De Dopper

Van één van mijn lieve schoonbroers kreeg ik de Dopper, een mooi vormgegeven flesje, speciaal gemaakt om kraanwater in mee te nemen. Heel goed voor mij, omdat ik nogal eens de neiging heb onderweg blikjes cola light of flesjes water te kopen. Duur én heel slecht voor het milieu. Op de site van de Dopper lees je hoe belastend dit eigenlijk is; er worden per dag, alleen al in Nederland, minimaal 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee. Er drijft een eiland aan plastic afval in de oceanen ter grootte van Frankrijk en Spanje.(!)De Dopper is hét ideale flesje om mee te nemen en heeft een inhoud van iets minder dan een halve liter. Bovendien is de Dopper een mooi, Nederlands design van Rinke van Remortel. De Dopper kan uit elkaar zodat ‘ie in de vaatwasser goed schoon te houden is. Om het concept helemaal af te maken steunt De Dopper ook nog de internationale gezondheidsorganisatie Simavi. Lees hier alles over de Dopper. Ik ben blij met de mijne!

My brother in law bought me the Dopper as a gift, a bottle for tap water. No more need for me to buy and throw away plastic bottles, which is very incriminating for our environment. (and which I used to do more than I’d like) The Dopper is produced with a net zero carbon footprint and contributes to drinking-water projects in Asia and Africa. The bottle is a beautiful Dutch design by Rinke van Remortel, made in Holland. Click here to read everything about this great project.

, , , ,

20 Responses to De Dopper

 1. els 15 maart 2011 at 17:27 #

  Weeral erg mooi.

 2. ilse 15 maart 2011 at 17:44 #

  Het ziet er erg hip uit!

 3. Marrit 15 maart 2011 at 18:13 #

  Zo da’s handig! Ik gebruik altijd mijn bidon, maar die is best groot in mijn handtas, of ik recycle waterflesjes, maar liever niet zonder water op pad.
  Maar mijn oog viel op die leuke tas waar de dopper in zit, waar heb je die vandaan? Ben al zeker al een jaar op zoek naar een leuke tas…

 4. Anki 15 maart 2011 at 18:28 #

  @Marrit De tas is mijn (redelijk) nieuwe aanwinst, hij is van Keecie. Ik ben er heel blij mee want ik ken het tassendilemma, heb zelf ook heel lang gezocht naar een mooie tas. Hij is best (zeg maar gerust erg) duur oorspronkelijk, vind ik dan, maar ik vond deze afgeprijsd bij de Oxo-sale. Zelfs toen moest ik nog twee dagen nadenken of ik het geld eraan wilde uitgeven. Maar goed, hij is dus prachtig en het geld dubbel en dwars waard. (en gelukkig hadden ze ‘m nog na twee dagen) Mooi soepel leer, casual en toch ook netjes. En telkens als ik ‘m open doe en die print zie, word ik een beetje blij.
  Hier kun je ‘m kopen, nog wel voor de originele prijs: http://www.bijzondermooi.nl/Keecie-Big-Business-tas–p-778.html#

 5. Marrit 15 maart 2011 at 18:58 #

  Dank dank voor de link. Inderdaad aan de prijs, prijzen a la Fred de la Bretonniere/Shabbies… maar deze is leuker. Die sale is zeker al voorbij:)?

 6. Anki 15 maart 2011 at 19:06 #

  @Marrit Ja, helaas wel… ik had ook de laatste.

 7. aukje 15 maart 2011 at 19:37 #

  Rare vraag misschien, maar kan de Dopper ook in de vaatwasser?

 8. Anki 15 maart 2011 at 19:44 #

  @Aukje Rare vragen bestaan niet… 😉 Het fijne vind ik juist dat ‘ie in de vaatwasser kan, je kan ‘m uit elkaar halen en dan kan ‘ie in twee stukken erin. Hij wordt dus echt goed schoon en dat idee heb ik bij ‘gewone’ waterflesjes vaak niet omdat die maar zo’n kleine ‘opening’ hebben.
  Ze verkopen ‘m overigens ook in Tilburg, bij een winkeltje in de Nieuwstraat, daar komt die van mij ook vandaan.

 9. Bloem 15 maart 2011 at 19:46 #

  wat een leuk kadoidee, zo’n mooi flesje 🙂

 10. sandra 15 maart 2011 at 20:00 #

  Goed idee. ik neem altijd flesje water mee naar m’n werk en ook al vul ik het flesje steeds met kraanwater, na een week wordt zo’n flesje best ranzig (dus dan maar weer een nieuwe). Dus ik ga even op de site van Dopper kijken.
  Hmmm ja, die tas is zeker mooi, maar de blikvanger is voor mij die leuke zwart witte kat ;o)

 11. Fienke 15 maart 2011 at 20:19 #

  Mooi. Ook ik recycle eeuwig een gekocht flesje, maar dit is een frisser alternatief.

 12. Hiskia 15 maart 2011 at 21:24 #

  wat een slimme!

 13. Doinja 15 maart 2011 at 21:30 #

  Via via hier terecht gekomen en al uren jouw blog aan het bekijken… wat heb je een leuk huis en een prachtig gezin!

 14. MiM 15 maart 2011 at 21:45 #

  Mooie vormgeving! De fles bedoel ik dan, natuurlijk is de tas ook prachtig!!!

 15. Hoepzika! 15 maart 2011 at 21:53 #

  Super idee hoor. Ik had er al wel eens van gehoord, maar ga er nu toch ook een paar aanschaffen geloof ik.

 16. Arnika 16 maart 2011 at 07:50 #

  Wat een mooi flesje, en wat een goed idee. Ik hergebruik ook de waterflesjes, tot dat ze idd er niet meer uit zien en dan maar weer eens een nieuwe. Ik ga zeker deze aanschaffen!
  Thanks voor de tip!

 17. Jolanda 16 maart 2011 at 12:48 #

  Drie werf hoera! Voor het design, voor het goede doel en voor het milieu!

 18. Mammalien 16 maart 2011 at 16:09 #

  Super!! Ik wil er ook een…

 19. fre 16 maart 2011 at 20:10 #

  OOoh, die wil ik ook (dopper niet de tas, hoewel die ook mooi is). Ik ben ook een hergebruiker van waterflessen maar idd na een tijdje niet fris meer. Goed kado van je broer!

 20. MUS 16 maart 2011 at 20:18 #

  leuk kado.
  jaaa die dopper wil ik ook zo graag. en leek me ook leuk voor de kindjes voor op school, je kunt ze laten personificeren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.