Over integriteit

tulpen en hyacinten

krokusjes van Wolf

Over integriteit. En ethiek. En originaliteit. Martine schreef er ook een bericht over, wat mijn gedachten op gang bracht. Soms denk ik dat het aan mij ligt. Dat ik het raar vind, dat als ik een link deel naar een marktplaatsverkoper, die leuke letterborden verkoopt voor weinig geld, omdat ik mijn lezers ook zo’n bord gun, vervolgens een medeblogger/Instagrammer die halve partij opkoopt en die dingen voor bijna vier keer de originele prijs in haar webwinkel gaat verkopen. Dat ik op een beurs in goed vertrouwen posters meegeef aan iemand zonder contant geld, die zegt het thuis naar me over te maken en dat vervolgens niet doet. Dat ik iemand binnenlaat in mijn huis, in mijn leven, die vervolgens meer dan slechte bedoelingen blijkt te hebben. Is de wereld ziek? Ben ik het? Ben ik te goedgelovig? Te weinig commercieel? Ik heb besloten te blijven zoals ik ben. Ik incasseer met liefde de rest van mijn leven de klappen die deze naïviteit me bezorgt. Omdat ik wil geloven dat het goede het kwade uiteindelijk zal overwinnen. En dat het juist dit soort positieve naïviteit is, waar de wereld uiteindelijk een betere plek van wordt.

Om bovenstaand gezeur, wat ik toch met jullie wil delen, te compenseren, heb ik extra vrolijke foto’s gemaakt. De hyacinten kreeg ik gratis van de bloemenmevrouw bij onze supermarkt, omdat ik vlak voor sluitingstijd kwam. Zo lief. Wolf en zijn vriendin Lisa brachten me de krokusjes, ik denk dat ze ze stiekem uit een plantsoentje plukten. Fijne nieuwe week!

tulpen en hyacinten 2

, , ,

85 Responses to Over integriteit

  1. Daan Rot 4 maart 2013 at 16:54 #

    Aaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrgggggghhhhhhhhhh

    Zo, dat lucht op, ga ik nu van je fijne foto’s genieten.

    Blijf je mooie zelf, lieve Anki, er zijn te weinig mensen zoals jij.

    en rest lat ze lekker op….enmeerlelijkewoorden
    x

  2. Esther 4 maart 2013 at 16:57 #

    Ooooh, was het maar zo gemakkelijk als ‘in goed vertrouwen…’ want dat werkt helaas gewoon heel vaak niet. Helaas maar waar. Ik heb hele nieuwe regels rond eea moeten bedenken omdat er anders gewoon ontzettend misbruik van je wordt gemaakt. Onlangs een héle brutale mail van iemand gehad: ze had aan iemand beloofd om een tas (volgens mijn eigen patroon!!) te maken (voor geld ook nog eens!) en of ik nu maar even zo maar mijn patroon wilde sturen. Erhm… nee?? Of dat ik na één keer heen en weer twitteren ineens de vraag krijg of ik iemand wil aanraden op LinkedIn voor zijn of haar talenten… euh, welke dan? Dus: héél herkenbaar! Jezelf blijven is prima, maar bescherm jezelf wel!!
    Groetjes,
    Esther.

  3. Chez chouke 4 maart 2013 at 16:59 #

    Hee Anki,

    Wat dapper hoe je op die blog reageerde! En hoe erg, mensen die niet betalen…

  4. Pascale 4 maart 2013 at 17:05 #

    Blij te lezen dat je besloten hebt te blijven wie je bent. Eerlijkheid duurt het langst heb ik altijd geleerd. Fijn dat je je post toch nog positief hebt afgesloten met mooie foto’s. Lieve groet Pascale

