Spring in London

(English below)

Het is een behoorlijke tijd geleden dat ik hier een bericht plaatste, ruim twee maanden. Sinds 2010 ben ik nog nooit zo lang weg geweest van deze plek, de plek waar het online allemaal begon voor Zilverblauw. Ik worstel een beetje met de online wereld. Instagram is op het moment een heel belangrijk medium en ik ben daar dus heel veel online, maar ik vind Instagram niet altijd leuk. De vele vragen die we daar dagelijks krijgen voelen vaak als een molensteen om mijn nek. Ik voel de druk om ze te beantwoorden, meestal dezelfde vragen elke dag maar weer, wat maakt dat ik soms al stress voel voor ik de app überhaupt open. Soms lijkt het alsof de online wereld is veranderd in een draaimolen, die maar rond en rond gaat, steeds sneller, en je moet mee, ook al wil (en kan) ik dat niet altijd.

Peggy Porschen Londen

Daarnaast is er ook nog de verharding die ik online opmerk. Mensen vinden dat ze alles mogen en kunnen zeggen. Wat zo’n reactie verder met je doet en of het wel vriendelijk is om zo te reageren, lijkt een overbodige vraag. Ik geloofde altijd heel erg in de kracht van kwetsbaarheid, maar ben daar de afgelopen jaren op terug gekomen. Ik deel liever geen (of weinig) foto’s meer van mezelf en mijn gezin, omdat ik heb ervaren hoe hard je geraakt kan worden als je dat doet. Wat dat betreft zijn we door schade en schande wijs geworden. Ik deel wel nog steeds graag foto’s van mijn huis, van de dingen die we maken en dingen die me inspireren. Het zou goed voor me zijn om dat hier weer wat vaker te doen, omdat dit mijn eigen blog is waar ik gewoon fijn in het Nederlands kan schrijven en blogs een beetje van de radar zijn, waardoor ik niet bang hoef te zijn voor 150 vragen als ik op ‘publiceren’ klik*.

Spring in London

Goed, dat was een erg lange inleiding voor deze blogpost over Londen, waar ik afgelopen week met mijn oudste zoon Wolf naartoe ging. Wolf heeft zijn eindadvies van de basisschool gekregen en ik had met hem afgesproken dat we samen naar Londen zouden gaan als dat advies binnen was. We wilden graag de Harry Potter studio’s bezoeken, eekhoorns voeren en de stad zien, dus dat deden we. Londen was prachtig, de lente was er al dichterbij dan hier in Nederland, de magnolia’s bloeiden al. We genoten van de Harry Potter studiotour, dat is echt een aanrader als je van de films houdt. Verder deden we standaard toeristendingen: the London Eye, the London Dungeon (aanrader als je met een puber gaat, Wolf vond het geweldig!) en natuurlijk Piccadilly Circus.

lente in Londen

Ondertussen maakte ik wat foto’s van dingen die me raakten. Gebouwen en kleuren vooral, de onderwerpen die me nog steeds het meest inspireren. Ik nam mijn kleine Fuji X100 mee naar Londen, maar fotografeerde het meest met mijn iPhone. Als ik dat doe, fotografeer en bewerk ik altijd in de Lightroom-app, zodat ik in technisch opzicht het meeste uit mijn iPhone haal.

Ik was onder de indruk van de schoonheid van Londen. ik had van tevoren wat research gedaan naar mooie straatjes en plekken, maar de meeste van de plekken die hier op de foto staan, vond ik spontaan. Fijn dat er zoveel kleur en inspiratie te vinden is in een stad die in eerste instantie vrij grijs aandoet. Het was fijn om even weg te zijn, maar misschien nog wel fijner om weer thuis te komen.

I visited London with my oldest son Wolf. We fed the squirrels in St James park, loved every bit of the Harry Potter Studio Tour, got very excited in the London Eye and the London Dungeon and enjoyed the sometimes unexpected beauty of the city. 

*Ik ben nog steeds heel dankbaar voor alles wat de online wereld Zilverblauw heeft gebracht. Voel je niet bezwaard als je me ooit een, of meerdere vragen hebt gesteld online. Vragen beantwoorden is ook deel van ons werk, het hoort erbij. Soms grijpt het me naar de keel dat het 24/7 doorgaat, dat ligt vooral bij mij. Nogmaals, voel je niet bezwaard.

, ,

18 Responses to Spring in London

 1. Sandra 10 maart 2019 at 09:13 #

  Die prachtige pastelhuizen met dr kleuren van de bloeiende magnolia’s erbij; zo mooi!
  Ik ben blij dat er mensen zijn die zo af en toe hun blog afstoffen en weer posten, want foto’s op instagram zijn leuk, maar vaak vind ik het verhaal achter de foto veel mooier.
  En Wolf al in groep 8!! Time flies!

 2. Nele 10 maart 2019 at 11:22 #

  Roze is de beste kleur die er is! ❤️ Ik hou zó van jouw foto’s.
  (En dat had ook best zonder die laatste alinea gemogen. Want het is net weer een stukje kwetsbaarheid dat krachtig maakt, wat je daarboven schrijft.)

