De zomer naar binnen

mooiwatbloemendoen.nl - zilverblauw.nl

Het wil niet echt vlotten met de zomer in Nederland en ik moet toegeven dat ik daar, als zomerliefhebber, best een beetje van baal. Bij mijn favoriete bloemist haalde ik lekker veel zomerbloemen om de zomer naar binnen te halen.

mooiwatbloemendoen.nl - zilverblauw.nl

Ik vind het altijd heerlijk om bloemen uit te gaan zoeken bij onze bloemist, het voelt een beetje alsof ik in een snoepwinkel ben. Als ik een keer een slechte dag heb, of vind dat ik mezelf ergens voor mag belonen, eindig ik dus ook standaard daar. Ach, beter dan een reep chocolade, toch?

mooiwatbloemendoen.nl - zilverblauw.nl

Links de Delphinium, ofwel Ridderspoor, een van mijn favorieten. Ernaast de Dahlia. Geen bloem is voor mij meer gelinkt aan de zomer dan de Dahlia. ‘Mijn’ bloemist heeft in de zomer altijd veel verschillende Dahlia’s in allerlei kleuren.

mooiwatbloemendoen.nl - zilverblauw.nl

Voor mij geen bossen geschikte bloemen. In de winkel kies ik ze altijd los uit, zonder groen. In drie losse vazen doet het geheel nonchalant en rommelig aan, zoals het in de natuur ook is.

mooiwatbloemendoen.nl - zilverblauw.nl

Ik hou van de tropische Gloriosa, maar ook simpele schermbloemen die bij wijze van spreken zo in de berm kunnen groeien maken me blij. Of misschien zijn het juist wel die bloemen die me blij maken. Schoonheid is immers overal, als je maar goed kijkt. Wens jullie een fijne dag!

Let op: bloemen kunnen giftig zijn voor katten. Sinds we Pjoes hebben, plaats ik mijn bloemen altijd op een plek waar de kat er niet bij kan. Zo ook met deze bloemen, nadat ik er foto’s van had gemaakt.

Ik maakte deze blogpost in samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl Op hun website vind je veel fijne ideeën en een hoop inspiratie.

, ,

5 Responses to De zomer naar binnen

 1. gras vd buren 16 augustus 2016 at 10:43 #

  <3

 2. Carola 16 augustus 2016 at 16:28 #

  Wauw, die Dahlia ziet er mooi uit!

 3. Timmy Tafels 17 augustus 2016 at 11:16 #

  Wat een mooie zomerse kleuren! Leuke inrichting met die drankkratten als tafeltje!

 4. Kleine Prinses 18 augustus 2016 at 17:17 #

  prachtig!

 5. Madilyn Davis 26 augustus 2016 at 17:41 #

  Sorry I don’t speak Danish, but I came across your blog, love the colors and your cat is gorgeous, The kids are adorable. I just wish I could read your posts

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.