Biologisch brunchen bij de boer

Campina BOER en LAND3

Samen met vijf bloglezers en hun gezinnen mochten we een kijkje nemen bij biologische boerin Annemiek Nass op boerderij Kolluks Hofke te Herpen. Tijdens deze “Boer en Brunch” met Campina BOER en LAND kregen we te zien waar de zuivel vandaan komt, die gebruikt wordt voor de biologische producten van Campina BOER en LAND.

Campina BOER en LAND

We werden hartelijk ontvangen door boerin Annemiek, die vol passie vertelde over het dagelijkse leven op haar biologisch melkveebedrijf. Het is prachtig om te zien hoeveel vrijheid de koeien hebben en hoe fijn de sfeer op de boerderij is. Boerin Annemiek vertelde dat er geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen gebruikt worden op de boerderij. Hierdoor staan de weilanden vol met bloemen, kruiden en klavers. De koeien eten natuurlijk en gevarieerd. Dat is goed voor hun gezondheid en de biologische melk, karnemelk, yoghurt en kaas smaakt heerlijk.

Campina BOER en LAND2

We kregen een uitgebreide rondleiding over de boerderij. De kinderen mochten de dieren aaien, we gingen de wei in en Mus mocht op een heuse tractor. Daarna was het tijd voor de brunch, aan een prachtig gedekte tafel bij het weiland. Heerlijk belegde broodjes met kaas, yoghurt, pannenkoeken en een smoothie. Zo konden we genieten van de heerlijke Campina BOER en LAND producten.

Campina BOER en LAND4

Campina BOER en LAND1

Campina BOER en LAND5

Voor ons en voor de kinderen was het een gezellige en leerzame ervaring. Het klinkt leuk, biologisch eten, en dat het beter is voor natuur en milieu weten we allemaal, maar wat het precies inhoudt en wat nu eigenlijk het verschil is met de ‘gewone’ boerderij, dát hebben we mogen ervaren en proeven tijdens de Boer & Brunch. In onderstaand filmpje krijg je een impressie van de Boer & Brunch: je ziet boerin Annemiek, die vertelt over haar boerderij, en mooie beelden van de rondleiding. Ik sta er ook nog ergens op met mijn enorme zonnebril. 

Wil je het leven van Annemiek en van de andere biologische boeren volgen? Ga dan naar Facebook.com/campinaboerenland.

Marieke, één van de lezeressen die ik uitnodigde, maakte ook een leuk blogje over onze brunch op de boerderij.

25 Responses to Biologisch brunchen bij de boer

 1. Marieke 3 juli 2014 at 19:39 #

  Wat een leuk bericht en wat is dat filmpje geweldig!!
  Het was een heerlijke dag, super dat wij erbij mochten zijn 🙂
  xx

 2. Patries 3 juli 2014 at 20:33 #

  Superleuk om erbij geweest te zijn! Je hebt er ook echt een leuk stukje van gemaakt! Hartelijke groet uit Twente! Patries

 3. louise 3 juli 2014 at 23:17 #

  mijn hemel, ik vind zo’n reclamebombardement onder het mom van een blog een beetje…kweet niet, ik krijg er een gek gevoel bij. En hoewel ik erg geniet van je mooie beelden ga ik afhaken.

  groetjes en veel geluk met je prachtige gezin en jullie bedrijf!

  Louise

 4. Anki 3 juli 2014 at 23:20 #

  @Louise dat snap ik wel, ik denk ook niet dat ik het nog op deze manier ga doen, hoe leuk de dag ook was. Jammer dat je afhaakt, wens je het beste!

 5. Koperroze 3 juli 2014 at 23:55 #

  Leuk en gezellig!Een beetje reclame maken mag gerust… Stoort mij helemaal niet, vind het zelf leuk om zo nieuwe producten te leren kennen.

 6. Belinda 4 juli 2014 at 10:54 #

  Wat een leuk filmpje! En ik vind het een frisse, leuke manier om biologisch eten en drinken onder de aandacht te brengen.

 7. Janna 4 juli 2014 at 11:48 #

  Mij stoort het ook een beetje, dat commerciële. Bij je sponsors voor kleding of huis niet, dat voelt logisch, maar campina is een merk dat detoneert bij je prachtige blog, vind ik.

 8. Dina 4 juli 2014 at 12:49 #

  Wat een mooie sfeerimpressie, het ziet er allemaal zo gezellig uit!