  5. Merel 4 maart 2013 at 17:07 #

    Zooo herkenbaar Anki. Ik ben blij dat jij het zegt, want je haalt me de woorden uit de mond. Mensen die ons vragen hoe wij er tegenover zouden staan als ze een Versie Twee van onze website zouden maken. Doe eens even normaal, ga zelf eens iets bedenken. Of Greenpeace die de ‘Groene Grieten’ begint en ons dan vraagt om over hen te schrijven, met daaronder: “Ps. De naam hebben we zelf verzonnen hoor, is niet van jullie afgeleid.” Ik lach er maar om, maar van binnen doet het me best pijn. Anki, jij hebt zoveel moois opgezet en ik zie zoveel mensen die jou imiteren, het is om te janken. Gelukkig ben jij de enige echte Zilverblauw en weet iedereen hoe goed jouw bedoelingen zijn. Helaas is de wereld niet meer zo eerlijk. Gelukkig zijn er nog wel altijd overal mensen te vinden die dat wél zijn. <3

  6. Cristian 4 maart 2013 at 17:12 #

    Zo is het maar net, knapperd!
    Prachtige bloemen van het boefje trouwens… 😉

  7. Danique | 88Forever 4 maart 2013 at 17:12 #

    Ohh wat erg zeg, dat van die letterbordjes kan ook echt niet. Ik ben zelf ook altijd zo goed van vertrouwen (/naïef) en heb er ook al meer dan eens ‘problemen’ door gekregen. Waarom kan niet iedereen gewoon aardig, goed en lief zijn voor elkaar he? En heel lief die bloempjes.

  8. Eliza 4 maart 2013 at 17:14 #

    Mmmm dat is jammer! Ik had de marktplaatsmeneer gemaild en idd de bordjes waren op. Ik heb er nu dus eentje bij deze mevrouw gekocht.. Nooit over nagedacht dat zij ze heeft opgekocht.. Nou ja ben er wel erg blij mee en daar gaat het om denk ik. Ik ben ook wel eens teleurgesteld. Paraplu uitgeleend aan mensen in een bootje, nooit meer terug gezien, jongen van een jaar of 16 in ons studentenhuis gelaten die vervolgens nooit meer weg wilde gaan, en nog wel meer. Het is jammer maar niet groot genoeg om me er druk over te maken (heb ik moeten leren) er zijn belangrijkere dingen in de wereld en belangrijkere mensen en soms loop je wel tegen mensen op die net zo zijn als jij. Laatst nog in een kaartenwinkel in alkmaar. Pin deed het niet, mocht de kaarten zo meenemen en heb later betaald. Als je goed kijkt zijn ze er echt wel en dat is veel leuker om je energie aan te verspillen dan aan een paar mensen die het anders doen.

  9. Ria 4 maart 2013 at 17:16 #

    Logisch dat je gaat twijfelen aan mensen; dit is echt geen ‘gezeur’. Knap van je dat je vertrouwen houdt!

  10. Belinda 4 maart 2013 at 17:22 #

    Ik krijg ook regelmatig te horen dat ik naïef ben en te goedgelovig. En toch is dat wie ik ben. Ik geloof niet in ruzie schoppen, ik geloof in vriendelijkheid.
    En ook al levert dat regelmatig teleurstelling op, want niet iedereen gelooft in vriendelijkheid, ik ben blij dat ik het wel doe. Ik kan mezelf recht aankijken.
    Zet ’em op! Op de kracht van vriendelijkheid!

  11. Iris Vank 4 maart 2013 at 17:35 #

    Ik geloof ook in vriendelijkheid, zoals je weet. Soms tegen beter weten in en word je keihard gekwetst omdat iemand er snoeihard misbruik van maskt. En soms ligt de oorzaak in naïviteit of onnozelheid, waardoor het niet minder hard aankomt. Tja, fak de schijtbakken.

  12. Jenske 4 maart 2013 at 17:53 #

    Zeer herkenbaar allemaal! Spijtig genoeg! En je kan niets anders doen dan het te aanvaarden. Ik heb zeer recent enkele soortgelijke situaties meegemaakt. Maar ik ben blij dat je het niet opgeeft. Geeft mij ook een beetje moed. 😉 Maar goed dat er ook nog Wolfjes en Musjes en andere heerlijke wezentjes zijn! Zonnegroetjes van die andere Wolvenmama Jenske.

  13. Roos 4 maart 2013 at 18:10 #

    Wat een verhaal, van die letterborden. En ja, ‘in goed vertrouwen’ werkt meestal niet inderdaad. En toch… als iedereen ervan uitging dat het goede het kwade zou overwinnen (dat zal uiteindelijk denk ik ook wel, maar misschien niet op korte termijn), dan zouden we elkaar veel blijer kunnen maken en elkaar (meer) kunnen inspireren. Volhouden dus! 😀 Mooie hyacintfoto’s trouwens.

