Lijsten & ideeën

Lijsten op maat, by zilverblauw.nl

In ons dorp is elk jaar een wedstrijd die gaat om wie de beste ondernemer is en omdat ik technisch gezien ook een ondernemer ben, krijg ik daar al jaren achtereen post van. Ik zie mezelf nog zitten in mijn eerste huisje, amper afgestudeerd, met die brief in mijn handen. Elk jaar opnieuw lachen Casper en ik als de wedstrijd weer actueel is en grappen we dat ik dit jaar die prijs toch echt ga winnen. Want als er iemand geen ondernemer is, ben ik het wel. Het is bijna een wonder te noemen dat Zilverblauw inmiddels al ruim tien jaar bestaat.

Nu ben ik ineens fulltime ondernemer, terwijl ik nooit heb geleerd hoe ondernemen moet. Ik weet wél hoe je een goede schoolmaatschappelijk werkende bent, hoe je een leuke show neer kunt zetten en hoe je een boek schrijft, maar dat echte diehard ondernemen met plannen, investeren, marktonderzoek en vooruitkijken, potverdorie dat is andere koek. Ideeën heb ik genoeg. Ik zou wel een keer een écht mooi product willen neerzetten gemaakt in een grotere oplage (werken we aan), workshops en een leuke tweedehands bloggersmarkt willen organiseren (gaat gebeuren – als alles goed gaat) en onze productlijn verder willen uitbouwen, maar ik leerde de afgelopen weken vooral dat ál die plannen veel langzamer vorm krijgen dan ik zou willen. Dat het heel lang duurt voordat een Chinees begrijpt welke kleur roze ik precies bedoel. Dat ‘ik ga dat even navragen’ betekent dat ik vervolgens twee weken op een antwoord moet wachten. Momenteel is ondernemen vooral heel veel geduld hebben en ondertussen proberen de moed niet op te geven.

De foto’s van deze blogpost horen bij een bericht dat ik maakte voor HEMA, over hun nieuwe lijstenmakerij. Een service waar ik erg enthousiast over ben, omdat je lijsten tot op de halve centimeter op maat kunt laten maken. Ideaal voor posters die nét niet passen in standaard lijsten, of foto’s die gewoon mooier zijn als je ze onconventioneel uitsnijdt (zoals die van het trappenhuis in Tokio). Als je het leuk vindt, kun je het bericht hier lezen. Fijn weekend allemaal!

Lijsten op maat, by zilverblauw.nl

About lots of ideas & the importance of patience and a blogpost I wrote for HEMA about their new frame factory. Happy weekend!

, , ,

12 Responses to Lijsten & ideeën

 1. Carla 16 januari 2016 at 12:31 #

  Succes met je langzame onderneming…geduld is een mooie zaak,hé!

 2. Babette | StudioBabsie 16 januari 2016 at 12:41 #

  Succes, en een tweedehands bloggersmarkt, dat klinkt wel super leuk, van dat idee wordt ik nu al enthousiast.. Dus ben benieuwd!!

 3. Sanne 16 januari 2016 at 12:41 #

  Wat een leuk bericht om te lezen zeg! Veel succes en plezier met je plannen, ik ben erg benieuwd naar de tweedehands bloggersmarkt!
  Liefs

 4. lies 16 januari 2016 at 12:54 #

  Succes met al je plannen en wat heb je toch een heerlijk vrolijk huis met al die kleurtjes!

 5. maxine 16 januari 2016 at 14:56 #

  Veel succes met plannen, En prachtige foto’s!

 6. Ingeborg 16 januari 2016 at 15:29 #

  Wat een goede plannen allemaal. Ben benieuwd! En wat is roze in het Chinees?

 7. Sanne 16 januari 2016 at 15:59 #

  Veel succes met je onderneming. Gewoon een beetje geduld hebben en dan komt het zeker goed.

 8. Barbara 16 januari 2016 at 23:19 #

  klinkt idd allemaal niet zo simpel! maar zoals iemand hier al zei: geduld is een mooie deugd 🙂 Ik ben in elk geval heel erg benieuwd naar je plannen!

 9. Nienke 17 januari 2016 at 00:15 #

  Vertrouwen hebben – en verder: stap voor stap denken én zetten. Dat heb ik de afgelopen tijd wel geleerd. (Ben zelf ook niet bepaald de geduldigste, … óf de dapperste dodo alive. 😉

  Maar stap voor stap kom je er gek genoeg mooi wél.

 10. Carla 17 januari 2016 at 11:58 #

  Inderdaad,…….geduld hebben, en dat is een hele lastige! (en zo herkenbaar) Je schrijft trouwens met erg veel humor, ik lees je stukjes met plezier. En bedankt voor je HEMA-tip! (wist ik niet)

 11. dingen die fijn zijn 17 januari 2016 at 14:09 #

  Van mij krijg jij die prijs!

 12. Patricia 17 januari 2016 at 17:40 #

  Leuke blog weer! De blogs die je voor de Hema maakt vind ik ook altijd heel leuk, maar als je écht een grote keuze in op maat gemaakte lijsten wilt hebben, kijk dan eens op http://www.kkec.nl/schilderijen/printen-en-inlijsten/lijsten-op-maat/
  😉

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.