 9. Grietje 4 juli 2014 at 17:06 #

  De commerciële stap die jullie doormaken is naar mijn idee een logische gevolg. Om er eens een cliché in te gooien: ‘voor niets gaat de zon op’: alles kost geld en moeite behalve het genieten van de prachtige foto’s, waar het naar mijn idee uiteindelijk om gaat. Je neemt mij keer op keer mee in je avonturen… zo puur en zo eerlijk.
  Ik blijf je volgen 🙂

 10. Hi-ke 4 juli 2014 at 17:37 #

  Goh, ik vind gesponsorde berichten op zich niet per se storend, noch een reden om daarvoor af te haken, aangezien ik je in het algemeen heel graag lees, je foto’s bekijk en heel erg kan genieten van wat jullie creëren. Wat mij aan deze post wél stoort, is dat het er nogal dik opligt. Het klinkt echt als een ingestudeerd reclamepraatje, o.a. door zinnen als

  “Zo konden we genieten van de heerlijke Campina BOER en LAND producten.”
  In mijn hoofd klinkt dit als een slechte TV-reclame, inclusief fake gelach van de kindjes aan tafel 😉

  of
  “Tijdens deze “Boer en Brunch” met Campina BOER en LAND kregen we te zien waar de zuivel vandaan komt, die gebruikt wordt voor de biologische producten van Campina BOER en LAND.”
  Had je hier gewoon geëindigd met “voor hun biologische producten”, dan was het al een veel aangenamere zin geweest. Nog altijd met reclame, maar het komt dan tenminste niet over als “ik probeer de naam van de sponsor zo vaak mogelijk te zeggen in één zin” 🙂

  Nu ja, zoals hierboven ook al gezegd, het is voor jou ongetwijfeld ook niet makkelijk om hier een evenwicht in te vinden.

 11. Patries 4 juli 2014 at 17:40 #

  Zo gebeurt er dus toch wat we die dag besproken hebben, anderen die een mening hebben ( en dat mag ook). Ik hoop dat je er niet teveel last van hebt. Ik vind de impressie leuk en ik haak niet af hoor! Bij ons vonden ze het filmpje en de foto’s leuk en de dag was ook leuk, dus ik hoop dat het ook leuk voor jou blijft, die dag in je herinnering! En als je besluit het de volgende keer anders te doen, dan is dat toch ook goed! Nooit te oud om te leren :.)! Hartelijke groet uit Twente nogmaals

 12. Jesuishert 4 juli 2014 at 20:10 #

  Afhaken als 1 blog niet in je straatje valt, oei… Dat klinkt mij een beetje kierewiet in de oren (let wel, MIJ).
  Ik moest een beetje grinniken omdat ik t niet zo ANKI vond maar je
  Zoektocht naar een commerciële doorpak zo begrijp . Misschien ist haalbaar om dingen te beschrijven via je blog die je daarna aanbiedt , zo komt t meer uit je hart wellicht! Ik vind jou en zilverblauw veel te gaaf af te haken! Daarbij kan ik helemaal niet haken, laat staan af! Zet m op lieve anki en succes met je zoektocht. Ik bewonder je om vele dingen maar vooral dat je je hele hebben en houwen blootgeeft en je zo kwetsbaar op durft te stellen met alle mogelijke gevolgen van dien #respect!

 13. Karin Éénig Wonen 4 juli 2014 at 22:45 #

  Sommige mensen kunnen ook overdrijven hoor. Je zegt een tijdschriftabonnement toch ook niet op omdat er op één pagina een advertentie staat die je niet zint? De prachtige foto’s maken het tóch een zilverblauw blogje!

 14. Readkapke 4 juli 2014 at 23:09 #

  Doen waar je jezelf goed bij voelt joh! Dit bericht stoorde mij overigens niet, gesponsord of niet, dit was een dag uit jouw leven, prachtig in beeld gebracht.

 15. louise 4 juli 2014 at 23:15 #

  (en dan ben je na zo’n ietwat hysterische reactie toch wel benieuwd naar de reacties erop)

  Ik begrijp dat Ankie zoekende is, maar ik zie (al langer, niet alleen in dit blog) dat ze een richting opgaat die ik (IK) minder leuk vind. Dat is niet omdat Ankie *fout* is (mijn hemel absoluut niet!) maar mijn interesse ligt ergens anders. (Ik denk dat ik gewoon meer een fan was van Mus, Wolf, het interieur, -en van Anki “als mens” ipv als bedrijf. En bovenstaande blog ergerde me nogal, en ik reageerde erg impulsief. Juist omdat haar blog me ruim 3 jaar erg heeft geïnspireerd en ik gewoon de oude blogjes mis. (nu kom ik alweer hysterisch over he? Ik ben er duidelijk niet goed in :S)

  Fijn dat er zoveel lieve reacties na mij zijn gekomen.

