Dragen

Toen Wolf klein was, was de draagzak zijn favoriete plek. Het liefst wilde hij altijd gedragen worden. Hij huilde praktisch altijd, behalve als hij in dat ding zat. Wij waren dus vergroeid met de babybjörn. Wolf werd gedragen totdat hij écht te zwaar werd. (en hij Casper, door zijn te lang geworden benen, voortdurend in zijn zak schopte – het is een wonder dat er überhaupt nog een kind verwekt is daarna) Ik kijk er weer naar uit, naar die draagzak. Zo’n lieve, zachte baby erin, die hopelijk niet zoveel huilt. Als ik om me heen kijk, zie ik veel moeders met andere draagzakken, draagdoeken eigenlijk. Ik lees goede berichten over die van haar. Wie heeft er ervaring met draagdoeken, is het fijner dan de babybjörn en welke raden jullie ons aan?

About Wolf being carried around until he was too heavy and how much we liked it. I’m looking forward to carry our new baby. How’s your experience with the babybjörn or sling? Is there a sling you can recommend me?

, ,

21 Responses to Dragen

 1. tolliez 19 november 2010 at 20:18 #

  Zo ultra relaxed nr. 1 was, zo veel huilde nr.2 (uiteindelijk kwamen we er na 8 maanden achter dat hij darmparasieten had). Ik heb hem dus de eerste 8 maanden ook dag en nacht op mijn buik gehad. Overdag in een draagdoek van bykay, ‘s nachts op mijn buik in bed. Hebben ook zo’n babybjorn, maar die deed steeds zo’n pijn aan mijn schouders. Die draagdoek is lekker zacht en verdeelt het gewicht (wat niet veel was door die stomme beesies) veel fijner!!
  Succes met kiezen. Hier trouwens nog een web-draagdoeken-winkel: http://www.babybij.nl/winkel/

 2. Karen 19 november 2010 at 21:56 #

  Zonder twijfel de Beco Butterfly, kijk eens op blozekriekske.nl. Sinds ik die heb is de BabyBjörn niet meer uit de kast geweest. Een wereld van verschil! Proficiat trouwens met de zwangerschap 🙂

 3. hinke 19 november 2010 at 22:47 #

  Wij hebben dezelfde draagdoek als tolliez gebruikt (bykay). Zo veel pretiger dan een babybjorn (!) bij de draagdoek wordt het gewicht veel beter verdeeld. En ze zitten er zo lekker in, ook als piepklein babietje.

 4. Annemiek 19 november 2010 at 22:52 #

  Hi Anki,
  Ik heb mijn kinderen ook veel gedragen, de eerste paar maanden in een rekbare tricot doek en later in een mei tai. Daarin draag ik Moos nog steeds. Een babybjorn is eigenlijk helemaal niet goed voor de heupjes van kindjes, omdat ze er zo in hangen en de benen naar beneden bungelen. Het beste is als het kindje in de zgn. kikkerhouding zit, dus met de knieën hoger dan de billen. In een doek of mei tai zitten de kindjes goed. Als je tegen het knopen opziet is een manduca een heel goed alternatief. Lijkt qua vormgeving erg op de babybjorn, alleen zit je kindje er in de kikkerhouding in. Ik zou iig als ik jou was de babybjorn wegdoen. Als je meer wil weten, mail me gerust.

 5. Hiskia 19 november 2010 at 23:16 #

  In het begin gebruikt ik ook de babybjorn, maar die is al snel te zwaar / vermoeiend. Met een draagdoek hield ik het veel langer vol. En een sling later, die was makkelijker meenemen, maar vond ik in die “kleine-baby-tijd” nog een beetje griezelig. Maar helemaal met je eens: een draagdoek is super!

 6. sandra 20 november 2010 at 08:12 #

  Ik deel de mening van Annemiek over de houding die een kleintje heeft in zo’n babybjorn. Ga eens kijken op de volgende sites. http://www.draagkrachtig.nl of http://www.slingomama.nl of http://www.babybij.nl
  En ja, ik heb gedragen en draag nog steeds, nu peuterdochter inmiddels in een patapumdrager, omdat ik een weerbarstige (lees weglopende) peuter niet meer in een draagdoek kan knopen.
  Succes en een fijn weekend.

 7. Red Meehan 20 november 2010 at 10:59 #

  Ik heb zowel de baby bjorn als de minimonkey gebruikt. Vooral de minimonkey is in het begin zo lekker omdat je ze makkelijk meedraagt en ze dan nog niet in de babybjorn mogen. Daarnaast is de minimonkey lekker simpel in gebruik en je kunt hem lang gebruiken! http://www.minimonkey.nl

 8. Anki 20 november 2010 at 13:14 #

  Dank voor al jullie reacties! Ik ga me er verder in verdiepen… Liefs!

 9. Anki 20 november 2010 at 13:18 #

  @Red Meehan De mini-monkey, of een variant daarop, hebben wij ook trouwens, die hebben we veel gebruikt toen Wolf net geboren was. Fijn ding ook!

 10. jacomien 20 november 2010 at 16:42 #

  Fijn hè, je baby dragen! Ik ben zelf helemaal draagdoekfan: eerst de rekbare Binana, later geweven doeken in allerhande kleuren en patronen. Mijn grote kleine peuter wil helaas steeds vaker zelf lopen, maar af en toe wil-ie nog lekker gedragen worden. Aan de links hierboven wil ik er nog wel een toevoegen: http://www.dragen-en-voeden.nl Daar is een schat aan info te vinden met voor- en nadelen van zo ongeveer alle draagzakken en draagdoeken.

