Couscous met granaatappelpitjes

couscous met granaatappel

Ik kocht afgelopen week een granaatappel, gewoon omdat ik dat zo’n mooie vrucht vind om te zien en ik ‘m graag wilde fotograferen. (Soms vraag ik me wel eens af of ik helemaal spoor, maar dan denk ik dat er vast meer mensen zijn met rare hobby’s, zoals badminton, tafeltennis, of uren met een verrekijker naar vogels loeren, zoals mijn lief Casper) Nadat ik de granaatappel gefotografeerd had, ‘moest’ ik er natuurlijk wat mee, dus maakte ik couscous met granaatappelpitjes. Culinair duo Mireille en Arno maakten een soortgelijk recept op de bruiloft van vrienden en ik was er toen danig van onder de indruk, dus ik wilde het zelf ook wel eens proberen.

koken...

Ingrediënten: pak couscous (500 gr) 5 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden, 25 gram verse peterselie, flinke handvol verse muntblaadjes, zakje pijnboompitten, 200 gram saladekaas of feta, citroenrasp van een hele citroen, zwarte peper naar smaak, paprikapoeder naar smaak, de pitjes van één granaatappel.

Doen: bereid de couscous zoals op de verpakking staat en laat even afkoelen. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Snijd de munt en de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitten met een klein beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Roer de inmiddels wat afgekoelde couscous goed los met een vork en voeg daar de bosui, de peterselie en de munt bij. Rasp de citroen erboven. Verkruimel de feta boven de couscous en roer goed door elkaar. Breng het geheel nu op smaak met zwarte peper, zout en paprikapoeder. Roer goed door elkaar en laat nog even een half uurtje staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Snijd de granaatappel door en verwijder de pitjes. (wat een ingenieuze vrucht hè?) Sprenkel ruim granaatappelpitjes over elke kom en serveer. Smakelijk!

couscous met granaatappelpitjes

Ingredients: 1 box plain couscous, pomegranate seeds from one fruit, 1/2 c. roasted pine nuts, about 1/2 c. chopped fresh mint, about 1/2 c. chopped fresh parsley, 5 scallions, 200 gr. feta or salad cheese, black pepper, salt, lemon zest from one lemon.

Directions: prepare couscous according to package directions. Fluff couscous with a fork and place in a large bowl. Mix in remaining ingredients. Chill for about an hour prior to serving. Bon appétit!

, , , , , ,

28 Responses to Couscous met granaatappelpitjes

 1. Stephanie 14 januari 2013 at 18:25 #

  Oja dat heb ik ook dat ik iets koop dat ik mooi of bijzonder vind uitzien qua vorm, textuur en waarvan ik niet weet of ik t eigenlijk wel ga opeten of drinken 🙂 Je maakt er echt prachtige plaatjes van Anki! En de couscous ziet er heerlijk uit! Smakelijk!

 2. Eva Maria 14 januari 2013 at 18:50 #

  Oh, dat ziet er heeeerlijk uit! En van dat helemaal sporen … ik koop die granaatappel soms ook omdat ik hem zo mooi vind 🙂 Om me dan af te vragen wat ik ermee ga doen. Vanaf nu weet ik dat dan ook weer. Dankjewel!

 3. Sanne 14 januari 2013 at 18:50 #

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit recept bewaren voor de zomer, lijkt me dan nóg lekkerder! Thnx!

 4. Andrea 14 januari 2013 at 19:05 #

  dat ziet er interessant en lekker uit! ik hou van granaatappel, dus binnenkort maar eens proberen 🙂
  ik maak altijd alleen een grote bende als ik granaatappel klaarmaak..haha.

 5. Eefje 14 januari 2013 at 19:17 #

  Lekker receptje, in de Turkse keuken wordt deze combinatie vaak gemaakt.
  Over niet sporen gesproken 😉 Ik kreeg van de week gele (?) bieten ingepakt in een cadeaupapiertje van mijn vriendin, omdat ze zo mooi waren om te fotograferen. Maar bovenal erg smakelijk.

 6. Pretty cool stuff 14 januari 2013 at 19:22 #

  Granaatappels zijn megabommen vol vitamientjes! Ik vind ze super dingen !

