Koper en roze

oude schouw - voor

roze en koper schouw zilverblauw

English below

Bedankt voor alle reacties op de sleutelhanger give-away! We hebben enorm genoten van de ‘Give Me A Hug’-expositie. Heerlijk om gewoon weer even bezig te zijn met iets moois maken, zonder allerlei voorwaarden. Ik had beloofd 5 sleutelhangers weg te geven, maar we hadden er na de expositie een paar extra over, dus ik maak er zes van. De winnaars zijn: Yvonne, Eefje, Matty en Gertruud met hun reactie hier op mijn blog. Stuur even een mailtje naar casper@zilverblauw.nl met daarin je adres, dan komt de sleutelhanger naar je toe (edit: we hebben inmiddels alle adressen binnen, dank!). Op Instagram hebben @jacquelinetenveen_ en @stylingandstuff gewonnen. Gefeliciteerd en veel plezier met de sleutelhanger! Casper geeft overigens op zijn Instagramaccount ook nog twee sleutelhangers weg, dus mocht je niet gewonnen hebben kun je daar nog een kansje wagen, zijn account vind je onder @casperboot.

Zo, en dan nu nog een stukje over de oude schouw in onze roze tv-kamer, die we een behoorlijke make-over gaven. De schouw was een soort verrassing, we wisten niet dat hij in het huis zat omdat onze roze kamer voorheen een bibliotheek was. Dat klinkt beter dan het was, in de praktijk kwam het erop neer dat de kamer vol stond met zware, niet origineel bij het huis horende kasten, waardoor er nauwelijks ruimte was voor iets anders. Daarom haalden we de kasten weg, die een goed tweede leven kregen bij Casper’s jongste broer en zijn partner. We stonden versteld toen bleek dat er achter de kasten een schouw verstopt zat.

pink room zilverblauw

De schouw had in het verleden te maken gehad met waterschade, dus we bikten al het losse stukwerk af voordat we de kamer opnieuw lieten stukadoren. We gaven de schouw een wat strakker uiterlijk en werkten ‘m af met mooie rond aflopende tegeltjes van Dtile en een koperen plaat. Ik hou van de combinatie van roze en koper. Na bijna een jaar verbouwen geeft het een goed gevoel om steeds meer projecten echt af te kunnen ronden. Wens jullie een fijne nieuwe week (en welterusten voor zometeen, namens Pjoes hieronder).

rotsiamees

We gave the old fireplace that we discovered in our tv room a makeover, using a real copper panel and tiles from Dtiles. Very happy with the result, it feels really good to be able to tick more and more renovation-related boxes. Happy new week!

5 Responses to Koper en roze

 1. Karlijn 25 maart 2019 at 12:26 #

  De oude schouw is bijna niet te herkennen! Prachtig gezicht 🙂

 2. Gertrud Prins 26 maart 2019 at 10:03 #

  Zo zo mooi!

 3. loesje 26 maart 2019 at 22:46 #

  Wat prachtig om koper te gebruiken.

 4. Iris 27 maart 2019 at 21:19 #

  Zo mooi gedaan! Altijd leuk als iets dat je echt niet mooi vindt, toch nog een 2 de leven kan genieten.

 5. Joyce van Belle 28 maart 2019 at 11:09 #

  Wauw, enorm verschil zeg! Wat mooi! 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.