 11. Gijs 20 november 2010 at 20:11 #

  Ja idd, die g*dverd%mde lange benen… Daarom draag ik ook liever op de arm, hoewel dat op den duur ook weer pijn doet als een malle. Dilemma’s dilemma’s!

 12. Gijs 20 november 2010 at 20:15 #

  Verder on topic, wij hebben die draagbanden ook gebruikt. Ikzelf vond dit bij de eerste maanden het geweldigst, maar wanneer je zelf wat groter bent, worden die banden al snel te klein. Je moet er wel met zijn tweeën in blijven passen. Voor jou is het heerlijk en Casper zal er de eerste paar maanden ook wel van kunnen genieten.

 13. inge 20 november 2010 at 20:15 #

  Hej Anki,

  Ik las je bericht over de draagdoek. (sorry, ik heb van Ronald de tip gekregen om eens te kijken op jouw site, omdat ie zo leuk is. En inderdaad; erg inspirerend! Trouwens, nog gefeliciteerd met jullie aankomende baby!).
  Ik heb bij Jonah een draagdoek gebruikt (www.draagdoek.nl). Daar hebben ze draagdoeken in mooie kleuren en met een leuke print. Ze zijn van een fijne soepele stof.
  Jonah heeft er altijd heerlijk in gezeten. Je kunt ze op verschillende manieren dragen. Op de buik vanaf de geboorte. Dan had ik weer een beetje het gevoel alsof ik zwanger was. Zo zag het er ook uit, een grote bult op mijn buik waar Jonah dan lekker zijn netstje had. Het was ook erg makkelijk. Geen uitstekende benen of armen. Zelfs het hoofd zat in de doek. Dus ik was helemaal vrij om af te wassen, te schilderen, te stofzuigen, enz. enz. Later kun je je kind op de rug dragen. Dan zijn armen en benen wel buiten de doek. Ik heb dat nooit gedaan, omdat Jonah al heel snel een zwaar kind was.
  Je kunt die van mij altijd een keer uitproberen als je wilt.
  Succes ermee!
  Groetjes,
  Inge

 14. MUS 20 november 2010 at 21:43 #

  bij de eerste twee een “degelijke” draagzak van premaxx + babybjorn. pas bij de laatste zowel kind als moeder verslingert geraakt aan een fijne tri-cotti wikkeldoek (heel lang doorgedragen en op verschillende manieren en makkelijk met borstvoeden).

 15. daan Rot-de Launay 21 november 2010 at 08:19 #

  Bij Elvis gebruikte wij ook een babybjorn en een rekbare draagdoek van De Geboortewinkel in Amsterdam.
  Later hoorde ik dat de babybjorn wat houding betreft niet de beste optie is voor een baby.

  Bij Rover en Wolf allerhande draagdoeken, in het begin een rekbare doek, een buidelsling en later geweefde doeken (die zijn er in de mooiste variaties en pas op verslavend!), ringslings en als de kindjes wat groter werden een ergonomisch verantwoorde softstructure carrier van Manduca, die vindt Jan ook erg fijn.

  De doeken vragen even oefening maar als je het eenmaal doorhebt …

  slingomama
  babybij
  slings & things
  zijn wat voorbeelden van webwinkels waar ze veel hebben en veel weten.
  bij dragen en voeden ook veel info en een tweedehandsdoeken markt.

  Ik kan niet wachten om weer zo’n lekker warm buideltje te dragen 🙂

  -x-

 16. daan Rot-de Launay 21 november 2010 at 08:20 #

  o ja kijk eens bij Keinsmekker ik denk dat die dragers bij jullie in de smaak zullen vallen 🙂

 17. daan Rot-de Launay 21 november 2010 at 08:21 #

  o sorry KLeinsmekker
  dit is de link

  http://www.kleinsmekker.dk/info.asp?text=15

 18. Nien 22 november 2010 at 13:04 #

  Oh, wat een knusse foto’s van al dat gedraag! Om verliefd van te worden. 😉
  Ik vind het weer een getob, dit keer, want wil ik dezelfde draagdoek gaan gebruiken of toch naar zo’n buikdrager: dat ziet er namelijk ook wel erg comfortabel uit, voor beiden. Tot de beentjes inderdaad te lang worden, hihi, al heb ik als vrouw niets te vrezen.

 19. Ciska 23 november 2010 at 13:48 #

  Als je eenmaal handigheid hebt in het knopen van een draagdoek is dit echt veel fijner!!
  Probeer anders eerst uit voor je er 1 zelf aanschaft. Ons middelste kind vond het drie keer niks en de andere twee zijn eindeloos veel gedragen, heerlijk!!
  Groetjes, Ciska

 20. Liesbet 24 november 2010 at 12:42 #

  Ergobaby!
  Ik heb ze allemaal getest en de ergobaby wint het. IK had een tricotsling voor in huis (wegens ook een huilbaby) en voor buiten de ergo. Schijnt dat de kindjes daar veel natuurlijk in zitten/liggen dan bij babybjorn.

 21. Andrea 10 augustus 2015 at 21:25 #

  Ik ben bij mijn eerste dochter ook ooit begonnen met een babybjorn. Tijdens de zwangerschap van de tweede las ik veel over draagdoeken en ergonomische dragers. Ben daardoor overgestapt op een leuke drager van loveandcarry.nl. Die bevalt haar prima!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.