  14. various kinds 4 maart 2013 at 18:44 #

    Ik erger mij er ook dood aan. Onlangs heb ik iemand van een blog er nog vriendelijk om verzocht bronvermeldingen te plaatsen. De woonblog: hun blog verwijst naar pinterest pagina en omgekeerd. Zeer ergerlijk en niet van goede wil.

  15. Lemonstale {Janie} 4 maart 2013 at 18:45 #

    Naa dat vriendelijkheid en goed van vertrouwen zijn… je zo’n nare teleurstellingen op kan leveren. Ik geloof ook in wat je zeg, dat het juist dit soort positieve naïviteit is, waar de wereld uiteindelijk een betere plek van wordt. Het is alleen even volhouden!

    Laat deze tegenslagen in elk geval geen ander mens van je maken. Liefs

  16. Lemonstale {Janie} 4 maart 2013 at 18:48 #

    Naar 😉

  17. Stephanie 4 maart 2013 at 18:48 #

    Aaaaah! Hoera voor jou Anki! Blijf je lieve zelf met al je prachtige foto’s en berichten…ik word er reuze blij van!
    Liefs

  18. Nathalie -worldly treasury- 4 maart 2013 at 19:22 #

    Meen. Je. Niet!? Toevallig heb ik vandaag precies dezelfde soort dingen in mijn hoofd en ben ik daardoor zwaar chaggie. De zin om dingen te maken is ook ff helemaal weg.

  19. Maaike 4 maart 2013 at 19:46 #

    En dan is er toch weer een aardige mevrouw in de supermarkt… Het zijn ook de kleine dingen die ‘t ‘m doen. Dat weten we allemaal. Zolang de balans maar naar het goede doorslaat. Wie goed doet, goed ontmoet en wie het laatst lacht…. oké, je snapt me wel. Maar soms is het makkelijker gezegd dan gedaan en zit je er mooi wel mee. Je hebt toch 2 middelvingers neem ik aan? Af en toe voor de spiegel staan en oefenen. En ‘hoog’ die vingers’. Goed zo.

  20. Thomas 4 maart 2013 at 19:47 #

    Ik ken het gevoel .. ik ben ook zo ‘naief’ (ach, wat een lelijk woord!)

  21. Hylkje 4 maart 2013 at 19:54 #

    Laat alsjeblieft de gratis bloemetjes van de aardige supermarktmevrouw zwaarder wegen dan alle verraad en bedrog om je heen. Ook al heeft negativiteit de neiging om te heersen over positiviteit en je daardoor soms verblind wordt. Er is zoveel moois, als je het maar wilt zien!

  22. Nelleke 4 maart 2013 at 19:56 #

    Het is om gek van te worden soms…..de gekste dingen gebeuren er! Dat mensen sommige dingen doen ik snap het niet en wil het ook niet snappen. Dan maar naïef en minder commercieel! Ik merk wel dat ik jammer genoeg steeds minder durf te laten zien, toch beïnvloed door de dingen die gebeuren en dat is jammer!
    Ik weet zeker dat je een leuker mens bent als je blijft zoals je bent!

  23. Judith 4 maart 2013 at 20:04 #

    Knap van je dat je “positief naïef” blijft zonder bikkelhard te worden! Ik geloof er echt in dat het werkt, ook al kost het soms een enorme dosis doorzettingsvermogen. En zo koddig dat Wolf en Lisa je mooie krokusjes brachten: ze zijn ook zooo mooi!

