hoop goed.
  Geniet van het weekend.
  Groetjes, Stephanie

 28. Marloes 9 maart 2013 at 08:40 #

  Ik weet van mijzelf dat het zo naïef is.. Maar ik wordt niet goed van mensen wie niet eerlijk zijn!! Waarom toch? Maar ik vertik het om met ‘ze’ mee te gaan, ik wil niet zo zijn! Laat je niet uit het veld slaan door hen… Lieve groet marloes

 29. Bloem 9 maart 2013 at 08:47 #

  Helaas, helaas is de wereld niet zo mooi en lief als we zouden willen. Ook ik loop er geregeld tegenaan. Probeer dicht bij jezelf te blijven. En los te laten als mensen je kwetsen en pijn doen. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik maar ik wens het je wel toe!

  xx

 30. Tess 9 maart 2013 at 17:48 #

  Het is heel gemakkelijk om tegenwoordig je vertrouwen in de wereld te verliezen. Afgelopen tijd heb ik ook alleen maar klappen moeten incasseren. Gelukkig zijn er genoeg mensen waar we ons aan kunnen optrekken, die de wereld mooier maken. Gelukkig heb je zo drie exemplaren bij je in huis lopen. Laat niemand je veranderen, wees je lieve en geweldige zelf te midden van de oh zo gekke wereld.

 31. Debora 10 maart 2013 at 17:33 #

  Tachtig comments al, dan zit je vast niet meer op die van mij te wachten. Maar oh, blijf alsjeblieft zoals je bent. Dat is de enige manier om het mooie in stand te houden. En als we alle 80 dat doen, dan moet er iets veranderen toch? Sterkte!

 32. Jolanda 15 maart 2013 at 09:03 #

  En zullen altijd rotte appels blijven.

 33. Liesbet 21 maart 2013 at 10:34 #

  Dapper en goed, je besluit. Want er kunnen niet genoeg aardige, welmenende mensen zijn. Tzt nemen we de wereld over en veranderen de minder aardige vanzelf 🙂 En kijk, de bloemenmevrouw gaf je zomaar bloemen mee. Focus op de mensen en belevenissen die mooi en warm zijn. EN ja, we nemen er dat andere dan maar bij. Maar zelf zo worden: jamais.
  Veel liefs en sterkte. Oh en kijk eens naar Maarten Hunink online. Daar stijgt je vertrouwen in de mensheid enorm van 🙂

 34. Dymph 29 maart 2013 at 13:46 #

  Geen ‘gezeur’, dat, hoor. Fijn om te lezen wat je daar schrijft. Maakt de wereld inderdaad een mooiere plek. Dank je wel.

 35. charlotte 23 mei 2013 at 01:41 #

  Hello, i just love your decoration!! waw!!
  Please could you tell me where can i find the blue vinyl on your whall?
  thank you very much 🙂
  Charlotte

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.