WOWN! by Zilverblauw – new!

(English below)

Als je me op Instagram volgt wist je het al: onze WOWN!-collectie heeft een mooie uitbreiding gekregen en is sinds dit weekend helemaal compleet! We hebben de collectie aangevuld met een tafeltje in twee kleuren, een multifunctioneel opbergmeubel, een woonkussen en twee spiegels. Vanaf nu zijn al onze nieuwe spullen verkrijgbaar bij Kwantum, zowel online als in de winkels. We zijn trots!

Ook deze keer ging er heel wat tijd aan vooraf voordat we onze designs daadwerkelijk in handen hadden. Een surreëel, maar ontzettend gaaf proces. Van een schets naar een technische tekening, naar verschillende samples en uiteindelijk het eindresultaat.

Vooral bij het tafeltje was dat spannend. We hadden heel duidelijk in ons hoofd hoe we wilden dat het eruit zou komen te zien, van welk materiaal het gemaakt zou moeten worden en hoe de verbindingen van de poten moesten worden. Samenwerken met een externe partij zoals Kwantum vraagt dan om een zorgvuldige afstemming. We zijn heel blij met het eindresultaat! Ik denk dat het tafeltje mijn favoriete nieuwe item van de collectie is.

De spiegels in onze collectie zijn verkrijgbaar in een druppel– en hexagonvorm en sluiten zo perfect aan op de andere Zilverblauw-producten, waar deze vormen ook in terugkomen. Zo houden we onze collectie herkenbaar en eigen. De druppelspiegel is lekker groot en heeft een roze/koperen kleur, de hexagon is kleiner en is perfect als accessoire. Werken met spiegels is voor mij bijzonder, omdat mijn moeder, die kunstenares is, ook jaren met spiegels heeft gewerkt. Toen ik de spiegels voor het eerst in handen had voelde het meteen vertrouwd.

Het patroon aan de zijkant van ons multifunctionele opbergmeubel herken je misschien van ons behang en de dienbladen uit de eerdere collectie. Casper ontwierp dit meubel in eerste instantie als opbergmeubel voor haardhout, omdat hij zelf zo’n meubel miste en graag wilde hebben (‘if it’s not out there and you want it, create it’ – een van mijn favoriete quotes). Gaandeweg het proces bleek dat het ook erg geschikt is om tijdschriften in op te bergen, of voor platen, die er precies inpassen. Met recht multifunctioneel dus.

Omdat we wisten dat de aanvulling op onze collectie rond de winter uit zou komen, wilde ik graag met textiel werken. In de winter vind ik het heerlijk om met lekker veel kussens en onder dekentjes op de bank en in bed te liggen. We ontwierpen een woonkussen met twee verschillende kanten: aan de ene kant rode plusjes, aan de andere kant gele. Zo kun je nog eens wisselen.

De producten uit het eerste deel van onze WOWN!-collectie zijn nog steeds verkrijgbaar bij Kwantum, de nieuwe producten zijn er vanaf dit weekend als het goed is ook allemaal. Het blijft nog steeds fantastisch om onze spullen bij anderen in huis te zien, dus mocht je iets gekocht hebben en ons een foto willen sturen via social media, heel graag! Wens jullie allemaal een fijne zondagavond!

We’re very proud to announce that we’ve added a couple of new items to our WOWN! collection. We designed a table, two mirrors, a pillow and a multifunctional storage unit. All these products are for sale at Kwantum, online and in (Dutch) stores. 

, , ,

5 Responses to WOWN! by Zilverblauw – new!

  1. Iris Vank 16 december 2018 at 20:16 #

    Zo gaaf weer, ik wil alles wel hebben. Maar de spiegel is favoriet!!

  2. Mickey 16 december 2018 at 20:29 #

    Zulke mooie, fijne spullen weer met de druppelvormige spiegel als hoogtepunt.
    Inderdaad ‘if it’s not out there and you want is -create it’. Heel fijn dat jullie dat doen en dat ook wij daarvan kunnen profiteren.

    <3

  3. Anki 16 december 2018 at 20:33 #

    @mickey die quote staat er dankzij jou in! 🙂 Dank!

  4. Annelies 17 december 2018 at 23:43 #

    Leuke uitbreiding op de WOWN collectie!

  5. Sanne 18 december 2018 at 11:04 #

    Heel mooi weer!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.