  24. Vanessa 4 maart 2013 at 20:14 #

    Dit soort dingen gebeuren mij ook steeds weer. Steek er niet te veel energie en tijd in, dat is zonde. Geniet van je mooie bloemen 🙂

  25. Nienke 4 maart 2013 at 20:18 #

    Als jij vanwege deze gedachte ‘raar’ zou zijn, dan ben ik ‘t ook.
    Mijn bloed begint (ook) te koken bij het lezen van jouw ervaringen, en bij de streken waar ik zelf in verwikkeld raak. Er is soms te weinig geduld, te weinig begrip, te veel eigen belang, te veel vergaarzucht.
    Soms, in mijn somberste gedachten (meestal wanneer zulk gedrag nét weer voor mijn neus stond, of wanneer oude troep omhoog komt zetten als een zure boer), begin ik te denken dat de wereld verrot begint te worden – of misschien allang verrot ís, maar dat ik dat maar niet in wil zien.
    Dan trek ik me half bewust, half automatisch weer terug in de zo klein en veilig en vertrouwd mogelijke wereld: mijn eigen gezin, familieleden die ik om me heen wil hebben, vrienden waarvan ik weet dat het wederzijds allemaal oprecht is wat er gezegd en gedaan en gedeeld wordt.
    Vervolgens durf ik mijn kop steeds meer en verder naar buiten te steken en – tak! – daar gebeurt er weer iets hufterigs.
    Conclusie: je kunt inderdaad maar beter (dicht bij) jezelf blijven, VOL genieten van de dingen en mensen waarvan je zeker weet dat het okee is, en verder… blijven doen, blijven lachen (desnoods een verbitterde grimas: fake it ’till you feel it ;-)), blijven dromen, blijven geloven dat de wereld heus wel mooi is.
    Want weet je wat het is: die uitbuiters en alle andere klootzakjes, die komen zichzelf en elkaar een keer tegen. Je kunt niet eindeloos weg blijven komen met lullig gedrag. Eens krijgen ze dat recht in het gezicht terug.

    Of is dat ook weer zo’n heerlijk naïeve gedachte? 😀
    Nou. Dan maar. Het houdt me op de been. ;-D

  26. Nienke 4 maart 2013 at 20:21 #

    En dank voor de mooie foto’s: dat + de zon van vandaag… dat is opladen!

  27. an 4 maart 2013 at 20:38 #

    In goed vertrouwen werkt gelukkig vaak ook wel, of dat wil ik toch geloven, maar misschien ben ik dan even goedgelovig als jij 🙂 En gelukkig blijf jij wie je bent, met een blog vol prachtige foto’s waar ik zo goed gezind van word, iedere keer weer! Dikke merci!

  28. De Zuster Van 4 maart 2013 at 20:57 #

    Heel herkenbaar. Ik weiger ook om hard en cynisch te worden, hoe ‘dom’ of naïef sommigen mij dan ook mogen vinden.

  29. karin 4 maart 2013 at 21:02 #

    Lieve Anki,
    Iedereen komt in het leven dit soort dingen tegen. Ik probeer maar zoveel mogelijk zelf het goede uit te delen, in de overtuiging dat je ooit terugkrijgt wat je geeft…..
    En die illegaal geplukte krokusjes zijn natuurlijk de allermooiste.
    (je Hope poster, die ik al ontving vóór ik betaald had, inlogcodes kwijt…, hangt hier nu eindelijk prachtig, ik ben BLIJ!!! En ga snel wat reclame voor je maken!))
    xxx

  30. Linda 4 maart 2013 at 21:07 #

    Ik vind het lullig voor je. Jij dacht haar een lieve tip te geven over het goedkope letterbord, en zij gaat er mee aan de haal om er zelf financieel beter van te worden. Daar zit je dan met je goede gedrag (wat Karma overigens Echt Wel ziet hoor, jouw goede gedrag, want Karma ziet Lekker Alles en ze is dol op goed gedrag, dat is het leuke gedeelte van dit trieste gebeuren) 😉
    Dat mensen je trouwens niet betalen nadat je op basis van goed vertrouwen posters mee geeft vind ik echt schandalig… Hoe kunnen die mensen nog naar die posters kijken en daar zonder intens schaamtegevoel van genieten? Om te janken. Als die posterjatters dit lezen: ga eens even snel betalen! En laat daarbij een mooie bos bloemen bezorgen bij Anki voor de schrik. Klaplopers.

  31. Froukje 4 maart 2013 at 21:35 #

    De wereld is mooi, zo mooi, zo mooi, zo biebaboebabeestig mooi!
    Jammer dat er rotzakken wonen…
    Ik ben ook naïef, geloof in het goede van de ander, want anders hebben de rotzakken gewonnen.
    En als het dan mis gaat, ben ik het met Linda eens: boontje komt vanzelf om zijn loontje.