 3. Aukje 10 maart 2019 at 12:14 #

  Wat een heerlijke foto’s! En leuk om hier weer een bericht van je te lezen. 🙂 Net als Sandra al zegt, het is ook leuk om het verhaal achter de mooie foto’s te lezen.

 4. Anouk 10 maart 2019 at 19:19 #

  Prachtige foto’s en wat fijn om weer eens een blog van je te lezen!

 5. Nicole 10 maart 2019 at 19:54 #

  Ik hou erg van de blogposts, veel meer dan van de vluchtige instagram berichten. Doe wat goed voelt, op welk medium dan ook (hoewel dat waarschijnlijk makkelijker gezegd is dan gedaan).

 6. danielle 10 maart 2019 at 20:22 #

  ik heb ook al langere tijd een haat / liefde verhouding met Instagram.
  het is zó groot geworden en vreselijk commercieel !
  ik hou het ook altijd heel oppervlakkig wat ik bij mn posts zet !
  je hebt het goed beschreven .
  en kan me goed voorstellen dat het niet altijd leuk is .

  liefs Daniëlle ( mila)

 7. Iris Vank 10 maart 2019 at 20:35 #

  Herkenbaar, zelfs met mijn ienimini blog en veel minder volgers op instagram, waar niet eens een bedrijf van afhankelijk is. Ik bewonder het feit dat jij het, ondanks de druk die alles met zich mee brengt, toch zo authentiek blijft aanpakken. <3

 8. Emma 10 maart 2019 at 22:05 #

  Wat een mooie plaatjes allemaal! Leuk en bijzonder ook om samen zo’n tripje te maken. Ik ga in juni met mijn groep 8-dochter naar Brussel.
  Jammer dat instagram als zo’n last begint te voelen, het zou een makkelijk, vriendelijk forum voor inspiratie moeten zijn. Wel fijn om weer een blog van je te lezen, doe ik graag!

 9. Margriet 11 maart 2019 at 09:20 #

  Een heerlijk eerlijk en oprecht blog verhaal mèt prachtige foto’s, ik hou ervan! Fijne dag!
  Liefs, Margriet

 10. loesje 12 maart 2019 at 20:07 #

  Fijn dat er weer een berichtje van je is. Hopelijk binnenkort ook weer een update van jullie verbouwing, want ik geniet erg van het meekijken naar de veranderingen.
  Bij blogs kun je het reageren van lezers uitzetten of dat bij Instagram kan weet ik niet (zit niet op Instagram) maar dat zou misschien wel handig zijn. Tig keer dezelfde vragen beantwoorden wordt niemand blij van. Maar misschien ‘moet’ je wel reageren/antwoorden als je een bedrijf hebt.

 11. Gertrud Prins 12 maart 2019 at 20:35 #

  Ik geef je gewoon een dikke zoen!

 12. piekep 13 maart 2019 at 09:36 #

  wat een lieve slotzin.

 13. Lieke Verbeek 21 maart 2019 at 15:27 #

  Grappig hoe jij zelfs een stad als Londen weer zo ‘naar jouw hand’ weer te geven. En leuk om zo door jouw ogen mee te mogen kijken.
  Wat bijzonder om zo’n reis te maken op zo’n keerpunt. heel speciaal en waardevol lijkt me.

 14. Karlijn 22 maart 2019 at 22:21 #

  Heb deze post op de een of andere manier helemaal gemist. Wat jammer dat Instagram een beetje een negatieve plek is nu. Ik hoop dat je je plezier er weer snel terug krijgt!
  Londen is ZO fijn. Ik was er eind januari voor een paar dagen. Ik schrijf mijn scriptie over David Hockney en mocht in het archief van het Tate documenten inzien. Heel erg gaaf. Het was mijn vierde keer in Londen en ik vind het heerlijk daar. Fijn dat jullie het ook zo leuk hebben gehad en dat je dit met Wolf hebt gedaan. X

 15. Femke van Dijk 2 april 2019 at 15:48 #

  Super leuk zeg! Bijzonder hoe je alles weer zo mooi weet te beschrijven.

 16. Tabitha van Dasselaar 22 juni 2019 at 07:34 #

  Beste zilver blauw,
  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! De online wereld gaat maar door! En zo dus ook de meningen van de mensen. Gelukkig zijn er ook positieve mensen. Blijf doen waar je dol op bent! Jullie doen het heel erg goed en leuk! Blijf de mooie verhalen schrijven, vooral voor jezelf en je positieve lezers. Veel liefs!

 17. Ingrid 19 augustus 2019 at 21:43 #

  Vanavond dacht ik, laat ik nog eens een rondje blogs doen. Heerlijk om je laatste posts ‘bij te lezen’. Fijn dat je berichten blijft plaatsen. Stiekem beleef ik hier meer plezier aan dan Instagram, wat soms wat ‘gehaast’ aanvoelt. Heerlijk even onthaasten bij al die prachtige plaatjes. Wat een lust voor het oog! Lieve groetjes

 18. Tuininrichting Blogger 4 september 2019 at 15:20 #

  Ziet er leuk uit.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.