DIY met Zilverblauw

Jaja, ik heb verlof, kan niet zo goed niksen en heb niet zo’n zin om de hele dag schoon te maken, dus verzin ik allerlei projecten om mezelf bezig te houden. Vandaag maakte ik kandelaars van de kopjes van het bloembolservies. Simpel, goedkoop en je vult zó een dagdeel op met iets redelijk zinnigs, of in ieder geval iets met resultaat.

Nodig:
– kopjes, maakt niet uit welke, liefst lekker ouderwetse van de kringloop. Je moet ze op z’n kop kunnen zetten.
– kaarsenhouders. Ik kocht bij de kringloop twee oerlelijke kandelaars, kon bijna niet geloven dat ze er nog een euro per stuk voor vroegen. Gelukkig kreeg ik korting omdat Wolf lief lachte naar de vrouw achter de kassa. Een kandelaar sneuvelde al voordat ik thuiskwam. Ik peuterde de kaarsenhoudertjes eruit en gooide de rest van de kandelaars daarna snel weg.
– secondenlijm en kaarsen.

Doen:
– sloop de kaarsenhouders uit de oude kandelaars. Als er kit opzit, dat was in mijn geval zo, dan kun je dat eraf krijgen door kokend water over de kaarsenhouder te gieten. De kit laat zich vervolgens gemakkelijk verwijderen.
– gebruik secondenlijm om de kaarsenhouder vast te lijmen op de onderkant van het kopje. Voila, klaar! Zie hieronder nog wat visuele ondersteuning voor de beelddenkers onder ons.

I made candleholders out of old thrifted cups. (I used the cups before for this project) First I demolished two old candleholders, also found at the thriftstore. I removed the little candlecups and glued them on the bottom of the cups. Voila, ready! Easy eh?

 

De mooie print op de achtergrond van de bovenste foto is natuurlijk van Mus. The beautiful print in the background is from Mus.

, , ,

21 Responses to DIY met Zilverblauw

 1. ilse 16 maart 2011 at 17:24 #

  Ik zag vandaag iets soortgelijks op de homepage van Snug: http://www.snug-online.com/ Alleen dat jouw bloembollenservies het nog leuker maakt.

 2. Anki 16 maart 2011 at 17:27 #

  @Ilse hahaha, wat grappig & toevallig, dat had ik nog niet gezien! Volgens mij zit die kaarshouder bij hen in het kopje ipv erop. Dat is natuurlijk wel mooier. (en wellicht duurder ook)

 3. Juffrouw Kikkerbil 16 maart 2011 at 17:34 #

  Daar ben ik weer eens… Wat een geniaal idee!
  Ik heb nog een hele voorraad kopjes van de kringloop, nu nog even wat kandelaars kopen…
  Bedankt voor de leuke tip!

 4. Marrit 16 maart 2011 at 17:37 #

  Mooi! En grappig hoe dat werkt, ik zou na al die tijd niet meer weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om te werken als ik weer helemaal ben hersteld :).
  Ik ga nu gewoon in Rotterdam op jacht naar die leuke Keecie tas, heb al een verkooppunt in de buurt gevonden en ondertussen duim ik voor een grote uitverkoop aldaar…

 5. Iris Vank 16 maart 2011 at 18:02 #

  Wat een geweldig idee!!

 6. mireille 16 maart 2011 at 18:13 #

  Helemaal leuk…
  ewer een blog-rage ontketend!

 7. mireille 16 maart 2011 at 18:13 #

  Helemaal leuk…
  weer een blog-rage ontketend!

 8. Doinja 16 maart 2011 at 18:26 #

  Leuk idee… maarre… wie, wat en vooral waar wat betreft die superrrr leuke gele kat?!

 9. Marlous 16 maart 2011 at 19:20 #

  Oooow, die zijn leuk! En dan krijgen die kopjes tenminste ook nog eens een andere toepassing, in plaats van Pronken-In-De-Servieskast.. En je kan er nog wat agressie in kwijt ook, met het slopen van lelijke kandelaars 🙂 Top!

 10. MUS 16 maart 2011 at 20:30 #

  ha leuk en leve de kringloop! ik kocht er vorige week een grote industriele lamp. heb bij de snoerboer strijkijzerdraad besteld en een andere fitting. hangt hier mooi te zijn en eindelijk licht boven de tafel.
  geniet van je vrije dagen!

  …enne leuk 😉

 11. Franca 17 maart 2011 at 01:35 #

  Leuk gedaan. Ken je de jongen al die de dingen uit het boekje in 3,5 maand vrolijk echt doet?
  Misschien een kijken : http://www.ruudhofman.nl
  groetjes, Franca.

 12. normal daily chaos 17 maart 2011 at 08:35 #

  Leuk idee! en handig zo’n zoon voor korting:-)

  groetjes

 13. Floddertje 17 maart 2011 at 09:11 #

  He, wat leuk, ik ga over vijf weken met verlof, dus leuke tips zijn altijd werlkom. Al ben ik niet bang dat ik me ga vervelen, er is in ons huis nog zo veel te doen! En dan heb ik nog een waslijst creatieve projectjes waar ik eindelijk eens aan toe hoop te komen…
  Kom straks nog tijd te kort….

 14. anna 17 maart 2011 at 09:56 #

  Wat een leuk projectje, mijn handen gaan ervan jeuken!

 15. Lies 17 maart 2011 at 11:33 #

  Helemaal leuk zo !! Heb mn bloemenservies nu vol met voorjaarsbollen. Als dat straks klaar is ga ik maar is aan de slag. Nog een klein vraagje…. Van welk merk is ook alweer de etagere met de konijntjes? Heb ooit zoiets in een blaadje zien staan en toevallig nu bij jou op de foto.

  groetjes Lies

 16. Anki 17 maart 2011 at 11:43 #

  @Lies Ik heb de etagere gekocht op de Sundaymarket in Amsterdam, http://www.sundaymarket.nl Gewoon bij een kraampje, ik weet niet wie ‘m maakte, sorry! Is wel heel leuk om een keer heen te gaan, die sundaymarket, daar verkopen ze allemaal dat soort spulletjes.

  @Doinja Ik kocht de gele kat bij een galerie op het KNSM-eiland in Amsterdam, hij is van een kunstenaar die er projecten mee deed. Hij had er honderden en zette dan fabriekshallen en andere plekken vol met die katten. De galerie zit op de KNSM-laan, langs Pols Potten.

 17. Doinja 17 maart 2011 at 12:20 #

  Haha…. ik had ondertussen teruggelezen tot page 23… 13 juni 2010… en gevonden wat ik zocht… de gele kat! Gauw hier een reactie plaatsen… was je me voor! In ieder geval bedankt!

 18. MiekK 17 maart 2011 at 16:29 #

  Wat leuk, dat ziet er heel gezellig uit!

 19. Wendel 17 maart 2011 at 20:42 #

  Wat een enorme creatieve energie heb jij zeg! Dat zou ik ook wel willen… Enne fijn trouwens dat die ideeën ook nog eens zo ontzettend goed lukken.

 20. Jolanda 18 maart 2011 at 10:39 #

  Fantastisch idee! *kop koffie uit manliefs handen grist* *koffie weggooit* *kandelaars maakt*

 21. sonia 22 maart 2011 at 07:41 #

  wauw… je maak alleen maar ‘upcycling'(als gerecycleerd product beter is dan oorspronkelijk!) … eerste gebruik je the theekopjes voor mooie bloemen en nu kandelaars! erg heel erg mooi!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.