  32. Nikki 4 maart 2013 at 21:40 #

    Tot nu toe zijn dit soort dingen mij bespaard gebleven, of misschien ben ik wel te naïef om het op te merken. Hoe dan ook, het is rot, en dat gun ik je niet! Ik las hierboven al heel veel mooie woorden waar ik weinig aan toe te voegen heb, maar toch even een berichtje, gewoon om te zeggen dat je top bent!

  33. Fête des Gamins 4 maart 2013 at 21:47 #

    O Anki, terwijl ik dub en twijfel over hoe het verder gaat en hoe ik dat in mijn 1jaarig beicht ga gieten, lees ik dit zo herkenbare verhaal. Zooo bizar! Vorig weekend zag ik aan een ander kraampje gewoonweg exact dezelfde T als ik gemaakt had met kleine eenvoudige gedoe, dan kan je niet van toeval spreken…en dat was de druppel die me doet twijfelen. Hopelijk brengt de nacht raad van wat ik uiteindelijk morgen zal publiceren. In ieder geval hoop ik dat iedereen op het einde van de rit de ‘echte getrouwen’ eruit blijft halen ;-))))

  34. esther 4 maart 2013 at 21:50 #

    De zachte krachten zullen zeker winnen
    in ’t eind — dit hoor ik als een innig fluistren
    in mij: zoo ’t zweeg zou alle licht verduistren
    alle warmte zou verstarren van binnen.

    De machten die de liefde nog omkluistren
    zal zij, allengs voortschrijdend, overwinnen,
    dan kan de groote zaligheid beginnen
    die w’als onze harten aandachtig luistren

    in alle teederheden ruischen hooren
    als in kleine schelpen de groote zee.
    Liefde is de zin van ’t leven der planeten

    en mensche’ en diere’. Er is niets wat kan storen
    ’t stijgen tot haar. Dit is het zeekre weten:
    naar volmaakte Liefde stijgt alles mee.

    Henriëtte Roland Holst
    (1869-1952)

  35. Esther 4 maart 2013 at 22:05 #

    ben juist blij dat er nog mensen zijn zoals jij!
    En inderdaad blijven zoals je bent!
    ik heb vanavond je poster Hope in een lijst gedaan en opgehangen en ben er heel blij mee!

  36. Liene 4 maart 2013 at 22:39 #

    Grrrrrr …. ik hoop dat dergelijke personen er ooit van zullen leren, maar dat zal wel niet. Gelukkig bestaan er nog steeds meer “goede” dan “slechte” mensen op deze wereld.

  37. Miek 4 maart 2013 at 22:52 #

    leve de liefde en de naïevelingen die dat verspreiden. ze krijgen ‘t heus terug hoor, die ellendelingen, wees gerust, het is een wijs besluit om zo liefdevol en ‘naief’ te zijn, het bevalt mij ook goed. uiteindelijk zijn wij het ook die heel veel goeds terug krijgen! ik voel me zo gezegend met al die lieve mensen om mij heen… en ik wil wedden dat het bij jou uiteindelijk ook zo is, dat de liefde groter is dan de rottigheid.
    Prachtige fotoos en leve de lente (en maart!). XX

  38. Jana 4 maart 2013 at 23:34 #

    Hallo daar.
    Ik vond het juist zo’n goede tip van je, van die letterborden op Marktplaats, en heb de grote variant direct via de handelaar gekocht.
    Dankzij jou heb ik een mooi letterbord aan mijn woonkamermuur hangen. Dank je wel!
    Groeten, Jana

  39. Mrs Strawberry-Shortcake 5 maart 2013 at 07:18 #

    Sweetie, het doet er niet toe wat anderen doen, hoe hufterig ook. Het enige wat ertoe doet is jouw reactie. Een ander kun je niet veranderen, je kunt alleen aan jezelf werken.

    En hoe heerlijk zijn ze… vervelende mensen… een perfecte spiegel die ons wordt voorgehouden. Een kans om jezelf te doorgronden. Want waarom raakt het zo ontzettend?

