Zondag

camembert op de kachel, by zilverblauw.nl

Ik dacht even een pauze te nemen na alle drukte rondom de Dutch Mom Blog Awards, het Snorfestival, de nieuwe borrelplank en onze Zilverblauw-tape. Gewoon, om te werken bij mijn baan (dat moet ook nog gebeuren) en Twin Peaks te kijken op de bank. Helaas kreeg ik een soort aanval van creatieve ideeën, die me de afgelopen week meerdere nachten wakker hield. Tijdens sommige perioden lijkt mijn hoofd gewoon niet te willen stoppen. Op Pinterest las ik de quote: “You can’t use up creativity. The more you use, the more you have”, van Maja Angelou. Ik geloof dat die nogal geldt voor mij.

Verder werkte ik samen met Lonneke en Suus aan een cool idee voor tijdens de Dutch Design Week: Lonneke gaat een Bloggerscafé organiseren tijdens de DDW, waar de online wereld elkaar offline kan ontmoeten. Zoals het er nu naar uitziet zal ik daar een aantal dagen zijn en krijgen bloggers de mogelijkheid om hun favoriete hotspots van de DDW in kaart te brengen en in het café te delen. Komende week kan ik er wat meer over vertellen en zoals het er nu naar uitziet, mag ik een team samenstellen van medebloggers die op de donderdag van de DDW hun hotspots in kaart gaat brengen.

Gelukkig was er ook tijd om gezellig met vrienden te eten. We maakten het eerste vuurtje van het seizoen op onze stonestove. Als je ook een kachel hebt (of een barbecue, of een kampvuur) is bovenstaand receptje echt een aanrader. Het is een stuk camembert in een ovenschaaltje, met daarop noten, tijm en wat honing. Als je het kaasje lekker warm laat worden op de kachel, kun je er daarna heerlijk stukjes brood indopen. Het recept van het kaasje op het vuur fotografeerde ik vorig jaar al in een andere setting voor in het Caravanity-boek, het idee van de noten erbovenop zag ik in een preview voor het nieuwe Snor-boek ‘On Fire‘, wat volgens mij ook echt een fantastisch boek is. Fijne nieuwe week allemaal!

I took some time to relax after all the activity from the past weeks. Time to create new ideas and to eat with friends. It was nice. A new busy week is coming up, with live blogging from the Woonbeurs. Stay tuned & have a happy new week!

,

21 Responses to Zondag

 1. Karlijn 28 september 2014 at 20:34 #

  Ha, ik hoor me eigenlijk bezig te houden met dingen voor mijn studie (deadline week) maar op de een of andere manier heb ik dit weekend vooral heel veel creatieve projecten gemaakt. En die komen inderdaad op als je het druk hebt met heel veel andere dingen. Maar goed, het was heel leuk om te doen én dat is ook belangrijk toch?
  Zo leuk om nu van jullie plannen te horen, via instagram was ik al zo nieuwsgierig geworden. Het lijkt me zo tof om langs te komen, jullie zijn zo leuk en creatief dat het vast een heel groot succes wordt.
  Fijne nieuwe week!

 2. tinajo 28 september 2014 at 20:58 #

  Have a great new week soon as well! 🙂

 3. Elvera 28 september 2014 at 21:04 #

  Gelukkig toch nog de tijd gehad om te relaxen naast alle leuke en mooie plannen las ik… maar ik ben benieuwd!!! leuk om bij DDW een plek te hebben waar bloggers elkaar kunnen treffen… Veel succes en plezier met de organisatie 😉

 4. nurse martens 28 september 2014 at 21:43 #

  Wat heerlijk toch dat je je creatieve skills blijft houden terwijl je eigenlijk even rust wilt.
  Zo zie je maar weer dat creativiteit iets is wat je niet zomaar aan of uit kunt zetten, het is er of het is er niet.
  Ik ben er wel een beetje jaloers op. 🙂 x

 5. Loes 28 september 2014 at 21:49 #

  Na een lange dag liften kwam ik hongerig aan bij een meisje waar we in Praag couchesurfde en zij maakte voor me camembert uit de oven met frisse rabarber compote. Ik at het in een keer op, zo lekker was het!
  Maar toen ik weer in Nederland was en het recept na maakte bleek het stuk camember een beetje te groot voor mij alleen en at ik veel te veel en werd ik veel te misselijk waardoor ik er nu niet meer zo van hou, zo zonde is dat..