 7. Marike - LIVWOW.nl 14 januari 2013 at 19:39 #

  Heerlijk! Ik ben gek op granaatappelpitjes! 🙂

 8. Anne 14 januari 2013 at 19:40 #

  Deze ga ik uitproberen, dankjewel voor het leuke (en lekkere, denk ik) recept!

 9. Ruth 14 januari 2013 at 19:56 #

  mooi! en t lijkt me ook nog ns erg lekker! zeker iets om te onthouden (als ik m’n recepten scheurkalender af heb 😉 )

 10. Daan Rot 14 januari 2013 at 20:02 #

  Zo, ga ik zeker maken. Lijkt mij verrukkelijk! (en zeer fotogeniek 🙂 )

 11. Lorecreatief 14 januari 2013 at 20:08 #

  Hmmm lijkt me erg lekker!

 12. Marcha 14 januari 2013 at 20:10 #

  Moet ik me nu aangesproken voelen als ik badminton leuk vind? 😉
  Mooi vruchtje en mooi eindproduct! EN mooie foto’s, goed besteedde dag 😀

 13. Marit 14 januari 2013 at 20:48 #

  Haha, grappig, je spoort wel hoor. Dit soort dingen heb ik niet, maar ik koop altijd spullen, waar ik nog wel wat mee ga maken…..zucht…..een schuur voor “wachtende projecten” nu nog wat meer tijd 😉

 14. Marjolein 14 januari 2013 at 21:11 #

  Ik kocht de afgelopen maanden meerdere granaatappels. omdat de pitjes er zo mooi en gezond uizagen. Maar vervolgens kwam er nooit iets op tafel en eindigden ze in de vuilnisbak. Rot. Tot vorige week. Toen maakte ik er een salade mee met rucola, sinaasappel en munt. Was heerlijk! Dus er ligt hier weer een granaatappel op de fruitschaal.

 15. merula 14 januari 2013 at 22:14 #

  oe het ziet er mooi uit! En volgens mij ook zeer smakelijk. Rare vrucht inderdaad, dat je de zaadjes eet ipv de rest.

 16. Judith 15 januari 2013 at 00:34 #

  Mooie vruchten (of iets anders) kopen om te fotograferen is een gezonde afwijking toch 😉 Ik vind het er heerlijk uit zien! Hmmm!

 17. marie-lu 15 januari 2013 at 08:15 #

  mmmmmmm zal ik ook eens proberen ziet er heerlijk uit . !

 18. Fête des Gamins 15 januari 2013 at 09:26 #

  Instant goesting om dat ook te maken!!! amai laat de zon maar binnen schijnen 😉

 19. mireille 15 januari 2013 at 12:12 #

  hahaha…Culinair duo…pracht titel!
  😀

 20. karin 15 januari 2013 at 13:35 #

  ziet er heeeeeeerlijk uit

 21. maria (floor number four.) 15 januari 2013 at 18:38 #

  I love the colours of this dish, and feta yum!!

 22. wieneke 17 januari 2013 at 08:57 #

  Recept opgeslagen, dankjewel!

 23. elianne 17 januari 2013 at 20:07 #

  mmm klinkt goed, ga ik echt eens proberen.
  Heb laatst granaatappelraita gemaakt, zo goed dat ik je het recept niet wil onthouden:
  250 gr griekse yoghurt
  zaadjes uit 1 granaatappel
  verse munt fijne gesneden
  rasp van limoen
  peper en zout.
  Allemaal door elkaar mengen en koud bewaren.
  Heerlijk voor erbij..

 24. wendel 20 januari 2013 at 18:09 #

  Dit ziet er lekker uit zeg! Ik ga het ook eens proberen…

 25. Jessie 21 januari 2013 at 19:24 #

  Heb het recept zojuist gemaakt, heerlijk!

 26. Anouk 22 januari 2013 at 12:35 #

  gisteravond gemaakt na een echte Blue Monday, en het maakte mijn hele dag goed! en vanmiddag had ik nog een restje voor de lunch, hmmmm!

 27. MUS 26 januari 2013 at 23:45 #

  lijkt me het testen waard. …Jou zeekraal avocado pasta was al vaker een geslaagde lunch (-:

 28. Mireille 2 juli 2014 at 15:44 #

  Haha ik wilde m vanavond maken maar wist niet meer wat er precies in moest. Google wees me hier naartoe, grappig! 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.