Dinsdag

Hier aan de kust… eten we broodjes vegetarische hamburger, (van Lidl, zijn echt lekker) blijkt Mus nog steeds prima in zijn tijgerpak maat 56/62 te passen (hij droeg het hier al) en doe ik een poging om tot rust te komen door het lezen van wat fijne tijdschriften.

Bedankt voor al jullie reacties op mijn frustratie. Waarom iemand foto’s jat, of gebruikt? Meestal is dat om meer bezoek te krijgen op hun eigen website of Pinterest-pagina. Ik kom regelmatig, ik denk wel dagelijks, mijn foto’s tegen op het www. Over het algemeen is dat niet erg, omdat er netjes terug gelinkt wordt of eerst toestemming is gevraagd. Maar soms is dat niet het geval; zie ik onze keuken ineens bij een vintage-serviesverzamelaar die pretendeert dat het de hare is op Facebook, wordt onze slaapkamer aangeprezen als een ‘great bedroom for girls’ met als bron ‘uploaded by user’ op Pinterest, zie ik de tekst van mijn sponsorinfo tot op de letter gekopieerd op een ander blog en, de druppel voor de frustratie van de afgelopen post, vind ik een foto van mijn jongetjes terug op iemands Tumblr, ‘source unknown’. Op die manier wordt mijn foto gemeengoed, terwijl ik die foto heb gemaakt om hem hier, in deze setting, op mijn blog te gebruiken. Ik vind het prima en leuk als iemand iets over mijn blog wil schrijven of foto’s wil gebruiken, mits er netjes wordt omgegaan met wat ik hier maak. Link with love, hier lees je er meer over. (Zo. En nu hou ik erover op.) Fijne dag lieve lezers!

At the summerhouse… we’re eating vegetarian hamburgers. Is Mus still wearing his fabulous tigersuit size 56/62 (look how small he was when he first wore it) and I’m reading some magazines. Thanks for all your sweet reactions on my last post. Link with love people, spread the word.

, , ,

42 Responses to Dinsdag

 1. Jessica 21 februari 2012 at 12:17 #

  Helemaal mee eens!

  Geniet Anki, van je mannen, je fijne tijdschriftjes, de frisse wind door je haren en je heerlijke broodje! (man, wat krijg ik altijd trek bij het zien van jouw broodjes) Eet smakelijk!

 2. tinajo 21 februari 2012 at 12:42 #

  That burger looks yummy! 🙂

 3. Marcha 21 februari 2012 at 12:47 #

  Ah bedankt voor de uitleg 🙂
  Tja, soms snap ik niet waarom sommige mensen sommige dingen doen en voel ik me wel eens naïef 🙂 Ik kan er bijvoorbeeld met m’n verstand niet bij waarom sommige mensen knokken, zakken van de Mac uit hun auto gooien of kunnen moorden, om maar eens wat voorbeelden te noemen hahaha. Dus ik snap ook niet waarom je een foto van iemand anders als die van jezelf zou bestempelen.
  Naja, in ieder geval zit je lekker aan de burger en tijdschriften en ben je daar! Geniet er nog even van!

 4. Debora 21 februari 2012 at 13:00 #

  Tsjonge, dat ie dat pakje nog steeds past zeg. Gaaf hoor. Hopelijk vind je je rust weer helemaal terug, je bent in ieder geval lekker weg van alles nu (tenzij je weer verkeerd gebruikte foto’s tegen komt op internet natuurlijk ;-). Geniet ze!

 5. Carolie 21 februari 2012 at 13:15 #

  Hi, ik volg je blog al een tijdje, vind het zo prachtig vormgegeven en de foto’s zijn ook elke keer weer om te genieten. En dat ‘pikken’ dat herken ik wel, in die zin, dat ik het zelf soms oo doe (deed hoop ik) omdat het pinterest gewoon geen verwijzing staat! En ik heb per ongeluk jouw icoontje van het hartje van roos ‘gecopieerd’ omdat ik dacht dat dat het originele icoontje was. Kortom, nee, ik ben niet blond maar uh, ja dat andere wel geloof ik.
  Ga nog alerter worden!

