Bloem van de maand juni: de pioenroos

bloemenbureau pioenroos

mooi wat bloemen doen

Geen fotogeniekere bloem dan de pioenroos, de bloem van mijn geboortemaand juni. Ik vind ze in praktisch elk stadium mooi: van tere, zachte knop tot dramatisch verwelkt. Als de pioenroos in mijn favoriete bloemenwinkel staat, weet ik dat de zomer er bijna is.

bloem van de maand juni

Er zijn wel meer dan 1000 verschillende soorten pioenrozen verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zelf vind ik vooral de grotere varianten schitterend: als de bloemen eenmaal open zijn, vormen ze een echt statement in huis. Ik koop praktisch elk jaar pioenrozen. Waar ik dit jaar voor uitbundige kleuren ging, koos ik vorig jaar voor lichte kleuren waarbij Pjoes zich ook erg op z’n gemak voelde.

pioenroos - mooi wat bloemen doen

bloemenbureau holland

Ben je van plan om binnenkort pioenrozen aan te schaffen? Ik vond dit een handige tip: let bij de aankoop van pioenrozen op de bloemknoppen – die moeten zacht aanvoelen en kleur tonen. Omdat de bloem vrij groot kan worden, geef je ‘m vooral de ruimte en genoeg water. Wens jullie een fijne donderdag!

Als een van de bloemenmeisjes van 2017 schrijf ik in samenwerking met mooiwatbloemendoen.nl regelmatig een blogpost over bloemen.

, , , , ,

5 Responses to Bloem van de maand juni: de pioenroos

 1. Charlotte 8 juni 2017 at 15:54 #

  Ik vind pioenen geweldig! Ze zaten in mijn bruidsboeket en nu doen ze me elke keer aan die mooie dag denken. In onze nieuwe tuin staan grote struiken pioenen in roze, wit en rood – geweldig!
  Groetjes,
  Charlotte

 2. Sabine 9 juni 2017 at 02:26 #

  Echt prachtig zijn ze! Ook een van mijn favoriete bloemen. Het enige nadeel vind ik dat ze meestal niet zo lang goed blijven (of dit kan aan mijn verzorgings-skills liggen).

 3. Jans 9 juni 2017 at 08:40 #

  Prachtige foto`s. Pioenen staan met stip bovenaan in mijn lijstje van lievelingsbloemen! Vorig jaar juni had ik ze in mijn bruidsboeket.

 4. Alet 11 juni 2017 at 07:48 #

  Ze zijn prachtig en ik heb ze dit jaar voor het eerst zelf in de tuin! Helemaal gelukkig mee!

 5. Gertrud Prins 13 juni 2017 at 13:24 #

  Absoluut 1 van mijn lievelings, prachtige foto’s Anki.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.