Blije bekroning

Dankjewel Daan, voor de Blije Bekroning! Het ‘blogland’ voelt als een warm bad met al die lieve en attente mensen.

Zes dingen die bijdragen aan mijn geluk; die me blij maken:
1. De manier waarop Wolf geniet van dieren; zowel van onze Poes Thijs, met wie hij een heel bijzondere band heeft, als van ‘beestjes’. Mij vol overgave een oorworm laten zien, en later vertederd met een ‘babypiertje’ aankomen.”Wat een schatje hè mama, zo’n kleintje?” Hij geniet er zo intens van, dat ontroert me.
2. Als ik een nieuw tijdschrift in de brievenbus zie liggen. Dat mooie gladde papier, nog niet gelezen, nieuwe inspiratie die er vast in zal staan. De woontijdschriften vind ik het fijnst. Een van mijn beste vriendinnen -die op dezelfde golflengte zit wat dit betreft- en ik noemen deze tijdschriften vaak ‘woonporneau’, dat zegt genoeg. 😉
3. Spelen. Zoals in de rechterkolom te lezen valt, werk ik (ook) als zelfstandig artiest. Spelen heb ik echt nodig, het is als een soort zuurstof. Als ik het niet kan, ga ik gekke dingen doen omdat mijn creatieve energie er niet ‘uit’ kan. Vaak pak ik dan de naaimachine om iets te gaan maken, of wil ik ineens schilderen, of vormgeven. Ik vraag me wel eens af wat er van me was geworden als een andere creatieve uitlaatklep had gekozen. Was ik dan misschien kunstenares geworden, net zoals mijn moeder?
4. Mooie concepten. Ik kan erg blij worden van een mooi concept, iets wat klopt in al zijn facetten. Een mooi geheel vormt, cohesief is.  Zelfs als het eigenlijk iets lelijks is, wat mij persoonlijk niet aanspreekt. Als het klopt, is het prachtig.
5. Ik ben ontzettend blij dat ik nog steeds vind dat ik de leukste man van de wereld heb. Die ook nog lief, inspirerend en zorgzaam is, én een ontzettend goede vader. Ik zou niet weten wat ik zou moeten zonder hem.
6. De ‘kinderboerderij’ in onze tuin. We hebben drie kippen en twee cavia’s. Ik vind het heerlijk dat ik nooit meer eten hoef weg te gooien. Vooral de cavia’s maken me blij. Als ik ‘s ochtend uit bed stap, horen ze dat en beginnen ze te piepen. Als we op vakantie zijn, of weg van huis, heb ik er altijd moeite mee eten weg te gooien. “Die stukken oud brood hadden de kippen heerlijk gevonden”. Tja.

Waar ik overigens erg ongelukkig van word, is van een kat die bij me op schoot komt liggen en vervolgens een enorme wind laat. Niets stinkt meer dan kattenscheten. 😉

, ,

4 Responses to Blije bekroning

 1. Roos 12 augustus 2010 at 06:04 #

  Geniet van dat warme bad Anki 😉 En wat leuk om dit nou weer over jou te weten te komen!

 2. daan Rot-de Launay 12 augustus 2010 at 07:34 #

  haha, die kattenscheet!!

  Ik geniet enorm van je blog (voor mij al enorme woonporneau ;-))

 3. daan Rot-de Launay 12 augustus 2010 at 07:35 #

  Vertel je ook meer over je optredens, waar en wanneer enzo?

 4. Iris Vank 12 augustus 2010 at 10:18 #

  Ik moet zeggen dat de woonporneau-vijvert sterk vergroot is door alle woonblogs die ik de laatste tijd (mede dankzij jou) heb ontdekt. Wat een genot om van het ene woonwonder in het andere te vallen. En inderdaad, lang niet alles mijn smaak, maar als het concept rond is dan kan vind ik alle stijlen prachtig en kan ik echt ontroerd raken. Jammer dat ik geen platform heb om het te delen zoals dit prachtblog, want hoe heerlijk is het om eens stil te staan bij de dingen die je echt blij maken.

  Overigens laten Schurk en Aart nooit scheten. Echte dames zijn het.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.