 6. Marrit 21 februari 2012 at 13:25 #

  Kan me helemaal voorstellen dat je baalt van die flauwe jatterij en tegelijkertijd vraag ik me af of je er ook niet gewoon stiekem een beetje trots op kunt zijn, jouw foto’s doen ertoe, mensen willen zich ermee profileren (ook al is dat stout), ik lees een boek over positief denken en het je niet mee laten nemen door negatieve gedachten en emoties ;), daar bereik je namelijk weinig mee. Zo’n watermerkje lijkt me een verstandige keuze.
  Geniet maar lekker van je vakantie!

 7. sillie 21 februari 2012 at 13:27 #

  oh t is echt nog een klein fijn mannetje zeg, t pakje staat m wel heel leuk ook 🙂
  Enne ik hoop dat je een beetje de rust en jezelf kunt hervinden in deze vakantie week… dat gejat enzo van je originelen is iid walgelijk.
  Fijne week verders hoor!

 8. Senna 21 februari 2012 at 13:45 #

  Zou me er niet te druk om maken, je kunt er nou eenmaal weinig tegen doen. Het blijft toch een virtuele wereld, hier op het internet… En ook ik denk dat je het ergens best wel een beetje leuk vindt? Als je beelden echt geen eigen leven mogen gaan leiden kun je ze beter alleen in een echt boek aan de wereld tonen.. Maar of ze daar geschikt voor zijn?

 9. Fenke 21 februari 2012 at 13:47 #

  ik hoop dat ik het niet erger maak – maar dat een van je fotos in het duitse tijdschrift NIDO staat, wist je dat? er staat wel heeeeeel klein je naam bij.

 10. Deborah 21 februari 2012 at 13:49 #

  Oeh, dat broodje ziet er lekker uit!
  Heerlijk even genieten van een weekje relaxen aan de zee!

 11. Deborah 21 februari 2012 at 14:05 #

  Wat een goed initiatief trouwens, dat Link with love!
  Heb de banner op m’n blog geplaatst.

 12. Danique 21 februari 2012 at 14:05 #

  Yes, ben ik het helemaal mee eens. Goed dat Link with Love er wat meer over verspreid. Veel plezier nog in Zeeland 🙂

 13. elisse 21 februari 2012 at 14:56 #

  Dat begrijp ik helemaal, en kan me voorstellen dat dat zeker niet fijn is! Ik link with love ook sinds kort, na zelf eens een foto gebruikt te hebben die niet de mijne was (waarvan ik de bron niet kende), lesje geleerd dus! Laat ons hopen dat dat bij jouw copycatters nu ook het geval is.

  Trouwens: Mus zijn sokken zijn GENIAAL!!

 14. Jolanda 21 februari 2012 at 15:01 #

  Hahaha, ff lekker stoom afgeblazen. Nu je merkje op de foto’s zetten, klaar. En vooral doorgaan waar je mee bezig bent want wij genieten er volop van. Vier de dagjes met je liefjes. Groetjes.

 15. tessa Hop 21 februari 2012 at 15:44 #

  fijne kleurrijke foto’s weer.
  het zou niet in me opkomen iemands foto’s te gebruiken (zonder vragen dan..)
  hoop dat je geniet nu in jullie weekje vrij en weg.
  jullie hebben in ieder geval een baby die daar heerlijk aan meedoet met zijn nachten van 14 uur! dat kunnen we hier niet zeggen helaas..

 16. fiene 21 februari 2012 at 16:37 #

  Mooi gezegd!

  Geniet van je vakantie en van jezelf.
  xxx

  ps. thanx voor je mail over de deelname aan ‘count your blessings’, de eerste staat inmiddels op mijn blog.

 17. twistvrouwe 21 februari 2012 at 16:59 #

  Groot gelijk. Je maakt dan ook prachtige beelden, dat het ergens een compliment voor je mag zijn. Die sokken van Mus, die vind ik echt geweldig! Doe nog eens een “mus draagt” alsjeblieft 😉

 18. Kleurendurf 21 februari 2012 at 18:34 #

  Deze frustratie is begrijpelijk! Er worden veel van mijn Lego-ontwerpen gejat om deze vervolgens op tentoonstellingen als eigen ontwerp te presenteren. Ook mijn foto’s gemaakt met Holga’s en andere speelgoedcamera’s staan op verschillende blogs en sites zonder verwijzing!
  Doen kun je helaas niet veel tenzij je een goede advocaat vindt die bovendien veel tijd over heeft.
  Ik heb me legotechnisch erbij neergelegd en vat het inmiddels als compliment op. Zolang het mijn hobby blijft en ik er geen geld mee verdien kan het. De frustraties waren te veel en niet goed voor me.
  Link with love is inderdaad geweldig! I’m already helping to spread the word, vooral in de Legowereld.
  Veel succes maar vooral veel sterkte voor je!

