Fine little day book

Fine little day book, by zilverblauw.nl

Fine little day book, by zilverblauw.nl

Een van de eerste blogs die ik las was Elisabeth Dunker’s Fine Little Day. Ik geniet al jaren van de sfeervolle plaatjes van haar Zweedse vakantiehuisje, de natuur en haar (DIY)-projecten. In samenwerking met House of Rym maakte Elisabeth onder andere de kopjes op bovenstaande foto, die tot mijn persoonlijke favorieten behoren. Het boek is in het Zweeds, maar dat geeft niks: de plaatjes zeggen voldoende.

Ik kocht het boek als cadeautje voor mezelf bij Livv Lifestyle. Fijne avond!

Fine little day book, by zilverblauw.nl

One of the first blogs I started reading was Elisabeth Dunker’s Fine Little Day. I love the wonderful shots of her Swedish summerhouse, the endless nature and the projects she’s working on. The ceramics she designed in collaboration with House of Rym belong to my personal favorites. And now there’s a Fine Little Day book, which I had to buy of course. It’s in Swedish, but that doesn’t matter at all, because the pictures speak louder than words. A wonderful book!

Fine little day book, by zilverblauw.nl

, ,

14 Responses to Fine little day book

 1. Elsbet | La Vie Pure 29 januari 2015 at 16:51 #

  Wat een prachtig boek, wow!

 2. Dina 29 januari 2015 at 18:30 #

  Die potjes met cactusjes er in, wat schattig!

 3. Denise 29 januari 2015 at 22:24 #

  Zo’n gaaf boek! En wat een fijne webshop is het ook he!

 4. Nelleke 29 januari 2015 at 23:21 #

  Hmmmm. Ik had het boek net weer uit mijn hoofd gezet!

 5. Mirjam 30 januari 2015 at 08:12 #

  Oh, wat erg, die ken ik nog niet….
  Ga meteen kijken :-)!

 6. Isabelle 30 januari 2015 at 18:09 #

  Hallo Anki,

  Ik volg je blog al een paar jaren (IT’S SO AMAZING!!), maar het laatste anderhalfjaar somehow heb ik door de drukte van studeren, mijn sport and piano haast geen tijd meer om te surfen op je blog en andere.

  Om mijn verhaal kort te maken, mijn allerbeste vriendin gaat naar Portugal verhuizen en ik dacht om op een of andere manier momenten op onze afscheidsdag te kunnen vastleggen met een vinatge camera. Toen dacht ik aan jou, met al die mega mooie foto’s die je neemt met je camera’s. Dus, is er eentje van al die je hebt en ooit hebt uitgeprobeerd die je mij aanraadt?

  Ik hou van fotografie en ik heb oog voor detail maar ik heb voor het moment geen tijd voor een cursus fotografie (of ik voel me nu niet genoodzaakt want ik begin met hogeschool verpleegkunde bachelor in september!! :D), dus het zou een camera moeten zijn die niet te … ik weet het niet, maar niet voor pro’s, eerder voor beginners of zo. Maar die toch mooie quality foto’s geeft, iets prijs/ qualiteit. Of ken je een betrouwbare website of online store?

  Super bedankt and keep up the gorgeous work!!

  Isabelle

  PS. Zag net een foto van Mus, boy, is die groot geworden. De “baby” is er helemaal uit!!

 7. Anki 30 januari 2015 at 19:12 #

  Hoi Isabelle,
  wat een leuk idee! Ken je deze camera al? http://www.hema.nl/winkel?fh_location=%2F%2Fnlhema%2Fnl_NL%2Fcategories%3C%7Bnlhema_nl3353%7D%2Fcategories%3C%7Bnlhema_nl3353_nl8268%7D%2Fcategories%3C%7Bnlhema_nl3353_nl8268_nl8269%7D&fh_secondid=pnl_60300145 Hij is niet vintage, maar wel heel gebruiksvriendelijk. Ik heb er zelf ook eentje, al jaren, en het resultaat is heel leuk. Soort polaroids, maar dan nieuwer. Misschien vind je zo’n Instax ook wel op marktplaats, je zou kunnen kijken. Je kunt ook voor een oude Polaroidcamera gaan, maar die zijn inmiddels best duur geworden en de film is ook heel prijzig. Of je moet net geluk hebben bij een kringloop of zo.

  Als je voor een 35mm camera wil gaan, (met een gewoon fotorolletje dus) maakt het eigenlijk niet zoveel uit welke camera je koopt. De meeste hebben gewoon een automatische stand. Je zou bij lomography kunnen kijken: http://www.lomography.nl Of gewoon in een kringloopwinkel of marktplaats.
  Succes met je studie, leuk, een bachelor Verpleegkunde!

 8. LNNK 31 januari 2015 at 13:39 #

  Het boek lijkt me leuk. Ik vind die kopjes ook zo leuk. Ik heb er inmiddels twee en ik ben er zo blij mee!

 9. kaylovesvintage 31 januari 2015 at 16:49 #

  I love that book
  fine little weekend

 10. Isabelle 2 februari 2015 at 15:04 #

  Hallo Anki,

  Ik had al gekeken naar de instax mini 8, maar ben nu toch curieus geworden met die 35mm camera’s. Ik ga alvast op zoek!! Super bedankt voor je tijd, moeite en antwoord!! You’re amazing!!

  Groetjes,

  Isabelle

 11. Isabelle 2 februari 2015 at 20:52 #

  Hallo Anki,

  Sorry dat ik je weer stoor. Ik bedacht nu nog iets, zou ik nu zo’n 35mm camera hebben, gaan de foto’s dan ook zo’n retro en vintage look hebben, of een gewone wegwerp-kodak-camera resultaat hebben?
  Dankjewel!!

  Groetjes,
  Isabelle

 12. Isabelle 2 februari 2015 at 21:23 #

  Hahhaa, ok, ik ben er weer. … na een beetje research ben ik er gekomen. Naarmate welk rolletje je koop geeft het je telkens een andere effect, klopt toch hè?

  Thanks.

 13. Eva 4 februari 2015 at 20:49 #

  Ik heb ‘m een poosje geleden gewonnen via Instagram en ben er zo blij mee, zo leuk!

 14. tessa 17 februari 2015 at 10:54 #

  mooi cadeau voor jezelf! ik hou ook erg van haar foto’s. en de jouwe. x

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.