Knoflook-kruidensoep

zilverblauw-soep

Sinds ik ontdekt heb hoe makkelijk het is om zelf soep te maken, eten we nooit meer kant-en-klare soep uit blik of zak. Eigengemaakte soep is zóveel lekkerder. Onze favorieten zijn nog steeds de courgettesoep en de mosterdsoep, maar deze knoflook-kruidensoep is ook niet te versmaden. En heel simpel, in een kwartiertje, te bereiden.

Nodig: Klein zakje voorgekookte aardappels, (450 gram) 3 teentjes knoflook, twee rode uien, 2 liter groentebouillon, een kuipje (150 gram) ‘zuivelspread bieslook light‘, zout en peper, beetje olie.

Doen: Snijd de knoflook in plakjes en voeg samen met de aardappels toe aan de groentebouillon. Kook ongeveer 9 minuten, of tot de aardappels gaar zijn. Pureer met de staafmixer tot er een glad geheel ontstaat. Laat de zuivelspread al roerend in de soep smelten. Snijd de uien in ringen en bak ze in een koekenpan goudbruin. Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met de uienringen. Smakelijk!

knoflook-kruidensoep

I love homemade soup. The zucchinisoup and mustard soup are our favorites, but this garlic-potatosoup is also a hit. It’s really easy and fast, it takes only 15 minutes to prepare it.

You need: 450 grams pre-cooked potatoes, 3 cloves peeled and sliced garlic, 2 red peeled and sliced onions, 2 liters vegetable stock, cream cheese with herbs, (like this) salt & pepper and a bit of oil.

To do: Bring vegetable stock to a boil. Add potatoes and sliced garlic and cook for about 9 minutes. Purée the soup with a stick blender or food processor. Add the cream cheese and give it some time to melt into the soup. Use a frying pan to bake the onions. Season the soup with salt & pepper and top with red onions. Bon appétit!

, ,

20 Responses to Knoflook-kruidensoep

  1. Stephanie 19 februari 2014 at 19:13 #

    Oh war heerlijk! Die ga ik uitproberen!

  2. draad en praat 19 februari 2014 at 19:15 #

    Ooo dat klinkt heerlijk! goed bezig,,,groetjes Lisanne
    draad en praat..

  3. Ruth 19 februari 2014 at 19:21 #

    Oh ja, heerlijk he. Ik heb toevallig deze week al twee soepjes gemaakt voor de lunch…zo snel & zo lekker!

  4. Anne 19 februari 2014 at 19:45 #

    Wat ziet die soep er heerlijk uit 🙂 En wat een gave mok op die tweede foto!

  5. Milou 19 februari 2014 at 20:12 #

    Mmm, die klinkt lekker!

  6. Kristel 19 februari 2014 at 20:32 #

    Klinkt goed, ga ik ook eens proberen. Mocht je van olijven houden, dan weet ik ook nog wel een lekkere soep voor je.

  7. Karlijn 19 februari 2014 at 20:45 #

    Alles wat jij fotografeert, wil ik meteen opeten 🙂 Maar goed dat ik het zie op mijn laptop en niet in het echt, want dan was er waarschijnlijk niets meer over van je heerlijke soep!

  8. Dina 19 februari 2014 at 21:54 #

    Heerlijk lijkt me dit soepje!

  9. Denise 19 februari 2014 at 23:51 #

    Ah lekker zeg!

  10. tessa 20 februari 2014 at 11:15 #

    oh die foto’s zo mooi. met die kleuren van de knoflook en de bloemetjes op het bordje en de lepel. en de soep.
    was vast erg lekker!

  11. Liesbeth 20 februari 2014 at 11:32 #

    prachtige foto’s alweer, en hmmm je geeft me zin in soep…

  12. Barbara 20 februari 2014 at 11:57 #

    Mmmmmmmm het water loopt me in de mond!

  13. stephanie 20 februari 2014 at 19:21 #

    wat een prachtige blog heb jij! en een zoon die wolf heet! super! ik heet, dankzij mijn man, de wolf van de achternaam dus wolf als voornaam vond ik niet echt een optie. nu noem ik mijn minimannetje wel altijd liefkozend wolfje. Next best thing… en soep! <3 ik heb een tijdje geleden een seven-days-of-soup weekje gehouden. Ik was even bang dat ik wel een tijdje klaar zou zijn met soep. Niets is minder waar.. minstens twee keer in de week home made soep.. love it! deze soep lijkt me ook heerlijk! xx s

  14. Readkapke 20 februari 2014 at 20:13 #

    Mmmmm, ik heb de soepkalender inmiddels ook, super!

  15. Marjolein 20 februari 2014 at 22:12 #

    Prachtige foto’s, heerlijke recepten en veel inspiratie! Dank je wel voor al deze mooie tips.

  16. Nicolette 21 februari 2014 at 07:05 #

    Dat klinkt goed, die gaan we vanavond eens uitproberen. Lekker met een stokbroodje!

  17. jehanne 23 februari 2014 at 20:56 #

    Wilde deze soep gaan maken, heb m iets veranderd, rode ui met knoflook meegebakken, toen zoete aardappels ipv gewone, en koriander vers erin…kruidenkaas later apart erin, zodat de soep langer houdbaar is. Echt megalekker!!!
    Ik zorg dat ik iedere dag tussen de middag zelfgemaakte soep heb, verwarmend voor je lijf in de winter♥

  18. Anki 23 februari 2014 at 21:35 #

    @Jehanne dat klinkt inderdaad ook heerlijk!

  19. Maureen 28 februari 2014 at 08:45 #

    Echt zalig…..was deze soep gisteravond!

  20. Femke Dekker - ter Meulen 7 maart 2014 at 16:36 #

    Ik heb ‘m net gemaakt! Was heerrrrlijk! thnx voor het recept!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.