Polaroidbrothers #0

Vorige week schreef ik over de Polaroidcamera die ik vond op de rommelmarkt en waar helaas geen film meer voor te krijgen bleek. Dat vond ik echt jammer, want ik had al een heel gaaf project bedacht; Polaroidbroertjes, elke maand een polaroid van Wolf en zijn broertje, te beginnen met een foto van mijn buik en Wolf. Maar ja, zonder film, geen project. Dus ging ik op zoek naar een werkende Polaroidcamera. Hoe ik er gekomen ben weet ik niet meer, maar op een site die spullen verkoopt voor goede doelen vond ik onderstaande beauty, voor 10 euro. (Steun ik nog een goed doel ook!) Bij deze dus met gepaste trots, de eerste drie Polaroids. (dat is meer dan één, maar hee, ik moet wat experimenteren, toch?) De eerste twee zijn héél arty, je kan er bijna niks van maken, maar eigenlijk vind ik dat juist wel leuk. Ik wil voor allebei de jongetjes een fotoboek laten afdrukken uiteindelijk, na een jaar ofzo. Dat er nog maar veel Polaroids mogen volgen en dat de volgende met broertje-uit-buik mag zijn!

Last week I wrote about the old Polaroidcamera I found on the fleamarket. Unfortunately, they stopped producing film for the camera. I felt really disappointed, because I had this idea about taking a Polaroid each month from Wolf and his little brother, starting with a Polaroid from Wolf with the belly. So I started my search for a working camera with film. And I am lucky; I found this beauty for only 10 euros on a charity-site. I proudly present the first three Polaroids! Two photo’s are really ‘arty’ and vague, but I actually like that. Hopefully the next will be with a healthy born baby brother.


26 Responses to Polaroidbrothers #0

 1. Barbara 12 april 2011 at 16:49 #

  Wat een leuk projectje heb je weer bedacht! Ik vind het superfoto’s! Eigenlijk leuker dan Lomo’s vind ik…

  Sterkte met broer-in-buik! (en dattie er dan uitkomt enzo..)

 2. Hutsefluts 12 april 2011 at 16:55 #

  Oei wat leuk! (de foto’s, het idee en de camera enzo, alles eigenlijk!)

 3. els 12 april 2011 at 16:56 #

  Leuk project.
  Polaroid is top!

 4. Eefje 12 april 2011 at 17:02 #

  Heel leuk idee! En die camera voor een tientje ziet er tof uit. Is het tape of horen die gekleurde strepen op de camera?

 5. Janne 12 april 2011 at 17:08 #

  Wat een leuk projectje weer!!

 6. Anki 12 april 2011 at 17:08 #

  @Eefje Die horen erop, culterig hè? 😉 Echt heerlijk ouderwets vind ik het…

 7. daan Rot-de Launay 12 april 2011 at 17:12 #

  🙂 !!!

 8. Roos 12 april 2011 at 17:14 #

  Supers! En opeens zien we daar dan eindelijk je buik van voor ipv van boven 😀

 9. MiM 12 april 2011 at 17:19 #

  Dit is ook een gaaf toestel! helemaal top idee van jou!

 10. mireille 12 april 2011 at 17:53 #

  OOOOOHHH…
  Je wil niet weten hoe gaaf ik ze vind!!!
  Goed gelukt zeg.
  De camera is echt super
  en dat T shirt…
  te grappig gewoon!
  😀

 11. Arnika 12 april 2011 at 17:59 #

  Heb er ook eentje, ooit op de rommelmarkt gekocht. nog nooit nieuwe polleroids in gekocht….toch maar eens doen, want is wel super leuk

 12. Soraya 12 april 2011 at 18:00 #

  leuk leuk leuk!

 13. Carla 12 april 2011 at 18:01 #

  wat een gave aanwinst!

 14. sillie 12 april 2011 at 18:06 #

  ohhhhhhhh hijg, wat enog en te gek een echte oude WERKENDE polaroid!!!!!!
  leuke ouwe foto’s heb je gemaakt!!!!!

