Aha!

Doordat ik vaak zo druk ben heb ik amper tijd om er bij stil te staan, maar volgend jaar is het tien (!) jaar geleden dat ik hier, op zilverblauw.nl, mijn blog begon. Een stap waarvan ik, met terugwerkende kracht, altijd wel wist dat ik hem ooit, op een manier die nog moest blijken, zou zetten. Ik werkte al een tijd als creatief ondernemer onder de naam Zilverblauw voor 2010, maar kon ik het werkveld waarin ik destijds opereerde mijn ei niet helemaal kwijt. Anne Rice schrijft in haar ‘The vampire Lestat’ (fantastisch boek overigens) “None of us really changes over time. We only become more fully what we are” en wat mijn verhaal betreft is die quote de spijker op z’n kop. Dankzij dit blog en later Instagram heb ik dingen kunnen doen waarvan ik voorheen alleen maar kon dromen. Het opende deuren en maakte dat ik me kon ontwikkelen, kon leren en ervaren. Ik werd steeds meer wie ik stiekem altijd al wilde zijn, wie ik in de kern altijd ben geweest. Ik heb fantastische dingen mogen meemaken dankzij de stap die ik in 2010 zette. Casper en ik publiceerden drie boeken en werken aan een vierde, maakten content voor talloze bedrijven, ontwikkelden samen met gelijkgestemden ons eigen woonmerk, werkten samen met vooraanstaande partners en stonden met ons huis in woonbladen en -boeken over de hele wereld. Daarnaast bestaat een steeds groter deel van ons werk uit het coachen van andere creatief ondernemers, het geven van lezingen, workshops en inspiratiesessies en komt er steeds meer ruimte voor interieurontwerp. Uiteindelijk kon ik dankzij Zilverblauw een grote persoonlijke droom waarmaken: we kochten ons droomhuis, een oud huis op een groot perceel vlakbij het centrum van ons dorp, dat we in fases helemaal zelf renoveren.

Als je bedenkt dat ik alles behalve een ondernemer ben, is dit best een bijzonder verhaal. Ik heb ondernemen altijd doodeng gevonden, en om eerlijk te zijn vind ik het dat regelmatig nog steeds. Niemand in mijn omgeving werkte als ondernemer, dus ik kon ‘het kunstje’ nergens afkijken. Toen ik net begon als creatief ondernemer was ik begin twintig. Ik was doodsbang als er een brief kwam van de Belastingdienst, stelde mijn btw-aangifte uit tot het echt niet langer kon (en dan had ik er al een week buikpijn van gehad) en schreef me niet in bij de Kamer van Koophandel omdat ik mezelf toch geen echte ondernemer vond (destijds kon dat nog omdat mijn werkzaamheden onder de titel ‘vrij beroep’ vielen, tegenwoordig is dat anders).
Tijdens een van de keren dat Casper en ik over het ondernemerschap sparden met mede-ondernemer Femke ontstond het idee voor een inspiratiedag. Een dag waarop verhalen van creatievelingen centraal staan. Waarop we onze persoonlijke do’s en don’ts delen, onze kennis en ervaring en je ons het hemd van het lijf mag vragen. Een dag waar ik zelf, als beginnend creatief ondernemer, aan deel had willen nemen. We sloegen de handen ineen met Marlous, Suus en ROOTS inspiratielocatie en de Aha-Ervaring was geboren. Wil jij leren hoe je van je hobby je werk kan maken? Wil je netwerken, kennis opdoen en geïnspireerd raken om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Of heb je misschien vragen die je aan gelijkgestemden wil stellen? Dan is de Aha-ervaring precies wat je nodig hebt. HIER lees je er alles over. We zien je graag op 9 november!

Bovenstaande foto’s maakte ik tijdens ons overleg bij ROOTS inspiratielocatie, de plek waar onze inspiratiedag zal plaatsvinden. Het is een fijne, inspirerende plek met een mooi verhaal, waar we zeker ook even bij stil zullen staan.

, , ,

4 Responses to Aha!

  1. Rachel 8 oktober 2019 at 11:11 #

    wauw klinkt super en het ziet er ook nog eens prachtig uit !

  2. Gertrud Prins 8 oktober 2019 at 12:43 #

    Jullie zijn een voorbeeld voor velen, het mooist vind ik dat jullie beide zulke fijne enthousiaste mensen zijn. Dat is jullie grootste kracht! X Gertrud

  3. Karlijn 8 oktober 2019 at 14:25 #

    Wat een tof idee zeg! Daar gaan jullie vast veel mensen mee helpen. En leuk om te lezen hoe jij gestart bent 🙂
    X

  4. Suzanne 11 oktober 2019 at 19:14 #

    Jaaaa! Dit lijkt mij een hele toffe kans!
    Groet
    Suzanne

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.