 19. marie 21 februari 2012 at 19:24 #

  ik vind het verschrikkelijk wat ze hebben gedaan !!
  ik heb ook een paar foto’s van jouw huis op pinterst maar daar staat nu dat ze van jouw zijn .
  want zelf zou ik het ook niet graag hebben ,ik snap je 100% .
  veel succes en sterkte .
  Marie-Lu

 20. Au3 21 februari 2012 at 20:31 #

  Gooi het er maar even uit hoor! Ik begrijp je frustratie! Hoop dat je je snel weer happy voelt!

 21. sandra 21 februari 2012 at 20:59 #

  Als ik dat broodje zie, zou ik zo met jullie mee willen lunchen.
  Ik hoop dat het zilverblauw merk op de foto’s gaat helpen tegen het ongevraagd gebruiken/kopieëren.
  En nu genieten van jullie vakantie!!!

 22. 100%heppie 21 februari 2012 at 21:35 #

  Dat broodje….yummie !
  Meestal ga ik naar de originele site toe waar de pin vandaan komt. Want… als ik iets mooi zie om te pinnen, wie weet wat er dan nog meer voor moois staat op die site ! Verder vind ik het wel leuk om af en toe te kijken wat mensen bij mij pinnen (http://pinterest.com/source/vul-hier-je-site-in.com/). Ik vind het wel een eer, maar denk ook wel eens hmmmm, waar gaan mijn ideetjes nu naar toe en wat doet men ermee ? Maar goed, zonder bronvermelding of met de veren van een ander pronken…. niet lief.
  Geniet van je mannen !

 23. nurse martens 21 februari 2012 at 21:57 #

  Ik vind het een goede zaak dat je er op je blog aandacht aan schenkt. Ik schrok er wel van. En het zet me ook aan het denken. Niet dat ik zoveel heb wat mensen willen jatten of gebruiken, maar toch. Het is toch even een goede eyeopener voor ons allen om goed op onze spulletjes te passen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het ronduit schandalig vind dat ze zonder overleg iets van je pikken. Vooral je kids of je keuken. Van de knotse.
  Geniet maar lekker verder aan zee 🙂 x

 24. Iris Vank 21 februari 2012 at 22:00 #

  Goed, je uitleg van je frustratie. Ik denk dat het vaak naïviteit is en posts als deze dragen bij aan bewustzijn!!

 25. Elsa 21 februari 2012 at 22:37 #

  Usually I don’t especially like hamburgers but this one looks delicious to me!
  I hope you feel better now than at the end of last week 😉

 26. prentje 21 februari 2012 at 23:07 #

  Ha Anki,ik snap je frustratie. Je blog is toch je virtuele ‘kindje’ en komt voort uit jouw gevoel, voor stijl onder andere. Ik heb het nog niet mee gemaakt dat ik een foto tegen kwam van mezelf die door een ander werd ‘gebruikt’, maar mijn blog is niet zo groot als de jouwe. Goed dat je er een beeldmerk in zet om zo je creatieve ‘eigendom’ te beschermen. Great bedroom for girls, pfff.