 16. Ilse 4 juli 2014 at 23:22 #

  Volgens mij is er hier maar een persoon die beslist wat er op dit blog komt, en dat ben jij, Anki. Hadden jij en de kinderen een leuke dag? Ja, waarom zou je er dan niet over schrijven? Persoonlijk heb ik liever dat je gewoon klaar en duidelijk zegt wanneer een blogpost gesponsord is. Kreeg je een boek van de uitgeverij, dan weet ik graag dat het gekregen is. En eerlijk gezegd, ik zal niet minder genieten van je foto’s en wat je schrijft. Ik blijf fan!

 17. Anki 5 juli 2014 at 01:20 #

  Dank allemaal weer voor jullie feedback. @Ilse de gesponsorde posts op mijn blog staan in de categorie ‘sponsor’, dat zie je bovenaan het bericht. Ik vind het heel belangrijk om dat te vermelden.

  @Louise ik snap je helemaal. Wat ik nog wel even wil zeggen, is dat het niet voor niks is dat we ‘de mensen’ Anki, Casper, Wolf en Mus een beetje uit de spotlight houden. Dit blog is in korte tijd erg gegroeid en helaas heeft ons dat erg kwetsbaar gemaakt. We hebben echt hele negatieve ervaringen opgedaan door onze openheid, dat is kennelijk een van de keerzijden van succes. Ik zou dus nog heel graag ‘oude’ blogjes willen maken, maar ‘durf’ dat simpelweg niet meer door alles wat er op ons is afgekomen. Misschien komt het nog wel. Voor nu wil ik vooral mijn gezin beschermen.

  @Hi-ke ook jij hebt helemaal gelijk. Ergens vind ik het ook wel mooi dat het jullie zo opvalt. Ik denk dat het voor veel bedrijven nog erg lastig is om te bepalen hoe ze bloggers precies willen inzetten en dit is voor zowel hen als ons een leerzame ervaring.

 18. Nienke 5 juli 2014 at 09:53 #

  1. Dit is jouw blog. Hoef ik niets meer aan toe te voegen, lijkt me.
  Haakt iemand af door één enkele blogpost: prima. Doei.
  2. Zelf heb ik (ook) weinig tot niets met duidelijk gesponsorde blog(gedeelte)s, maar hee: dat het gesponsord is valt direct op en daardoor valt er ook direct overheen te lezen indien gewenst.

  Achter dat hart van je aan blijven lopen, dus. En inderdaad: je leeft en werkt en probeert en leert: dat mag. Het zou potverdikkeme eens níet mogen, zeg! ;-D

 19. joan gallagher 5 juli 2014 at 22:39 #

  Hi anki,really enjoy your blog..so inspires me.your home and kids too..love the kids clothes..can i ask where did you buy mus’ boots???
  ?

 20. Suzanne 6 juli 2014 at 11:45 #

  Ik had ‘m even gemist, deze blog. Zie ‘m pas na alle reacties erop.
  Wat mij het meeste raakt, is wat jij, Anki schrijft:
  ‘Dit blog is in korte tijd erg gegroeid en helaas heeft ons dat erg kwetsbaar gemaakt. We hebben echt hele negatieve ervaringen opgedaan door onze openheid, dat is kennelijk een van de keerzijden van succes. Ik zou dus nog heel graag ‘oude’ blogjes willen maken, maar ‘durf’ dat simpelweg niet meer door alles wat er op ons is afgekomen. Misschien komt het nog wel. Voor nu wil ik vooral mijn gezin beschermen.’
  Dat je je zo kwetsbaar bent gaan voelen, je gezin wilt beschermen… Heftig dat dit nodig is.
  Ik las en lees je graag, Anki. Blijf vooral doorgaan met al het moois wat je bedenkt, laat zien en beschrijft.

 21. Mireille 6 juli 2014 at 22:35 #

  Ook ik wil je nogmaals bedanken voor de superleuke dag. De kinderen hebben het er nog steeds over. Ik vind het filmpje ook erg leuk geworden.

  Ik vind je een enorm leuk, eerlijk en 100 procent echt persoon ! Jammer dat er toch wat negatief wordt gedaan omdat er een stukje commercie bij komt kijken, maar dat is toch niet gek als je een bedrijf hebt ? Al is het alleen al om uit te proberen of bepaalde dingen bij je passen of niet.
  Laat je niet gek maken, ik geniet (en ik weet zeker heel veel anderen) van je blog.