  Fijn je ontmoet te hebben op het festival! Hopelijk tot snel-weer-ziens-want-ik-vond-het-leuk-!! Een mooie zondag avond en al het liefs, xx

 6. Fête des Gamins 28 september 2014 at 22:08 #

  Wat een toepasselijke spreuk! Mmmjammie die Camembert… en wat een goed plan om het op de stoof te doen; eigenlijk moet dat ook lukken op onze speksteenstoof, toch?! Wij doen het altijd met Calvados en Rozemarijn op de BBQ in het houten doosje… Fijne avond!

 7. Jenske 28 september 2014 at 22:32 #

  Dan kom ik zeker eens langs! Ik kan het nooit laten om naar de DDW te gaan, steeds inspirerend! Misschien tot gauw dan

 8. Alet Venhuizen 29 september 2014 at 06:36 #

  Oh, fijn de houtkachel aan. Genieten! Onze open haard is nog niet aan geweest maar dat zal wel niet lang meer duren.

 9. Miriam van der Meer 29 september 2014 at 09:36 #

  Uiteraard ga ik ook naar DDW. Zou leuk zijn als ik daar collega-bloggers zou kunnen ontmoeten. Hoor dan ook graag wat de plannen zijn. Fijne dag!

 10. Roos 29 september 2014 at 10:11 #

  Je bent dus lekker bezig 🙂 Fijn receptje, nu nog een houtkachel aanschaffen, haha!

 11. Riet 29 september 2014 at 10:25 #

  Die quote ga ik onthouden, want hij is ook voor mij erg herkenbaar! Maar ik nam toch even de tijd om naar deze foto te komen kijken: een steekje oppergezelligheid dat recht naar het hart van deze herfstlover ging!

 12. Milou 29 september 2014 at 10:45 #

  Wat een gaaf plan en leuke samenwerking! Ik kijk nu al uit naar de DDW en jullie creatieven plannen!

 13. Annette 29 september 2014 at 19:32 #

  Wat een mooie kachel hebben jullie!
  En dat recept………….mmmm lekker. (Volgens mij hoorde ik mijn lief zojuist houtjes hakken…….)

  Ik ben benieuwd naar je plannen die je wakker houden.

 14. Maaike | Gekkiggeitje 29 september 2014 at 21:14 #

  Recept klinkt heeerlijk!
  En inderdaad… Creativiteit komt op als poepen (zou m’n oma zeggen). Het ligt aan de maand denk ik. Heb er ook ‘last van’.
  x

 15. mamavanvijf 29 september 2014 at 21:25 #

  Wat zou ik graag op de dutch design week geraken…staat al een paar jaar op mijn agenda maar hoop dat het dit jaar echt lukt! Mss tot dan

 16. various kinds 29 september 2014 at 21:59 #

  Wat moet komen komt. Succes met je ideëen.

 17. Janina - Elke dag zaterdag 30 september 2014 at 05:29 #

  Wat leuk jullie plan voor de DDW. Als vaste bezoeker van de DDW (heb dit jaar zelfs vrij die hele week 😉 kom ik zeker even langs!

 18. Lonneke 30 september 2014 at 08:54 #

  Lekker blogje Anki, dat alle plannen maar veel energie mogen opleveren 😉 Ik zie je woensdag! x

 19. Robine 2 oktober 2014 at 12:12 #

  Wat klinkt dat leuk; blogger tijdens de DDW!!
  Ik stuur je een mail:) En misschien zie ik je vrijdag/zaterdag tijdens de MTBAMS?

  Groetjes !

 20. Robine 2 oktober 2014 at 12:13 #

  Wat klinkt dat leuk; blogger tijdens de DDW!!
  Ik stuur je een mail:) En misschien zie ik je vrijdag/zaterdag tijdens de MTBAMS?

  Groetjes !

 21. Robine Stender 2 oktober 2014 at 12:14 #

  Wat klinkt dat leuk; bloggen tijdens de DDW!
  Ik stuur je een mail:) En misschien zie ik je vrijdag/zaterdag tijdens de MTBAMS?
  En tip: bewaar een opschrijfboekje naast je bed;) Helpt bij mij;)

  Groetjes !

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.