 27. Ina 21 februari 2012 at 23:13 #

  Vroeger was er een spreuk: Met je ogen mag je stelen….dit gold voor kunst muziek en theater,maar dan moesten er wel 8 verschillen in komen van de jatter….
  Om zo maar plaatjes te stelen zonder toestemming en dan letterlijk gaan pronken met de veren van een ander is zo : a-creatief…misselijk en na aperig,en apen die zijn er zoveel.
  Vooral jalourse of plagiaten.
  Het zijn jou mooie creaties,jou manier van kijken,jou manier van composities,en dat zullen ze altijd blijven….
  xxxxxxxxx

 28. Aukje 22 februari 2012 at 06:20 #

  In mijn browser heb ik in de bladwijzerbalk een knopje ‘pin it’. Als ik iets leuks tegen kom en ik wil het op Pinterest plaatsen, dan gebruik ik die en wordt automatisch de link naar de site erbij geplaatst. Erg handig. Je kunt het hier vinden: http://pinterest.com/about/goodies/
  Even slepen en klaar! 🙂

 29. sarapirat 22 februari 2012 at 09:35 #

  ouf, echt niet fijn dat mensen zo je beelden gebruiken (misbruiken).
  ik dacht de laatste tijd ook dat ik misschien zo een stempel op mijn fotos moet doen.

  op een beter week! proost! (met koffie!)

 30. CarrieBoe 22 februari 2012 at 09:46 #

  Het is vaak onwetendheid, van mensen die iets kopieren. Ze zijn simpelweg niet goed genoeg op de hoogte van rechten etc. Ook bij professionele media gaat dit vaak fout.
  Om het pinnen via Pinterest te voorkomen heb je nu een opt-out mogelijkheid. Je kunt je website beschermen zodat mensen jouw foto’s niet kunnen pinnen op Pinterest. Misschien een optie?

 31. mireille 22 februari 2012 at 09:57 #

  Goed uitrusten, bijtanken en genieten jij daar aan de kust!
  Liefs!

 32. dharson 22 februari 2012 at 10:16 #

  Waardeloos zeg dat mensen het doen en dan ook nog eens erbij zeggen dat het hun keuken\ kamer is.

  Geniet maar van je tijdschriften, jongens en ik hoop dat je rust erin kan vinden.

 33. Ineke 22 februari 2012 at 11:17 #

  Erg dat mensen deze zaken durven te doen. En ik vrees ervoor dat het niet zal beteren met pinterest.. :s

 34. Ingrid 22 februari 2012 at 12:32 #

  Jammer hè dat je zo boos van wordt en het soms de blogpret bedreft. Ik ben het helemaal met Ineke eens, bij Pinterest verdwijnen binnen een mum de photocredits en juiste links.
  Geniet lekker van de vakantie! kus

 35. Lotte 22 februari 2012 at 12:55 #

  Wat een gedoe, echt niet leuk! Hoop dat je een beetje kan genieten van de welverdiende rust!

 36. Agata 22 februari 2012 at 17:06 #

  Once again! Where are these apple socks from! I love the brights!

 37. Anki 22 februari 2012 at 21:53 #

  @Agata they’re from Bobo Choses. I bought them at Guten Appetit.nl but they are from an old collection. Maybe you can find them somewhere? Good luck! xx

 38. Merel 23 februari 2012 at 09:13 #

  Moest er over nadenken… Over de online dieverij. Het stelen van beelden, ideeen. Het is soms schaamteloos. Ik denk dat kwaliteit altijd komt bovendrijven. Jouw stijl en concept zijn uniek, eigenzinnig en herkenbaar. Misschien is het net als met muziek. Covers. Ofzo. Een bericht voor de dieven: we weten allemaal hoe het met Milli Vanilli afliep…!

 39. Liene 23 februari 2012 at 15:22 #

  Goed dat je het op- en van je afgeschreven hebt! En volgens mij gaat het de komende periode heel bijzonder voor jullie worden, ik kijk er echt naar uit!

 40. moqub 25 februari 2012 at 09:38 #

  Hi,

  weet niet of je dit al hebt gezien maar als je wordpress gebruikt kun je pinterest blocken van je site – lees hier voor meer info – http://rsnijders.info/vakblog/2012/02/22/niet-meer-pinnen-pinterest-blokkeren-op-je-site/

  moqub

 41. sol 2 maart 2012 at 13:47 #

  dank voor de burger tip! koop eigenlijk alleen groente bij de lidl als dat zo uitkomt, maar we hebben lekker gegeten van de burgers en ook van de vega springrolls die we meteen meenamen uit de vriezer.

 42. bethany 4 april 2012 at 18:32 #

  hey!
  i love that iphone case! wheres it from!?
  x

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.