Kerst DIY, give-away & kerstmarkt Snor

kerstinspiratie zilverblauw

Oké, waarschijnlijk staat er in dit blog véél teveel informatie, dus laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik heb een nieuwe kerst DIY gemaakt waar ik jullie graag over wil vertellen, je kunt een setje boeken winnen (Shoot! & Snap!) of als je die al hebt een kerstposter, en ik wil vertellen over de kerstmarkt in de Snorfabriek. Zo, dan kun je nu kiezen welk kopje je al dan niet wil lezen. 🙂

Kerst DIY
Ik heb er zin in, in lekker DIY’en voor kerst, dus afgelopen weekend maakte ik dit kerstarrangementje (dat is een fancy woord) van wat vintage kerstballen, een gekringloopt glazen schaaltje, wat groen en kleine kaarsjes.

Ik vind oude glazen kerstballen prachtig, veel mooier dan nieuwerwetse. Als je de hangertjes voorzichtig losmaakt van de kerstbal en de bal rechtop zet, kun je een klein kaarsje of een takje in de kerstbal zetten. Let goed op hoe breed de bovenkant van je kerstbal is, in sommige ballen past een klein kaarsje, in andere alleen een takje. Ik zette de ballen vast met fotolijm. Het voordeel hiervan is dat je de ballen later eventueel nog los kunt maken. De lijm laat bovendien geen sporen achter.

Het maken van zo’n arrangementje is helemaal niet moeilijk: kies of kringloop een glazen schaaltje, zoek wat ballen die je geschikt lijken, lijm de ballen met de fotolijm vast in het schaaltje en zet kaarsjes of takjes in de ballen. Tadaa.*

* Wees voorzichtig met vuur en zorg dat je het kaarsje op tijd uitblaast, zodat de kerstbal niet te warm wordt. Ik heb de kaarsjes voor de foto even aangestoken, maar gebruik ze verder vooral ter decoratie.

DIY oude kerstballen

kerstinspiratie zilverblauw

Give-away Shoot! & Snap! of een grote kerstposter
Afgelopen maanden waren zo gevuld met werk, dat ik nauwelijks heb kunnen stilstaan bij ons nieuwe boek Snap!. Ik heb er amper over kunnen bloggen en er nog vrijwel niets van laten zien. Tijd voor een give-away dus, zo vlak voor de decembermaand. Je kunt een setje boeken winnen, een keer Shoot! en een keer Snap!. Of, als je allebei de boeken al hebt, een grote kerstposter.

Hoe doe je mee?
Plaats op Instagram of op je blog een foto van iets kerstigs dat je zelf hebt gemaakt. Het mag een van mijn DIY’s zijn, maar ook gerust iets wat je zelf bedacht hebt. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn en je mag ook oudere foto’s gebruiken. Voeg de hashtag #zilverblauwkerst toe. Als je het bericht op je blog plaatst, post hieronder in de comments dan een link zodat ik je bericht kan vinden. We maken de winnaar op 10 december bekend, zodat je ook nog genoeg tijd hebt om mee te doen als je pas na Sinterklaas begint met kerstdecoraties. Ik kijk uit naar jullie inzendingen, succes! (Inspiratie nodig? Kijk hier).

Snor kerstmarkt

Kerstmarkt Snorfabriek
Onze uitgever Snor organiseert op zondag 10 december van 12.00 tot 17.00 uur een kerstmarkt in de Snorfabriek. Dit is het allerlaatste event, omdat de fabriek definitief gaat sluiten. De kerstmarkt belooft fantastisch te worden, met gezellige kraampjes, eten en drinken, workshops en een hoop leuke mensen. Daarnaast zal er een veiling zijn van spullen die uit de fabriek komen en Snor niet mee kan nemen naar hun nieuwe plek, zoals het mooie meubilair, planten en decoratiemateriaal én kun je meedoen aan een bakwedstrijd naar aanleiding van het nieuwe ‘New York Kerstmis bakboek‘ (hier ga ik later nog meer over schrijven). De entree en het parkeren is gratis. Ik zie je graag daar!

Snor's kerstmarkt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

, , , , ,

3 Responses to Kerst DIY, give-away & kerstmarkt Snor

  1. Karlijn 22 november 2017 at 10:56 #

    Nou ik heb het hele bericht gelezen hoor 😉 Hoe bedenk je het toch elke keer weer, nu weer die kaarsjes in de kerstballen. Super leuk gedaan! En wat zijn oude kerstballen mooi he, mijn moeder en ik hebben er de laatste jaren ook een aantal verzameld dus ik denk dat wij aan de slag gaan. Wat jammer dat de Snorfabriek gaat sluiten. Ik ga proberen te komen 🙂 Fijne woensdag! X

  2. Anki 22 november 2017 at 11:05 #

    Dank Karlijn! 🙂 Gezellig als je naar de kerstmarkt komt. Fijne dag! liefs!

  3. Gertrud Prins 23 november 2017 at 12:13 #

    Wat vind ik jouw blog toch altijd een feestje, fijne diy .. nu ook nog een te gekke give-away, Pjoes die gezellig mee doet 😉 en vooral prachtige foto’s!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.