Pompoen feta quiche

pompoen feta quiche, by zilverblauw.nl

Afgelopen week was druk, maar sinds gisteren hebben we (een soort van) vakantie! Casper en ik hebben behoorlijk wat werk wat doorloopt in de vakantie, maar we hoeven in ieder geval niet meer weg overdag. Ik vind de dagen voor kerst altijd erg gezellig. Om alvast in de stemming te komen, bakte ik als test een pompoen feta quiche, die ik ook met kerst wil gaan maken.

Nodig: spring- of andere bakvorm, drie eieren, 400 gram pompoen (gesneden), 200 gram feta, tijm, bladerdeeg op rol, bakje ricotta, peper en zout, plantaardige room.

Doen: bekleed de bakvorm met bladerdeeg en verdeel de rauwe pompoen over de bodem. Mix de ricotta, de eieren en de helft van het pakje plantaardige room en roer even goed door. Verdeel over de pompoen. Verkruimel de feta over het geheel, voeg tijm, peper en zout toe en zet ongeveer 45 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Smakelijk!

pompoen feta quiche, by zilverblauw.nl

Last week was really busy, but yesterday the Christmas holidays sort of started. Sort of, since being an entrepreneur means that there’s always work to do, but at least we’re at home. I baked a quiche to celebrate the weekend. It’s an easy recipe and it will also be on my list to make when my friends are coming over for Christmas. I made some small changes to this recipe; used puff pastry instead of dough, added ricotta and vegetable cream. Enjoy the dark days before Christmas!

p.s. Casper en ik gaan binnenkort een paar dagen naar Maastricht. Iemand nog leuke tips? Winkels, eten etc. Bedankt alvast!

, , ,

21 Responses to Pompoen feta quiche

 1. Maaike | Gekkiggeitje 20 december 2014 at 13:21 #

  Mmmmm… Ziet er echt heerlijk uit! Fijne dagen!

 2. Karin 20 december 2014 at 13:29 #

  Heerlijk Maastricht! Zeker de boekenkerk niet overslaan. Verder ben ik er al té lang weg dus zie uit naar je verslag 😉
  En dat recept lijkt me ook heerlijk, ga ik zeker een keertje proberen.

 3. Anne 20 december 2014 at 14:54 #

  Klinkt echt heel erg lekker, pompoen met feta! En het ziet er ook nog eens mooi uit 🙂

 4. Pauline 20 december 2014 at 15:03 #

  Oh heerlijk dit zeg! Ik ben gek op pompoen en feta. Mooie foto’s ook!

  Liefs,
  Pauline

 5. Silvana 20 december 2014 at 15:05 #

  Oh yummm, wat ziet dit er heerlijk uit. En wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!

 6. Elsbet | La Vie Pure 20 december 2014 at 15:14 #

  Oh, mmm, ik hou van quiche!

 7. Denise 20 december 2014 at 18:21 #

  Ziet er weer heerlijk & heel mooi uit 🙂

 8. Eline 20 december 2014 at 18:59 #

  Heerlijke quiche, die zet ik op mijn to-make lijstje!
  Ik kom uit Maastricht, dus heb wel wat tips. Inderdaad boekhandel Dominicanen in de Dominicanenkerk is het bezichtigen waard, maar boekhandel de Tribune ook. Heerlijk Syrisch eten bij Marres in de capucijnenstraat, fijne winkeltjes hebben ze in de Rechtstraat (ik zou vooral het Vrijthof vermijden, want daar staat nu een vreselijke kerstmarkt). Verder zou ik Traders Pop en Muchachas (ligt naast elkaar) in de Heggenstraat bezoeken, een gebakje halen bij de Bischopsmolen (bakkerij in een oude nog werkende watermolen), thee of verse koffie bij Blanche Dael in de Wolfstraat halen. Een fijn wandelingetje kun je maken bij de Grote Looijerstraat en het conservatorium, lunchen bij de Van Eyck academie, wandelen op de St. Pietersberg, of eventueel een stuk van het Pieterspad lopen.
  Veel plezier! 🙂

 9. Stephanie 20 december 2014 at 19:08 #

  Leuk naar Maastricht! Ik woon er in de buurt 🙂
  Festen (Minckelerstraat), boekhandel in de prachtige Dominicanerkerk, de wijk Wyck (de straat van station naar centrum met allerlei knusse zijstraatjes en bijzondere winkeltjes), Conflict in de Minckelerstraat.
  Veel plezier!

 10. Karlijn 20 december 2014 at 23:09 #

  Wij hebben gelogeerd in loft51, dat was echt geweldig, zeker de moeite om even naar te kijken! Precies tegenover de loft zit een heel tof, soort van, lunchzaakje. Ik denk dat jij dat ook heel leuk vindt! En ik was ook erg gecharmeerd van de wijk Wyck! Veel plezier alvast, ik vind het een geweldige stad!

 11. Lonneke 20 december 2014 at 23:29 #

  Heerlijk. Maastricht is fijn…ff zoeken op Maastricht op mijn blog 😉 Veel plezier! x

 12. Nicole 21 december 2014 at 07:30 #

  Marres om lekker te eten, de brandweer voor de koffie tussendoor, good old cafe zuid langs de maas, de winkeltjes in de rechtstraat, gewoon lekker wandelen 🙂 geniet ervan!

 13. Marloes Thuis 21 december 2014 at 08:54 #

  Ziet er heerlijk uit! Soms vind ik het wel jammer dan mijn manlief geen kaas lust… hoewel… des te meer hebben onze zonen en ik 😉

 14. Mireille 21 december 2014 at 16:27 #

  Witloof in Maastricht is een leuke zaak om te gaan eten. Weet alleen niet hoe de vegetarische kaart is. Geniet van de rust! X

 15. Eigenhandig 21 december 2014 at 16:52 #

  Mmm wat ziet dat er lekker uit. Misschien ga ik hem wel van je stelen voor kerst 🙂

 16. Fête des Gamins 21 december 2014 at 18:13 #

  o wat ziet dat er heerlijk uit!!!

 17. Marlon 21 december 2014 at 20:10 #

  Ik ben zeer benieuwd naar de inhoud van jouw pakje room. Want de helft van een pakje kan nogal snel te veel of te weinig zijn ben ik bang ;-). Ik heb een pakje alpro cuisine gehaald (250 ml) is daar de helft van voldoende?

 18. Anki 21 december 2014 at 20:45 #

  @Marlon ja die gebruik ik ook altijd, is perfect! (bij dit soort ingrediënten link ik vaak naar het product, zodat je bij twijfel kunt checken.)

 19. Lotje 22 december 2014 at 13:23 #

  Oeh ook een goede om dit recept eens te proberen! Ik wok meestal eerst de pompoen met tijm, zet de ovenschaal met het bladerdeeg eerst even in de oven, daarna schep ik de pompoen erin, geitenkaas eroverheen kruimelen, eieren eroverheen, en dan nog gezouten cashewnoten!

 20. Lizet 22 december 2014 at 19:59 #

  Ziet er heerlijk uit! Mooie plaatjes 🙂

 21. Marianna 5 november 2015 at 17:11 #

  Hallo, ik wil graag weten hoeveel stukken hier normaal uit komen? Ik wil dit als een voorgerechtje gebruiken dus kleine stukjes.
  Vast bedankt!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.