Woensdag

Wolf ving slakken en ik fotografeerde ze, dankzij Mireille kocht ik een reep Tony Chocolonely-chocolade (mooi vormgegeven wikkel, doet me altijd denken aan ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’) en muizen/konijnenkiller poes Thijs vindt het nog steeds heerlijk om op de mega-buik te liggen. Hier nog steeds alles goed en rustig dus. Ik heb trouwens ontdekt dat de verloskundige denkt dat ik langer zwanger ben dan dat ikzelf dacht. Volgens haar zou ik vandaag 38 weken en 2 dagen zijn. Zomaar drie dagen cadeau, waar heb ik dat nou aan te danken? (de termijnecho wellicht…)

Wolf found some snails in our garden, Mireille made me buy a Tony Chocolonely-chocolatebar (love their design, reminds me of ‘Charlie and the Chocolate-factory’) and mouse- and rabbitkiller Thijs loves his place on my 38-weeks pregnant belly. Everything’s easy en quiet here.

, ,

22 Responses to Woensdag

 1. Gekakel 13 april 2011 at 16:45 #

  Zo vind ik ze wel heel lief, die grote slak en de babyslak; in onze tuin wat minder. Het krioelt hier van de slakken en inmiddels is het blad van de hosta’s doorzeefd met gaatjes :-(.

 2. Mammalien 13 april 2011 at 17:03 #

  Ja, Sjakie en de chocoladefabriek. Super repen dus. Ik koop ze ook. Hoewel ik er eigenlijk een stuk minder van zou moeten eten, anders krijg ik net zo’n buik als jij (-; (Gelukkig is die van jou niet blijvend!)

 3. Saskia 13 april 2011 at 18:02 #

  Tony heeft ook hele lekkere paaseitjes dit jaar!
  Mooie slakken hebben jullie in de tuin & hiep-hoera voor termijnecho’s! 😉
  Buik nog maar even lekker uit.
  xoxox

 4. mireille 13 april 2011 at 18:04 #

  Haha…
  geef mij maar de schuld 😉
  Ik maak ook altijd foto’s van
  TC alvorens hem op te eten
  omdat ik m zo prachtig vind!
  (rare tik)
  🙂

 5. silly old suitcase 13 april 2011 at 18:12 #

  De Tony’s verpakking is prachtig, jammer dat die dus altijd weer kapotgaat…tegenwoordig is er ook een groene variant, ik geloof met nootjes?
  Ik vind de foto’s met de slak echt héél mooi.

  ..en wat een mooie buik zeg…spannend hoor!
  groet.

 6. Iris Vank 13 april 2011 at 18:17 #

  Fijne woensdag zo te zien! Ik vind de wikkel van Tony-sjokola ook prachtig. En ik heb hetzelfde: doet me enorm denken aan Sjakie. Heb alleen nog nooit de golden ticket gevonden in een reep. 😉

  @Gekakel Ik vind het ook mooie beestjes om te zien, die slakken. Maar hier zitten veel
  naaktslakken en ik heb overig glimmende strepen in mijn tuin, zelfs op het vogelvoer: blegh.

 7. hinke 13 april 2011 at 18:29 #

  oooh slakken… Nino heeft ook een zwakte voor slakken. Ik heb hier al een heel hospitaal gehad voor slakjes met kapotte huisjes, die elke dag een knuffeluurtje kregen en dan allemaal tegelijk op zijn buik mochten zitten. brrr ik ben eigenlijk wel blij dat dit weer een beetje over is. Nu komt hij alleen af en toe met eentje op zijn neus aan om mij een kus te geven, en te laten schrikken natuurlijk. Maar goed, ik vind dit al veel beter dan wat mijn broers uithaalden, die stopten als verrassing voor mijn moeder kikkers in de koelkast, haha

 8. Evelyn 13 april 2011 at 18:51 #

  Grappig die slakken. En fijn zo’n knuffelpoes op je mega-buik. Die reep doet mij ook aan Sjakie denken. ‘k Haal er wel eens eentje bij de wereldwinkel. Heb pas de film nog gekeken met m’n leerlingen op school.

 9. various kinds 13 april 2011 at 19:01 #

  ja, super chocoldade.

 10. Marrit 13 april 2011 at 19:12 #

  Misschien wil Wolf ook wel even in mijn moestuin slakken komen rapen, dan krijgen de beestjes zo te zien een betere bestemming dan bij mij, ik leerde ze vandaag zwemmen… zielug.
  Schattig jullie kat, ben benieuwd of hij iets voelt ofzo, katten schijnen toch wel bijzondere gaven te hebben wat dat betreft, al is warmte een meer waarschijnlijke verklaring voor zijn gezelligheid op jouw buik.
  Doet Tony ook extra extra pure chocola?

 11. Esther 13 april 2011 at 19:55 #

  O die stoere killer Thijs zo zoet op je buik! Zou hij genieten van dat kleine wondertje?