    Loslaten is het woord…

  40. Ruth 5 maart 2013 at 07:28 #

    Voor jou hopelijk ook een fijne (zonnige) week! Wat rot allemaal, gelukkig voor jou sta je er boven & kun je je telkens weer op een prachtige manier vernieuwen, zo blijkt maar weer uit je mooie nieuwe logo!
    Ik bewonder je instelling, denk ook dat het de goede manier is om ermee om te gaan!

  41. Barbara 5 maart 2013 at 08:02 #

    ONvoorstelbaar!
    Prachtige foto’s van practige bloemen…

    Liefs van ook zo’n goedgelovig en tikkeltje naíef mens 😉

  42. Oon 5 maart 2013 at 08:56 #

    Mooie, vrolijke foto’s. Ik hoop dat je ook gauw terug de zon in je leven ziet terugkomen.
    Die ervaringen zijn niet fijn, maar leren ons wel een hoop. Door alles toch het goede in de mensen blijven zien, dat is knap en het siert je. Je bent een fijne vrouw, Anki.

  43. pieke 5 maart 2013 at 09:53 #

    mooie foto’s! vooral de krokussen in dat prachtige bekertje.

    fijn dat jij in het leven staat zoals je doet. met je tip voor de letterborden heb je mij in ieder geval geholpen aan een erg gewaardeerd kado voor mijn lieve zusje. dank daarvoor!

    laat de gehaaiden maar lekker in hun eigen sop pruttelen, ik kan me niet voorstellen dat ze zich daar oprecht prettig voelen.

    ik hoop dat de lente je licht brengt.

  44. Jannie 5 maart 2013 at 10:10 #

    Lekker blijven zoals je bent. Iets met Karma enzo.
    Ik stel ook gratis tips, patronen, ontwerpen etc… beschikbaar online. Als ik dan zie dat iemand dat oppikt en op een commerciële manier gebruikt vind ik het zuur. Gelukkig ben ik snel terug bij de basisgedachte dat het fijn is om te delen zonder mitsen en maren.

  45. Jannie 5 maart 2013 at 10:11 #

    En wat een mooie nieuwe header!

  46. allihoppa 5 maart 2013 at 10:12 #

    Ik geloof in karma. En dat nare mensen een naar leven hebben. Dat helpt een beetje… Maar laten we vooral blijven geloven in vriendelijkheid en goedheid!

  47. tessa 5 maart 2013 at 10:14 #

    het is zo jammer dat dit bestaat, dat mensen zo zijn. helaas is het zo. en lijken de lieve zachte, misschien naïeve mensen in de minderheid te zijn. maar juist deze mensen zijn zo waardevol, zo mooi. ik geloof echt dat jij er zo een bent anki. en hoop dat je zo kunt blijven, ondanks je nare verdrietige ervaringen.
    prachtige lentefoto’s! wat lief dat wolf bloemen voor je meeneemt.

  48. Eefje 5 maart 2013 at 10:33 #

    Je lentefoto’s zijn bjoeties! En bah, wat een nare dingen. Ik geloof ook in karma, dus hopelijk kun je de negativiteit lekker buiten de deur laten staan, jij weet immers beter. En jezelf omringen met fijnigheden, maar volgens mij doe je dat al. En Wolf en zijn vriendinnetje helpen je er graag bij!

  49. nine|tree 5 maart 2013 at 10:38 #

    Mensen vinden mij altijd zo’n spring in het veld, en noemen mij vaak naïef. Ik hou van mijn naïviteit en zal het nooit opgeven. Maar daarachter zit vaak ook een zwaarmoedige gedachtegang omdat ik soms zo schrik van de reactie of het gedrag van mensen. En dan ben ik zo ontzettend teleurgesteld. Dus ik begrijp je gevoel goed, dat je vanuit goedheid iets deelt en iemand er met minder goede intenties vandoor gaat. Zolang jij vanuit je goedheid blijft vertrekken, is het ok zo. (mag ik dan tot slot vragen waar je de mooie print achter de krokussen vandaan hebt?)

  50. nine|tree 5 maart 2013 at 10:47 #

    Ik vind het gedicht van Esther trouwens erg mooi!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.