  Liefs, Mireille (en de rest)

 22. Mireille 7 juli 2014 at 17:10 #

  ps
  Ik moet trouwens wel een beetje lachen om het berichtje van Hi-ke:
  “in mijn hoofd klinkt dit als een slecht tv-reclame, inclusief fake-gelach van de kindjes aan tafel”

  Het zijn onder andere mijn kinderen die in het filmpje lachen, en ze lachen altijd zo..:)
  En dat is zeker niet fake.

  Wij hebben deze dag juist ervaren als een ongedwongen, ongekunstelde dag. Alle kindjes speelden door elkaar en met elkaar en wij hebben genoten van het prachtige weer, de mooie boerderij, de lekkere brunch en de gezellige mensen. 🙂 wij hebben van het reclameaspect op de dag zelf vrij weinig meegekregen.

 23. Hi-ke 8 juli 2014 at 10:50 #

  @Mireille: als je mijn reactie herleest, zal je zien dat die commentaar sloeg op de zin “Zo konden we genieten van de heerlijke Campina BOER en LAND producten” en hélemaal niet op het filmpje. Dat de kinderen in het filmpje gewoon gefilmd zijn tijdens hun bezoek op de boerderij lijkt mij logisch, daar heb ik dan ook uiteraard geen commentaar op!

  Het promotekstje en dan specifiek zinnen zoals deze die ik citeerde, doen mij gewoon denken aan het soort reclames (voor alle duidelijkheid dus niet per se die van Campina) waarin het ganse gezin met een overdreven fake lach aan tafel geniet / kookt / … Zie vb. dit: https://www.youtube.com/watch?v=yRDyyBkU6Kk (waar het weliswaar eerder de moeder is die fake lacht, maar zoiets bedoel ik dus).

  Het ging dus helemaal niet over jouw of wiens kinderen dan ook in het filmpje! Des te beter dat jullie genoten hebben van die dag 🙂 Zoals al eerder gezegd is dit soort gesponsord bericht voor mij ook absoluut geen reden om hier niet meer te komen lezen. Daarvoor lees ik Anki’s andere berichten veel te graag en geniet ik teveel van de pracht die ze fotografeert en maakt! Ik wilde met mijn bericht enkel aangeven wat er voor mij in dit specifieke bericht gewoon iets te dik oplag.

  @Anki: jammer te horen dat jullie zoveel negativiteit ervaren hebben! Ongelooflijk dat mensen dat nodig vinden… Ik kan mij eigenlijk helemaal aansluiten bij wat Nienke schrijft; had enkel mijn bedenkingen opgeschreven als een soort feedback (omdat je zelf ook schreef dat het nog wat zoeken is naar het evenwicht).

 24. Mireille 8 juli 2014 at 18:39 #

  @ Hi-ke : gelukkig, fijn dat je het even toelicht !

 25. Daphne 17 september 2014 at 10:59 #

  Shoot, heb ik dus even helemaal gemist dat je al een blogpost over de brunch hebt geplaatst! Bij ouders van nu hadden ze het over september maar het enige wat ik kon vinden was een advertorial? Maar nu zit ik terug te bladeren in je blog en kom het tegen! Sorry dat ik er zo laat bij ben, ik heb een tijd niet al te veel op internet gezeten. (Even een break daarin is af en toe nodig, het kan zo verslavend zijn)

  Maar leuke foto’s, en ik vond het ook echt een erg leuke dag! Grappig om te zien hoe dat dan verwerkt wordt in zo’n reclamefilmpje met blozende blije kindjes. Al was het ook echt wel zo’n perfect plaatje in het echt, met die koeien en dat prachtige weer.

  Jammer dat sommige mensen zich zo storen aan deze post, zeker omdat het ook voor jou iets was om uit te proberen. De balans van wat dicht bij je hart ligt (en vaak ook heel privé is) en wat van ‘buitenaf’ er bij komt is natuurlijk steeds lastiger te vinden, zeker gezien Zilverblauw naast jullie als personen ook een bedrijf is. En die balans vind je alleen maar door er actief naar te zoeken.
  Ik vind dat je erg goed doet in ieder geval, en dat dingen als bijvoorbeeld de Hemablog prima passen!

  Anyway, nogmaals bedankt voor deze gezellige dag (ook Campina en Ouders van nu) en misschien tot aanstaande zondag nog 😉
  X

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.