 15. Marjolein 12 april 2011 at 18:31 #

  Oh, echte ouwe polaroids…nostalgie ten top! Zoals die eerste heb ik halve fotoboeken vol. Vage kinderpartijtjes, zweverige zomervakanties, onduidelijke portretten. Ga zo maar door. En wij dachten thuis dat dat aan mijn moeder haar fotokwaliteiten lag. Oeps…sorry, mam.
  Toen vonden we de foto’s ‘aardig mislukt’ (maar toch maar ingeplakt, want anders heb je niets). Nu vind ik het juist leuk!
  Enne…voel je al wat bijzondere beweging in de buik. Wat vroege weeën? Ik vind je buik prachtig, maar ik ben nog veel meer nieuwsgierig naar die eerste polaroid van de twee broertjes.

 16. Anki 12 april 2011 at 18:36 #

  @Marjolein Het is nog rustig allemaal, wel snel & veel harde buiken, maar dat is een beetje normaal geloof ik. Het lijkt er nog niet direct op dat ‘ie op korte termijn gaat komen, maar ja, je weet het nooit. Wolf is geboren met 39+5, dus daar reken ik dan maar op, zoiets. Hoop zó dat het thuis kan allemaal, zonder toestanden, maar ja, ook daar heb je zo weinig over te zeggen hè. Afwachten dus… 🙂 Geniet er wel van hoor, ben het nog niet beu, dus dat scheelt.

 17. Saskia 12 april 2011 at 19:41 #

  Geweldig project! Kan niet wachten op de eerste van Wolf met z’n broertje.
  (ps ter vergelijking: mijn eerste 40.5, mijn tweede 39.1 (volgens de echo dan :))
  Sterkte met afwachten!
  xoxox

 18. MUS 12 april 2011 at 21:18 #

  (:!
  en aftellen jij nu. oooeh spannend!

 19. Iris Vank 12 april 2011 at 21:56 #

  Erg gaaf! Ik heb zo’n camera laatst in een kringloop gezien, maar vond mijn collectie uit de hand lopen… Jammer dat ik hem heb laten staan als ik dit zie.

 20. Ingrid Jansen 13 april 2011 at 06:41 #

  mooi polaroid project! en ook al past ‘t niet in het perspectief van de buiken post; wat een prachtige foto’s 😉

 21. Miss T 13 april 2011 at 09:29 #

  Schitterend resultaat!
  Broer zal er vast superblij mee zijn!

 22. prentje 13 april 2011 at 13:25 #

  Mooi! Ik ben dol op arty foto’s. De broertjes boffen maar met zo’n creatieve mama!

 23. Wendel 14 april 2011 at 12:52 #

  Deze heb ik ook! Opgescharreld bij de kringloop (nee, niet die Iris heeft zien staan, ik heb m al een paar jaar). Fijn ding he? Als ik de camera niet gebruik, staat die toch vaak ergens in huis mooi te wezen. Ik ben ook gek op dat coole streepje.

 24. Nienke 14 april 2011 at 18:30 #

  Mooi project! En wat een buitenkans: ten eerste om zo’n werkend apparaat te vinden, en dan ook nog voor die prijs!

  De notaris waar we het koopcontract van ons huis tekenden had de gewoonte bij dergelijke memorabele momenten een polaroid te schieten en mee te geven. Hij hangt nog altijd op de wc (heus wel een waardige plek): zo gaaf.

 25. Doinja 14 april 2011 at 20:01 #

  Ik loop achter hier… maar wat een gave.. die Polaroid! Ik loop ook al een tijdje te denken.. en te denken… en het blijft bij denken..! 😉

 26. Giny van loon 29 april 2013 at 10:16 #

  Hoi, ik ben helemaal geinspireerd door jou om ook met een pollaroidcamera foto’s van mijn drie kids te maken. Maar voordat ik een dergelijke camera aanschaf vroeg ik me af of je tips hebt. Ik ben ook op zoek naar de polaroid 1000 maar zie dat ze of een rode of groene knop hebben. Is daar verschil in? Is een flitser echt nodig? En welke films moeten er in en waar krijg je die? Tja, ben nieuw in de polaroidwereld hihi, dus alle tips zijn welkom.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.