 12. sandra 13 april 2011 at 19:58 #

  Zo op een bordje vind ik slakken best leuk, zolang ze dit jaar m’n jonge aanplant maar met rust laten.
  Zwangere buiken en katten is toch een wonderlijke combinatie, mijn katten hadden soms bijna ruzie over wie het plekje op de buik mocht.
  Mooie foto’s heb je weer gemaakt.
  Enne geniet nog maar even van je buik (geldt ook voor de kat)

 13. sillie 13 april 2011 at 20:24 #

  argh slakken…… hier ook een hele tuin vol en regelmatig grijp ik in mn jaszak naar sleutels en grijp dan in een hand slakkenslijm omdat de peuterzoon daar onderweg lopend met de hond een paar ingestopt heeft…ieeeuwwww….
  En jahhhhh geniet nog maar lekker van dat gezellige -metzntweetjesineenlijf-gevoel 🙂

 14. Marjolein 13 april 2011 at 21:49 #

  Tja, ik heb het dus niet zo op slakken. Ik vind ze vies. Vooral naaktslakken met een oranje randje. Ik ril er echt van. Komt vast doordat ik er als kind met m’n blote voet op ben gaan staan. En van dikke wormen hou ik ook al niet. Ik heb vooral vaste planten in mijn tuin. Ooit een keer geplaatst en dan hoef je heel lang niet meer met je handen in de grond. Vrolijke éénjarigen plant ik in potten. Wel zo veilig. Grijp je niet onverwachts in ‘vieze’ beestjes.

  (En dit heeft echt niets van doen met smetvrees. Maar dat weet iedereen die hier wel eens binnen loopt.)

 15. Anki 13 april 2011 at 22:03 #

  @Allen
  Ik heb niet zo’n moeite met slakken, vind ze niet ‘vies’ ofzo, maar ik vind eigenlijk geen enkel dier echt vies. Vliegen, van die dikke, vind ik trouwens wel een beetje vies bedenk ik me nu. Van naaktslakken hou ik ook niet zo, vooral niet als ik erop ga staan. En de slakken vreten inderdaad ook onze hosta’s op ja. Wolf vindt ze te gek. En Marjolein, dikke wormen geven wij hier aan de kippen, die kun je niet blijer maken dan met een lekker dikke regenworm, véchten erom, niet normaal. 🙂

 16. Janne 14 april 2011 at 05:34 #

  Jakkie slakken 🙂 Ik ben zo blij dat mijn meisje er net zo van walgt als ik, ben door de jongens door de jaren heen genoeg verwend met vieze beestjes 😉
  En die sjokola, hmm die ziet er heerlijk uit en een hoog sjakie gehalte.

 17. Soraya 14 april 2011 at 08:05 #

  Goed gelukt zeg, die foto’s van de slak, ziet er mooi uit!
  En die chocoladewikkel, verleidelijk!! Echt mooi retro 😉
  Hihi, die gekke poes…

 18. Sabrina 14 april 2011 at 08:27 #

  Hi Anki,
  Ik lees graag je leuke blog, kom vaak even kijken!
  Iets heels anders dan lieve slakjes, wat ik echt wat voor jou vind zijn de tasjes van susan bijl, misschien ken je ze wel, maar moest er ineens aan denken.
  Geniet van de 38 weken + 3 dagen buik!

 19. sara 14 april 2011 at 15:50 #

  de laatste jaaren dat ik in nederland ben geweest, koop ik altijd tonys, ik hou heel veel van het format! lekker groot. ik heb nog een hier thuis. maar vandag heb ik stroopwafels op. de laatste….

  wat spannend, het kleine leven in je buik die binnekort bij jullie zijn. de fotos van je buik aan het grooien beneden zijn gewelldig, misschien leuk om een timelaps van te maken?

 20. Maureen 14 april 2011 at 16:08 #

  Hé, die slakken van ons, moeten tweeling zijn….

  Juut heeft een leuk filmpje gemaakt (of eigenlijk zijn het allemaal foto’s achter elkaar), waarin de slak ontzettend actief is.
  En ik wacht (en wacht en wacht…want heb immers link geplaatst ;o))tot ze het op haar blog plaatst.
  Maar puber hé…..heeft het nu veel te druk met andere dingen!

  Oh wat zal je ondertussen nieuwsgierig zijn, naar je kleine mannetje in buik.
  Succes met de laatste loodjes…..

  -X-

 21. Linda 14 april 2011 at 18:22 #

  Mooie foto’s…. en die chocoladereep komt dus nu echt wel op m’n boodschappenlijstje te staan (ik kon me nog inhouden nadat ik ‘m had gezien bij Mireille, maar nu ben ik gezwicht) 😉

 22. Nienke 14 april 2011 at 18:27 #

  Aan de hand van de termijnecho kan de uitgerekende datum aangepast worden, klopt. Bij mij scheelde het een dag, maar het moest en zou in het dossier van 8 naar 7 juni gezet worden. Prima hoor. 😉
  Krijg jij zomaar even een paar dagen cadeau, haha!

  En prachtig: die slaapplaats!
  Jet lag altijd graag met d’r kop op mijn buik (de rest van d’r lijf lag naast me op de bank), toen ik zwanger was van Ocker. Tot ze een keer opsprong van de bank omdat ze Marnix thuis hoorde komen en mijn (38weken-)buik gebruikte als trampoline. Wat was ik kwaad en overstuur. Vooral omdat het minstens een kwartier duurde tot ik ‘m weer voelde bewegen. Niets aan de hand achteraf, maar de schrik zat er goed in.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.